|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδια, βλέπω τελευταία τον βυθό μου με πολύ σκουπιδαριό. Τέτοιο πραμα δεν εχω ξαναδεί. Βάζω σκούπα και την άλλη μέρα είναι το ίδιο. Αυτό το παρατηρησα απο τότε που έβαλα τα alder cones. Ξέρω ότι σιγά σιγά διαλύονται αλλά τα βάζω ένα μηνα τώρα, τόσο σύντομα διαλύονται; Να φταίει κάτι άλλο; Τα σκουπιδακια είναι μικρά μαύρα σα ροκανιδια ένα πράμα, 2 χιλιοστά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα πλατάνοφυλλα ειναι... Πολυ σκουπιδι αδερφε!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη τα έχω βγάλει εδώ και μέρες γιατί είχαν γίνει σμπαραλια. Ένα έχει μένει κάτω από ξύλα αλλά δε νομίζω να είναι αυτά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε τοτε τι αλλο να ειναι..
Τα alder δεν βγαζουν τετοια βρωμα... Βγαλε καμια φωτο αν φαινεται τπτ. |
|
|||
|
|||
![]()
Φώτο αύριο Γιάννη που θα είμαι στο σπίτι. Λέω για τα alder υποψιαζομενος τα πλεκο. Μήπως τα μασουλανε και τα σκορπάνε
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα εχεις βαλει;
Και παλι καθε μερα τα σκορπανε , δεν τελειωνουν; |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη συνολικά έχω καμία 100στη μέσα αλλά επειδή βλέπω πάνω τους κάνα apple Snail και κάνα Sturisoma λέω μήπως τα μασάνε και σκορπάνε υπολείμματα. Εκτός κι αν ανέλαβαν δραση τα L204 στα ξύλα και έχουμε από εκεί ροκανιδια. Τα L204 εν τω μεταξύ τα είδα.κανα δύο φορές από όταν τα έχω βάλει.
|
|
||||
|
||||
![]()
A, εχεις ριξει μπολικα...μπορει, ισως.. Τα βλεπεις να υπαρχουν ολοκληρα;
Ισως συνδυασμο και των ξυλων..εχεις πολλα γλυφτρονια ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δε με χαλάει πάντως τρελά σαν εικόνα, είναι πιο φυσικό έτσι το "τοπίο". Αν το αφήσω όμως θα γίνει βόθρος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη, δες τα σκουπιδακια μετά από 2 μέρες. Ο βυθός ήταν καθαρός προχθές και κοιτα τι μάζεψε ειδικά εκεί.κατω από το ξυλο (...σου). Σα ροκανιδια μου φαίνονται αλλά δε ξέρω αν είναι από τα ξύλα ή από τα cones.
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο αφοδευση πρεπει να ειναι (κυριως Panaqolus) και ελλειψη κινησης του νερου κοντα στο βυθο.
|
|||
|
|||
![]()
Τόσο πράμα βγάζουν δύο μπασμένα;;;;;; Που να μεγαλώσουν κι όλας;
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκατουλες ειναι αυτα
![]() Τα πλεκοειδη βγαζουν πολυ πραμα..θυμαμαι απο τα δικα μου ancistrus που γεμιζαν τον τοπο... Βαλε και τα φυλλα (πλατανου) σε αποσυνθεση , βλεπεις το θεαμα αυτο... Κυριως ομως ειναι οι ακαθαρσιες οπως ειπε κι ο Σπυρος... Κι εγω καθε βγομαδα σκουπα εβαζα , δυστυχως δεν κρυβονται σε ψιλη λευκη-μπεζ αμμο (κι εγω τετοια ειχα) Που να δεις τι εβγαζαν οι γεννες τους ,οταν τα ειχα σε γεννηστρα , καθε μερα σκουπα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ένα update για να που πείτε τη γνώμη σας για την αλλαγή που έκανα στη διακόσμηση. Ο φίλος tsala μου έστειλε κάτι ωραία ξυλα που πρόσθεσα μέσα και επιπλέον γύρισα ανάποδα την κεντρική ρίζα, άλλαξα λιγο τη διάταξη των πετρών και το αποτέλεσμα είναι αυτό της δευτερης φωτογραφίας. Στην πρώτη φαίνεται το "ΠΡΙΝ"
|
|
||||
|
||||
![]()
Σαφώς καλύτερο!
|
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι λέω κι εγώ Κλεόβουλε...... Αν και η γνώμη ενός Αφρικάνου, άσχετου με το black water και με τα υπέροχα και ξεχωριστά αμερικάνικα ψάρια, δε ξέρω κατά πόσο υπολογίσιμη είναι, χαχαχαχαχα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ πιο όμορφο!Σκοτείνιασε κιόλας η το κάνει η φώτο!
|
|
||||
|
||||
![]()
¶σχετος δεν είμαι. Έχω περάσει όλες τις παιδικές αρρώστιες
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η διαφορά που βλέπεις Γιώργο οφείλεται στην τύρφη. Το ενυδρείο είναι πιο σκοτεινό.
------------------------- Είμαι σίγουρος αλλά από όταν έφυγα από την Αφρική μου τη λές συνέχεια, εγώ να μη σου τη πω μια φορά; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 21-08-16 στις 19:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο όσο πιο dark τόσο πιο ωραίο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο ενυδρειο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με Κλεο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος Πανο , πιο darkιλα απο πριν.
Μ'αρεσει! |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι όντως Γιάννη, είναι πιο ατμοσφαιρικό έτσι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ πιο ομορφο!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ελα ρε φίλε, τη δική σου απάντηση περίμενα......... Εντάξει παιδιά, τώρα μπορεί να κλειδώσει το θέμα !
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ πιο όμορφο φίλε και σαν χρώμα νερού και σαν διάταξη.
Μπράβο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
DEXFISH επειδή με ρώτησες πόσο σκούρο είναι το νερό μου, δες μια φωτογραφία σημερινή. Αν μπορούσα να το κάνω πιο σκούρο, θα το έκανα .... και να φανταστείς ότι κάποτε απεχθανόμουν ακόμα και το πολύ ελαφρώς κιτρινωπό νερό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα καφέ σκουπιδάκια που γεμίζουν τον βυθό είναι ξυλόσκονη από τους Panaquolus L204. Το πριονίδι που παράγεται από Panaque και Panaquolus δεν λέγεται. Και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα. Βεβαιώσου οτι έχεις καλό φίλτρο και υλικά φιλτραρίσματος που δεν βουλώνουν εύκολα, οτι αλλάζεις το προφίλτρο συχνά και οτι έχεις δυνατή ροή νερό στον πυθμένα, αλλιώς δεν θα τον δεις ποτέ καθαρό. Η ξυλόσκονη πολύ σύντομα γίνεται πόντους ολόκληρους πάχος.....
Μια (μικρή) ιδέα του τι σημαίνει να έχεις Panaque στο ενυδρείο...
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα κι εμένα εκεί πήγε το μυαλο μου να σου πω την αλήθεια καθ αρχικά αυτό είχα ρωτήσει κι όλας αλλά στην όψη μοιάζουν και με σκ@τουλες. Όπως και να χει, εχω θέσει σε λειρουργια πάλι το wave maker και ο βυθός είναι καθαρός εκτός σε κανα δύο σημεία κάτω από τα ξύλα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |