|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:Μηκος:80/Υψος:40:30 Όγκος:96lt μεικτά/90 καθαρά Κατηγορία:....... Φυτά:κερατόφυλλο Ψάρια / ¶λλα είδη:Γκάπι:10/χήρες:4/gyrinocheilus aymonieri albino:1/glyptopterichthys gibbiseps:1 Διακοσμητικά υλικά:3 πέτρες,ενα πυθάρι,ψυλόκκοκο και λεπτό ανακατεμμένο χαλίκι (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο:τιποτα Φωτισμός:carrefure Διάρκεια φωτισμού:12 ωρες Φιλτράρισμα:600lt/h εσωτερικό Θερμοστάτης:100w hydor Λίπανση:...... Παροχή CO2:..... Παράμετροι: pH:7 Γενική σκληρότητα (GH):10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):..... Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):.......... Νιτρικά (ΝΟ3):......... Αλλαγές νερού:κάθε ευδομάδα 40% Θερμοκρασία:26 ¶λλες πληροφορίες:έχω δέσει λίγο κερατόφυλλο με σπάγγο/καλούμπα για να δω αν θα πιαστεί απο τ χερούλι της στάμνας.Βέβαια στη θέση της στάμνας θα μπούν ξύλα και πέτρες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λοιπόν γύρισα.Το 120λιτρο επειδή δεν έχω αρχίσει καν την μετακόμιση του δωματιου μου το έχω άδειο.Σαν βάση θα μπεί μία βάση απο σύδερο που ήταν παλιά μερος ραφτικής μηχανής.Ένα ξύλο μαύρο σκαλιστό μήκους 110εκ. πλάτους 35 και πάχουν 10εκ.Στο 96λιτρο μου μετά απο μια αλλαγή νερού πέθανε μια ετοιμόγενη γκαπίνα!!!Τώρα έχω 7 γκάπι και τον πλέκο με τον γυρινόχυλο(οι χήρες φυλοξενούνται σε ενυδρείο φίλλου).Έχω κάνει μια αλλαγή για το 120λιτρο σε σύνθεση βάζοντας κριμπ ή σκαλάρια απο τον τζιμι ωστε να βοηθήσω και τον σύλλογο.Αυτήν την ευδομάδα θα σωσω και εναν μονομάχο που φυλοξενίται σε μια 200μιλιλιτρ μονομαχιέρα εκτός αν βρω λευκή θυληκιά να την στήλω στον Πάνο(να το χαιρεσαι ![]() Ευχαριστώ!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τον σύλλογο με τα σκαλάρια θα τον ενυσχήσεις...τα σκαλαράκια πάλι όχι... Θέλουν περισσότερο ύψος και γενικότερα λίτρα. Βάλε καμιά φωτογραφία από το ενυδρείο να δούμε την βελτίωση του και πως έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα... Σε τί λίτρα θα τον βάλεις τον μονομάχο?Είναι στρωμένο και στημένο? Καλή συνέχεια...αναμένουμε φωτογραφίες ![]() Α! και κάτι άλλο...revolution είναι επανάσταση...evolution μάλλον θα εννοείς! |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι κάπου 20λιτρα μεικτά περίπου 16καθαρά(το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο).Θα βάλω ενα φίλτρο κάπου στα 200λιτρα/ώρα.Θερμοστάτη έχω 50αρι.
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Οσο για τα σκαλάρια εντάξει δεν τα πέρνω.Οπότε θα πάρω απο τον τζιμι κανενα κριμπ.Αλλα δεν θα βρω θυληκά!!!Εχω άξει και μόνο αρσενικούς βρίσκω.Τα ραμιρέζια τα παράτησα.Καλύτερα αφρικάνα!!!
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 12-06-08 στις 19:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ο θερμοστάτης ο 50άρης ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται...καλύτερα ένας 25άρης.
¶μα γίνει καμία στραβή θα ο μονομάχος θα γίνει βραστός. 200λίτρα/ώρα για μονομαχοενυδρείο είναι πολύ ...αλλά άμα υπάρχει δυνατότητα μείωσης ροής πάο πάσο. Από ότι κατάλαβα δεν είναι στρωμένο...θα το μπολιάσεις?Κάνε μετρήσεις πρώτα πριν βάλεις τον μονομάχο για να είσαι σίγουρος ότι θα έχει μπολιαστεί. Από διακόσμηση ξέρεις,φυτάκια κανά ξυλαράκι και είσαι jet |
|
||||
|
||||
![]()
Τον 50αρι θα τον έχω στους 26(τον είχα και σε 10λιτρο χωρίς πρόβλημα).
Το φίλτρο θα μπορεί να αυξομειώσει την ροή του. Θα μπολιαστεί απο το 96λιτρο όταν το 96λιτρο γίνει εντελώς καλά μετά απο μια βλακεία του αδελφού μου να ρίξει τα φιλαράκια όλα προσπαθώντας να ρίξει 2-3 ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() υ.γ. κοιτα να μην ξαναπαρεις "αδεια"...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε βλέπω να αναζητάς νωρίτερα την άδεια πάλι!?
|
||||
|
||||
![]()
Eίδα μια προσφορά το εχέιμ 2210 με 30ευρώ.Να τοπάρω ή να αφήσω το 700λ/ω που είναι ρυθμισμένο στα 600λ/ω.Για καλύτερο φιλτραρισμα πιστευώ πως αυτό που έχω είναι καλό.Θα πάρω αλλο ενα μικρό 300 για να βάλω και μακαρονακι ή σιποράξ
|
||||
|
||||
![]()
Πως το πες αυτό?
|
||||
|
||||
![]()
Εδώθηκαν τελικά οι χήρες και ο γλύφτης θα μπει προσωρινα στο ενυδρείο του μονομάχου.Σκεφτομαι να πάρω το 2210 της εχέιμ απο μια αγγελία.Το 700lt/h το έδωσα και άφησα στο μεγάλο μόνο το 400lt/h.Μου έδωσε ο πετ-σοπάς ενα φίλτρο με ριθμηστη ροής μάξιμουμ 350λ/ω.Το έβαλα να βγαζει νερό προς το τζάμι και το έφτιαξα το μονομαχοενυδρείο.Έμειναν στο 96λιτρο τώρα 5-6γκάπι(τώρα όμως θα γεννήσουν και οι θυληκές) με αναλογία 2 αρσενικά και τα υπόλιπα θυληκά και ο γλύφτης με τον πλέκο.
Επειδή μάλλον το 120λιτρο θα έχει τους νέους κατοίκους απο Σεπτέμβριο θα έχει τον πλέκο μόνο του το καλοκαίρι.Στο 96λιτρο να βάλω άλλο είδος ψαριού ή να αφήσω μόνο τα γκάπι;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
¶μα οι συνθήκες είναι καλές θα στο γεμίσουν πολύ σύντομα! Φρόντισε στο 120λιτρο και στο μονομαχοενυδρείο πριν μπουν τα ψάρια να στρωθούν αναλόγως. Καλη συνέχεια |
|
||||
|
||||
![]()
Το 120λιτρο ανέβηκε στο δωμάτιό μου.Θα γεμιστεί το Σαββατοκύριακο με νερό.Φίλτρο δεν έχω καταληξει πιο θα πάρω.Επιδή δεν θα εχω μεγάλη ιχθυοφόρτηση με 1 ζεύγος κριμπ θα βάλω ένα μικροτερο ή το 96λιτρο καρφουρίσιο.Ο 100w θερμοστατης είναι καλός ή να πάρω μεγαλύτερο;Που μπορώ να βρω valisneria americana?Ευχαριστώ.
|
|||
|
|||
![]()
μια χαρά ειναι ο θερμοστάτης!!!!
(δεν ξερω αλλά εχω μια απίστευτη όρεξη για γεμιστά!!!) |
|
||||
|
||||
![]()
βασικα για τους επομενους 2-3 μηνες δεν θα χρειαστει θερμοστατη.......
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τι θερμοκρασια εχεις????...........λογικα τη στιγμη που μιλαμε πρεπει να χτυπας 30αρια,οποτε αφησε τον μεσα απλα μην τον εχεις στην πριζα (ετσι κι αλλιως δεν θα δουλεψει)........απλα στην προκειμενη φαση πιο πολυ θα επρεπε να ανησυχεις για το πως θα ριξεις την θερμοκρασια........
|
||||
|
||||
![]()
χωρις ανεμιστηρακια.........?????εγω ειμαι (χωρις ανεμιστηρακια) στο 120λιτρο στους 32 και στο 60λιτρο στους 34.......τεσπα μια χαρα ειναι η θερμοκρασιες σου............
|
|||
|
|||
![]()
Εγω στο 120λιτρο με τα φωτα ανοιχτα χωρις A/C ή ανεμιστηρακια παραμενω στα 28 προς το παρον. Για καλο και για κακο ετοιμαζω 2 ανεμιστηρακια να ειναι προχειρα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον μπερδευτηκες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δωρακι....τι να κανω????.........θα τον φτιαξω πιστευω μεσα στο καλοκαιρι......αν δεν μπορεσω θα πρεπει δυστυχως να τον αποχωριστω,εχει αρχισει να μεγαλωνει επικινδυνα........
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|