|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι ιβισκος του νερου! δε ξερω να σου πω και γω! Η loysi ισως να ξερει!
|
|
||||
|
||||
![]()
Φέτος δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή. Όσο χώρο τα δίνεις τόσο μεγαλώνουν, ψηλώνουν .... και 2 μέτρα, και απλώνει και η ρίζα τους. Μπορείς να τα βάλεις και στη γη αρκεί να ποτίζεις πολύ.
Βασίλη δεν είναι οι κοινοί ιβίσκοι. Τους αγόρασα ως νεροιβίσκους αλλά δεν θυμάμαι το λατινικό τους όνομα! Θέλουν πολύ νερό. Το φύλλο τους είναι πολύ πιο έλοβο από τους κοινούς και το λουλούδι όχι τόσο γεμάτο ... χμμ ...παώ να βρω φωτο
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Χαίρομαι όμως, γιατί σιγά-σιγά αναπτύσσονται όλες οι κατηγορίες της λίμνης μαζί με τα φυτά τους...αναρωτιέμαι τι θα λέμε του χρόνου με την ταχύτητα που πάμε... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τον βρήκα! ναι αυτό είναι! Σε κόκκινο και ροζ χρώμα.
Είναι ο Hibiscus Coccineus Μπορείς να τον φυτέψεις και έξω από την λίμνη. Θέλει όμως το νεράκι του! ------------------------- Του χρόνου θα λέμε λίμνη βιότοπος Μακεδονίας, λίμνη βιότοπος Πελοπονήσου, Κύπρου ... μα τόσο φυτό που υπάρχει που να χωρέσει; Θέλουμε ολόκληρο βοτανικό κηπο...λίμνη! ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lucy : 29-06-10 στις 12:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λούση, έχω αγοράσει εδώ και 3 μήνες δύο ποικιλίες ιππομέας. Το ένα έχει κόκκινο φύλλωμα και το άλλο έχει τρίχρωμο. Στα γλαστράκια του έγγραφε μόνο ιππομέα και περιγραφές για χώμα, υγρασία κ.α. Δεν έγγραφε τίποτε όσων αφορά το λουλούδι τους. Όπως ρώτησα τον καταστηματάρχη εκεί, δεν είχε ιδέα. Τέτοια σπανιότητα πάντως δεν θα την άφηνα να φύγει...αγόρασα και τα δύο γλαστράκια τα οποία μεγαλώνουν με τις ώρες... έχεις εσύ κάποιες παραπάνω πληροφορίες? Αν θέλεις φωτογραφίες θα προσπαθήσω απόψε.... Tις έχω ήδη περασμένες στο photobucket είναι αυτές: ![]() ![]() ...όχι, όχι...δεν είναι κισσός. Εννοείται ότι απαιτούν νερό κ.λ.π. Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-06-10 στις 12:38 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Αλλά το να πουλάνε και να μην ξέρουν τι πουλάνε ... ![]() Από δω και πέρα θα δίνω κι εγώ κουτιά και θα λέω "μπογιά είναι, βάψε"!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Όσον αφορά το χρώμα των λουλουδιών τους πάντως, ίσως μας έρθει και σαν έκπληξη, γιατί δεν φαντάζομαι να είναι γαλάζια όπως την κλασική ιππομέα...όλοι αναμονή λοιπόν. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι φυτωριουχοι κανουν χρυσες δουλειες με πετουνιες και γεράνια... Γιατί λοιπον να παιδευτουν να μαθουν κατι παραπανω; Βλεπω παντως πως η νοοτροπία σιγα σιγα αλλαζει... Οταν ο αγοραστης ειναι ενημερωμενος και ξερει τί ζητάει, τοτε δεν τον παιρνει τον πωλητη να λεει αερολογιες... |
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να μην τις φύτεψες πολύ κοντά, μην και μπερδευτούν τα είδη! Αναμονή λοιπόν!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Όχι, όχι! Εννοείται αυτό... Λούση, θα έχω και στα δύο φυτά λάστιχο που θα φέρει το νερό από το sump που θα πλένω τα φίλτρα καθημερινά...τους κάνουν καλό τόσα νιτρικά?
|
||||
|
||||
![]()
Πω πω!!!!!!!!! πολύ διαφορετικά φυτά! Τώρα τα είδα!!! ότι χρώμα και να είναι το λουλούδι εδώ η ομορφιά είναι στο φύλλο!
Δεν ξέρω αν θα τους κάνουν καλό τόσα νιτρικά, θα δείξει, αλλά καλού κακού εσύ μην το παρακάνεις! Νίκο όντως τα φύλλα του νεροϊβίσκου είναι άκρως παρεξηγήσημα! ![]() Οι καταναλωτές φταίνε -φυσικά - για το χάλι των ονομάτων, και εν συνεχεία και για την ανύπαρκτη γνώση της φροντίδας. Αυτό ήταν που με οδήγησε κι εμένα στο να ψάχνω. Αλλά όπως και να το κάνουμε η ιππομέα μέχρι τώρα θέλει την ίδια φροντίδα. Όσο πιο δροσερό το μέρος και με αρκετό νεράκι τόσο καλύτερα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Λούση, βγάζουν και τα δύο φυτά από ένα φυλλαράκι την ημέρα...τόσο γρήγορη είναι η ανάπτυξη τους...
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι, αν αρεστούν έχουν τρελή ανάπτυξη!
|
||||
|
||||
![]()
εχω αυτον τον ιβισκο στο σπιτι μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
![]() ![]() ![]() ![]() δε το πιστευω ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, και μάλιστα έχεις και τα δυο χρώματα!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
καμια φορα η αγνοια κανει θαυματα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καλέ δεν σου ευχήθηκα!!! ![]() Χρόνια πολλά καλά κι ότι επιθυμείς!!! Να χαίρεσαι την γιορτή σου κι ότι αγαπάς!!! ![]() Και καλές ανθοφορίες στην λίμνη!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω lousi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Aποστόλη, σπόρους ιππομαίας σου έχει στείλει η Λούση για γύρω-γύρω από τη λίμνη σου? Αναπτύσσονται καλά, είναι αναρρυχόμενα, απαιτούν μπόλικη υγρασία και αναδεικνείουν έναν υγροβιότοπο.
|
||||
|
||||
![]()
lousi; μου στειλες
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...Πολυχρονος ρε Τολη...εστω και τωρα εστω και 'δω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν 'εστειλα σπόρους ιππομέας γιατί απλά δεν έχω! Είναι όλοι φυτρωμένοι στον κήπο μου!
![]() Αν βιάζεσαι θα αγοράσεις κανένα φακελάκι. Είναι πολύ φθηνά. Αν όχι θα περιμένεις την "συγκομιδή" για να σου στείλω σπόρους: Ipomoea purpurea morning glory: -star of yalta (μελανί-μπλε με φουξ "άστρο") -pink (ροζ με φουξ "άστρο") -heavenly blue (γαλάζια) -Scarlett O'Hara (κόκκινη) -Kiss Me (λευκή με ρίγες μωβ και ροζ) ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω maikl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ποτε θα ερθεις;
------------------------- ειναι πολυ ωραιο το λουλουδι!!!!!!!!!!!!!! μπενει και στο νερο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolis veroia : 03-07-10 στις 13:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν μπαίνει στο νερό. Θέλει πολύ νερό. Θα μπορούσε όμως η γλάστρα του να ακουμπάει στο νερό για να έχει όσο νερό θέλει, και μετά γίνετε θεριό!
... αναρριχώμενο θεριό! ![]() Δεν νομίζω να είναι ιππομέα αυτό που έχεις! Φυσικά δεν ξέρω τι είναι αλλά η ιππομέα είναι αναρριχώμενο, κι αν βρεθεί χωρίς στήριγμα έρπει πολλά μέτρα στο έδαφος.
|
||||
|
||||
![]()
Ipomoea nil (morning glory) πολυ ομορφο φυτο ! Θα σου γεμισει το τοπο σιγα σιγα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δεν εχω εμπειρια με τα συγκεκριμενα φυτα .
Ομως εχω φιλους που εχουν το morning glory που εβαλε στις φωτος η Λουση και ειδα οτι μπορει να καλυψει μεγαλη εκταση . Εχω και ενα γνωστο που του γεμισε την προσωψη του σπιτιου ![]() Ενα ενδιαφερον αρθρο στα αγγλικα για το πως προηλθαν οι διαφορες ποικιλιες http://forums.gardenweb.com/forums/l...151115316.html Παντως η Ipomoea aquatica http://en.wikipedia.org/wiki/Ipomoea_aquatica μπορει να μπει σε λιμνη χωρις προβλημα
|
||||
|
||||
![]()
Μιχάλη ανάβεις φωτιές! Δεν την ήξερα την ιππομέα aquatica!
Οι απλές ιππομέες καλύπτουν ότι θες, το θέμα είναι πως τις καθαρίζεις από περίφραξη όταν ξεραθούν. Μέχρι και με φλόγιστρο δοκίμασα να τις κάψω, αλλιώς θέλει να ασχοληθείς ... σαν να κάνεις κέντημα!
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι και εκλεκτή λιχουδιά σε ορισμένες χώρες ! Φυσικά για άλλες χώρες είναι παράσιτο αφού στην Αμερική αναπτύχτηκε ανεξέλεγκτα δημιουργώντας περιβαλλοντικό προβλημα .Το ιδιo έγινε και με το pistia stratiotes στην ιδια χωρα .
Απο το ebay ειναι πολυ φθηνοί οι σποροι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα είναι να μην τις φυτέψεις κοντά σε περίφραξη. Νομίζω ότι μια καλοφτιαφμένη ψηλή κατασκευή από καλάμι ή ξύλο είναι αρκετή για να στηρίξει το φυτό. Προσωπικά σκέφτομαι να τους παραδώσω τους κορμούς των φοινικιών μου για να ανέβουν απάνω... θα αραιώνω όμως το φυτό κατά διαστήματα, γιατί γνωρίζω που μπορούν να φτάσουν...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |