|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επανέρχομαι και εγώ στα ενυδρειακά φόρα και σας παρουσιάζω την λίμνη μου.
Σας στέλνω τώρα μερικές φωτογραφίες από την αρχή της κατασκευής. Δουλεύει από το περασμένο καλοκαιρή. Έχω κάνει αρκετές αλλαγές από τότε. Αναλυτικά για την πορεία της κατασκευής θα σας μιλήσω στην συνέχεια. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
-Γιαννο καλως ξαναεπανηλθες !!
![]() ![]() ![]() ![]() υ.γ.Δωσε κι αλλες φωτο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, είδα τη λίμνη σου. Αν μου επιτρέπεις, μπορώ να πω κάποια πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο.
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικά
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, όσο και να σε λυπήσει το γεγονός αυτό που θα σου πω, πρέπει να το κάνεις. Οι κέφαλοι ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν. Δεν έχουν καμία θέση σε μια λίμνη όπου υπάρχουν τα πολύ κοινονικά χρυσόψαρα και ΚΟΙ. Στη θάλασσα υπάρχει έντονα σε όλες της τις τάξεις το ρητό "αν δεν φας θα φαγωθείς" πράγμα που θα το μεταφέρουν οπωσδήποτε και στη λίμνη σου αργά ή γρήγορα. Πιστεύω ότι δύσκολα ώς εξαιρετικά δύσκολα θα προλάβεις να δεις γόνο. Αν έχεις και ambusia affinis (κουνουπόψαρα) παίρνουν πόδι και αυτά το συντομότερο, αν και το έργο σου με την φρενίτιδα αναπαραγωγής που τα διακατέχει θα είναι πολύ δύσκολο.
Προσπάθησε να μεταφέρεις τα φυτά σου σε ενδεδειγμένες γλάστρες κατάλληλες για λίμνες, πρώτα για να γίνει οπτικά ομορφότερη εικόνα, αλλά ταυτόχρονα να αερίζονται οι ρίζες/ριζώματα των φυτών και να έχουν καλύτερη ανάπτυξη και πιο αποτελεσματική απορρόφηση των νιτρικών. Στη λίμνη σου όπως έχω δει, έχεις βάλει πολύ περισσότερα ψάρια από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα τα φυτά σου να μην προλαβαίνουν να απορροφούν τα νιτρικά και έτσι να έχεις αυτό το πράσινα ή το καφέ χρώμα (εύχομαι να μην έχεις βάλει αλγοκτόνα φάρμακα). Επίσης, θεωρώ μεγάλο πρόβλημα της μανταρινιάς ακριβώς πάνω από τη λίμνη. Μπορεί να μην είναι φυλλοβόλο δέντρο, αλλά η διάρκεια της ανθοφορίας θα είναι πολύ δύσκολη περίοδος για τη λίμνη σου. Α! Η λίμνη σου έχει τεράστιες προοπτικές.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσον αφορά τον αριθμό τον ψαριών δεν το θεωρώ υπερβολικό ανάλογα του μεγέθους τους. Μην ξεχνάμε ότι η λίμνη είναι 6,500 λίτρα! Για την μανταρινιά το μόνο που με ανησυχεί είναι οι ρίζες και όχι τα φύλλα. Το πρόβλημα τον φύλλων το έχω λύσει κάνοντας υπερχείλιση και μαζεύονται όλα σε ένα προ φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Παρακαλώ πατήστε ένα από τα εικονίδια γρήγορης απάντησης στα παραπάνω μηνύματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης απάντησης.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ZZZzzZZz ZzzZz ZzzZz -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Μπράβο Γιάννο. Μου άρεσε το σιντριβάνι παρά πολύ. Πιστεύω όταν με το καλό τελειώσεις με το να σκεπάσεις όλο το λάινερ θα είσαι αρχηγός.
|
||||
|
||||
![]()
[quote=POURITANOS;363976]ωραία τα είπες συμφωνώ και εγώ μαζί σου
![]() ZZZzzZZz ZzzZz ZzzZz -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Εντάξει ρε φιλαράκι ένα λάθος κάναμε.. ![]() ![]() Πάντως αυτό που είπα είναι αλήθεια.... καλά λένε οι φίλοι μας οι άγγλοι you cant teach an old dog new tricks ![]() ![]() τι την θέλω την τεχνολογία? Αυτό που ήθελα να ρωτήσω πάντως είναι αν είναι φυσιολογική η ταχύτατη ανάπτυξη των φυτών γιατί μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση καθώς αν δεν κάνω λάθος δεν τρέχει πολύ καιρό η συγκεκριμένη λίμνη, ή μήπως όχι? |
|
|||
|
|||
![]()
@lucy
@exetlaios @POURITANOS @Andros @giannisqq Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τα καλά σας λόγια. @axetlaios Η γρήγορη ανάπτυξη των φυτών οφείλετε στο λίπασμα που βάζω στην ρίζα του κάθε φυτού. Η λίμνη ακόμη δεν έκλισε χρόνο που δουλεύει. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |