|
|||
|
|||
![]()
Εδω και αρκετο καιρο σας εχω...ζαλισει με τις πολλες και συνηθως χαζες αποριες μου... Ξεκινησα σαν τελειως ασχετος αλλα με λιγη θεληση και αρκετη βοηθεια απο σας καταφερα να φτιαξω κι εγω κατι...
Πληροφορίες: Ειδος ενυδρείου:juwel rio 180 Διαστάσεις:101 x 41 x 50 cm Όγκος: 180 lt (καθαρα 160 lt νερο) Ποικιλιες χρυσοψαρων: 1 common ¶λλοι συγκάτοικοι : στο...μελλον θα προσθεσω ακομα ενα common Φυτά: 1 anumbia nana, 2 anubies barteri gold Διακοσμητικά υλικά: 25 κιλα αμμοχαλικο μπεζ 1mm κοκκομετρια, πετρες, φυσικο ξυλο (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: αφισα μπλε Εξοπλισμος Φωτισμού/watt: 2x45w T5 Διάρκεια φωτισμού: αρχικα 3 ωρες την ημερα για μια εβδομαδα, μετα περιπου 6 ωρες Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις:Filter Bioflow 3.0 600lt/h το ενα καλαθακι του γεμισμενο με περιπου 0,8 λιτρα siporax, το αλλο καλαθακι με 2 σφουγγαρια και μια καλτσα substat pro Μέσα Θερμανσης:Heater 200 Watt Μέσα Ψύξης: το ψαχνω ακομα... Λίπανση: Παροχή CO2: Παράμετροι: pH:8 Γενική σκληρότητα (GH):8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):5 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Αλλαγές νερού(% και συχνότητα): Θερμοκρασία (μέση τιμή):26 ¶λλες πληροφορίες:Το 'μπολιασμα' εγινε χτες. Εκανα μετρησεις σημερα και δεν εχω δει ακομα νιτρικα... Φωτογραφία(ες): |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα ήταν βολικότερο για όλους να ανταλλασετε αναμεταξύ σας τα περι στρωσιματος με αμμωνία ή και το ευκολοτερο να ριξετε μια ματία (μιας και το θεμα αυτό υπάρχει σε πολλες εκδόσεις)στους "αρχαριους;
Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
σωκρατη εχεις δικιο,εχει φτασει στις 8 σελιδες το θεμα κ ειναι δυσκολο να το ακολουθησει καποιος.αλλα αφου ρωταει εδω τι να κανουμε;κιεγω -και οι υπολοιποι νομιζω-απανταμε εδω για να μη μενει το θεμα αναπαντητο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το θεμα μπορει να εχει αναφερθει ξανα, αλλα καθε περιπτωση θα ελεγα πως ειναι μοναδικη. Δεν ειναι κατι στανταρ που το ακολουθεις πιστα και βγαινει σιγουρα αποτελεσμα. Και σαν αρχαριος, προτιμησα αυτη την φορα, να ακολουθω βημα-βημα πιστα τις οποιες οδηγιες που δινονται, για να μην γινει καποιο λαθος.
Τωρα αν αυτο ενοχλει το φορουμ, οκ, δεν θα ξαναρωτησω κατι. Θα κανω απο δω και περα οτι νομιζω εγω καλυτερο. Κριμα ομως γιατι πλησιαζω στο τελος, και ειναι αμαρτια τωρα να γινουν λαθη, τεσπα. Να ευχαριστησω ιδιαιτερα τον kgf12345, τον nick74 και οσα παιδια ειχαν την καλη διαθεση να βοηθησουν |
|
||||
|
||||
![]()
θα μας πεις κανενα νεο?
πως προχωραει η κατασταση,εστρωσε? πηρες κανενα ψαρακι? |
|
|||
|
|||
![]()
Τι νεο να πω...αφου μου 'απαγορευτηκε' να γραφω εδω...
Μιας και ρωτησες ομως να σε ενημερωσω οτι...σκατα προχωραει η διαδικασια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αφου δεν εχει στρωσει ακομα κατι κανεις λαθος.δεν παιζει να φταιει κατι αλλο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Βάλε μπόλι να ξεμπερδέψεις...!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μου κανει μεγαλη εντυπωση... ![]() τι μετρησεις εχεις τωρα δηλαδη? |
|
|||
|
|||
![]()
Βρε butterfly μου (Γιωργο) μπολι εβαλα 2 φορες και μαλιστα ειχα παρει κι απο σενα και δεν πιανει, τι να ξεμπερδευω...
Την διαδικασια την τηρησα απο την αρχη πιστα και ευλαβικα. Η κατασταση εχει ως εξης: οση αμμωνια ριχνω, μηδενιζεται αναλογα την ποσοτητα. Στις αρχες τα 10ml τα μηδενιζε στις 4 μερες, τωρα θελει περιπου 9 μερες (ισως γιατι εχει πεσει και πολυ η θερμοκρασια...; )Τα νιτρωδη ειναι μονιμα ψηλα, τα νιτρικα ομως εχουν κολλησει εκει κοντα στο 10. Δεν εχουν ανεβει στα υψη, οπως θα επρεπε, για να πω οτι ολοκληρωθηκε ο κυκλος. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε τοσο χρονο δε νομιζω να μην εχει στρωσει, θα ξαναπω αυτο που ειπα και πριν κανα μηνα: το τεστ νιτρικων ειναι ενταξει?
|
|||
|
|||
![]()
Oκ να τα παρατησω, να πεταξω ετσι τα 800 ευρω που εχω σκασει....
Το τεστ νιτρικων το 'χτυπησα' καλα, δεν νομιζω να δειχνει λαθος Εχω δοκιμασει και με καινουργιο τεστ νιτρικων της api, και αυτο τα ιδια δειχνει |
|
||||
|
||||
![]()
οκ, αφου τσεκκαρεις με δυο τεστ δε μπορει να φταινε και τα δυο.
Ποσο καιρο ειναι που ταιζεις αμμωνια? Μηπως το βιολογικο υλικο στο φιλτρο εχει πολυ βρωμα σα χωμα?
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ξεκινησει απο 13/11/12 και εχω κρατησει αναλυτικα ημερολογιο με μετρησεις
Στο φιλτρο εχω βαλει 2 σφουγγαρια μπλε καινουργια, μια καλτσα με substrat (το ειχα απο το παλιο 'ενυδρειο΄) και εβαλα και αρκετο (τιγκαρισμενο) siporax (καινουργιο) χυμα, οποτε δεν νομιζω να παιζει θεμα βρωμιας |
|
||||
|
||||
![]()
ποσο εχει πεσει δηλαδη?τι θερμοκρασια εχει τωρα το ενυδρειο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να κανονισεις να ερθει για καφε κανενας παλιος που μενει κοντα σου, να το δει απο κοντα το θεμα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ε τελικα μαλλον αυτο ειναι η καλυτερη λυση...
|
|||
|
|||
![]()
Οποιος θελει ας ερθει αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσε να δει...
Η διαδικασια στρωσιματος υποτιθεται οτι χρειαζεται 4-6 βδομαδες. Εγω τωρα ειμαι ακριβως στις 6,5 βδομαδες. Αν συμπεριλαβουμε και το γεγονος οτι εδω και αρκετες μερες η θερμοκρασια ειναι εκει κοντα στους 17-18 βαθμους, ισως αργει λιγο να στρωσει λογω χαμηλης θερμοκρασιας, αυτο τουλαχιστον υποθετω εγω. Θα περιμενω καμια βδομαδα ακομα, κι αν δω οτι δεν αλλαζει κατι, θα προχωρησω σε μερικη αλλαγη νερου, να μηδενισω τα νιτρωδη, θα κανω ενα τεστ με λιγη αμμωνια να δω αν την μηδενιζει, κι αν και τα νιτρωδη ειναι 0 και τα νιτρικα>0, τοτε θα βαλω ψαρακι. Εχω κουραστει πια να περιμενω... |
|
||||
|
||||
![]()
Τι περιμενεις με 17C?
Βαλε 29-30C
|
||||
|
||||
![]()
Και τα σαλιγκάρια που έχω αφήσει τώρα στο 700αρι με 16-17 βαθμούς την πέσανε για χειμερία νάρκη !!!
|
||||
|
||||
![]()
βρε lionor
![]() ![]() εχεις κουραστει να περιμενεις,αλλα -συγνωμη που θα το πω-εσυ φταις γιαυτο.σου εχουμε πει για τη θερμοκρασια τοσες φορες. |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι βρε παιδια... Στην αρχη ειχε σχετικα υψηλη θερμοκρασια, αλλα μετα τσαντιστηκα καπου, γιατι περνουσανε οι μερες και δεν εβλεπα καποια θεαματικη αλλαγη. Ε και σκεφτηα οτι ισως αργησει λιγο περισσοτερο με την χαμηλη θερμοκρασια. Αν δεν κανω λαθος τα βακτηρια 'πεθαινουν' σε θερμοκρασια πολυ κατω των 10 βαθμων. Ακομα και υποθετικα τωρα, αν το βαλω στους 30 και στρωσει, μετα που θα βαλω ψαρια, παλι 17-18 δεν θα το αφησω να εχει; Τοτε δηλ. θα ειναι οκ; Η θερμοκρασια των 29-30 βαθμων δεν ειναι απλα για να επιταχυνουμε την διαδικασια;
|
|
||||
|
||||
![]()
στους 18 βαθμους ο ρυθμος πολλαπλασιασμου τους πεφτει στο μισο και μειωνεται κιαλλο οσο πεφτει η θερμοκρασια μεχρι να πεθανουν(κατω απτους 5).εσυ να στρωσεις θες η να δεις ποσο μπορει να καθυστερησει το στρωσιμο?
![]() χωρια που προφανως εχεις σκαμπανευασματα στη θερμοκρασια σου,που κανουν κιαυτα κακο. την θερμοκρασια θα τη ριξεις οταν βαλεις ψαρια,αλλα η βιολογια τοτε θα υπαρχει.δε σε νοιαζει να πολλαπλασιαστει κιαλλο.εκτος αν προσθεσεις κιαλλα ψαρια αργοτερα.και ακομη κ τοτε,θα τη ριξεις σταδιακα τη θερμοκρασια.οχι απτους 29-30 στους 18,γιατι θα την ακουσουν κ τα βακτηρια στο φιλτρο κ ειδικα κ τα ψαρια.(αν θα εχεις βαλει). τι λεμε τοσο καιρο? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για το πως στρωνει με αμμωνια, ασχολουμαι απο τον προηγουμενο μηνα.
Και αυτο που ειχα διαβασει οσον αφορα την θερμοκρασια ειναι οτι στους 18 βαθμους μειωνεται ο πολλαπλασιασμος των βακτηριδιων στο μισο. Εγω ομως απο τις 20/11/12 ειχα ηδη νιτρικα. Οποτε υπεθεσα οτι μεσα σε ενα ευλογο διαστημα θα αυξηθουν. Μακαρι λοιπον να ναι αυτη η αιτια. Θεωρητικα τωρα, και με την επιθυμητη θερμοκρασια, περιπου σε ποσες μερες να περιμενω οτι θα στρωσει; |
|
||||
|
||||
![]()
ποιος ξερει;ακομα και αν ολα γινουν σωστα,κανεις δε μπορει να σου πει ακριβως ποσες μερες θα κανει.θα επρεπε ναχει στρωσει τωρα.αν δεν ητανε τα λαθη δηλαδη θα ειχε στρωσει εδω και καιρο λογικα με τοση αμμωνια που ειχες ριξει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mαλιστα...αν και κατα την ταπεινη μου παντα αποψη και με δεδομενο οτι η αναπτυξη της βιολογιας μειωνεται κατα 50% οταν η θερμοκρασια πεσει στους 18 βαθμους, κανονικα θα επρεπε να ειχε στρωσει ή στην χειροτερη να κοντευει. Δεν ξερω αν αυτο θεωρειται ακριβως λαθος...
Οπως και να χει θα αυξησω την θερμοκρασια στους 28-29 βαθμους και θα ενημερωσω για τα...αποτελεσματα |
|
||||
|
||||
![]()
ανεβασε καμια 30ρια αλλα ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΑ, και τα βακτηρια θελουν την προσαρμογη τους
------------------------- Παράθεση:
για ποιο λογο? το στρωσιμο (νομιζω ειναι γραμμενο παντου ...ακομα και στους τοιχους) απαιτει: 1 θερμοκρασια 2 φως 3 αλκαλλικο ph 4 οξυγονο αν καποιος απο αυτους τους παραγοντες δεν επαρκει τοτε τα βακτηρια πεφτουν για υπνο ή ισως και για αιωνιο υπνο... Αφου κανουμε το στρωσιμο, μετα φερνουμε και το νερο και τα υπολοιπα εκει που θελουμε και φυσικα με την "γρηγορη προσαρμογη" που συνηθως επιβαλλουμε τα βακτηρια (συνηθως εντος 24 ωρων γινονται ολα) σκοτωνουμε αρκετο μεγεθος της αποκοικειας, ομως εχουμε φροντισει να εχουμε αρκετη ωστε να μην υπαρξει προβλημα
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 30-12-12 στις 00:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Oυπςς φως; Τις εχω κλειστες τις λαμπες... Τι φωτοπεριοδος δηλ χρειαζεται; Οσον αφορα τα υπομνηματα, ενας αρχαριος αν διαβασει αυτα τι καταλαβαινει: -Η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού στους 32-35ο C βοηθάει στην ταχύτερη ολοκλήρωση του στρωσίματος αφού επωφελούνται τα ωφέλιμα βακτηρίδια μιας και πολλαπλασιάζονται ταχύτερα σε αυτές τις θερμοκρασίες (αυξάνεται ο μεταβολισμός τους). Φροντίζουμε όμως να φέρουμε την θερμοκρασία στα φυσιολογικά της επίπεδα πριν βάλουμε τα ψάρια μας στο ενυδρείο. -Ο κύκλος του αζώτου (ή κύκλος νιτροποίησης) συνήθως χρειάζεται 4-6 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Με την αύξηση της θερμοκρασίας και την προσθήκη των στρωμένων υλικών φίλτρου μπορεί να μειωθεί στις 2-3 εβδομάδες! Προσωπικα αυτο που εγω καταλαβα ειναι οτι ο κυκλος θελει 4-6 βδομαδες, ανεξαρτητου θερμοκρασιας, η οποια ομως αν αυξηθει, συμβαλλει στην ταχυτερη νιτροποιηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Φώς;;;;;;;;;;;;;;;;;
![]() Θέλει το στρώσιμο φώς ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |