|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Για σας παιδιά η μαμά μου μετά από πολύ καιρό αποφάσισε μιας και έχουμε αρκετό χώρο στην αυλή να φτιάξει μια λίμνη στην αρχή έλεγε για κατί μικρό αλλά μόλις κατέβηκα εγώ στο νησί δεν το περίμενα αυτό που είδα ναι πολύ ωραία πολυ μεγάλη πολυ δουλειά και από οτι μου έχει πει της έφυγαν και πολλά λεφτά..... για αυτό θα ήθελα τα φώτα σας.....
έχει βάλει μια μεγάλη αντλία και κυκλοφορεί το νερό το πετάει από τα συντριβάνια.... θα ήθελα να μου πείτε για φιλτρα που της ψάχνω για να βάλουμε καθώς και για ψαράκια αν και πήγα σε ένα κατάστημα εδώ κοντά και μου είπανε για κοι και για χρυσόψαρα.... έχετε εσείς να μου προτείνετε κάτι αλλο????...... http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1364654166 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1364654166 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1364654166 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1364654166 ααααα και ξέχασα να σας πω παίρνει 15 κυβικά νερό.... :/ |
|
||||
|
||||
![]()
Πλάκα κανεις ετσι???.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα ειναιιιιιιι!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
oxi den kanw plaka
![]() ![]() ------------------------- sou aresei gianni?????? ------------------------- xaxaxaxaxaxaxaxaxa etsi xwris mia an8odesmi xwris ena daxtulidi apapapa.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 30-03-13 στις 17:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Η λίμνη απλά τα σπάει...
θέλει δουλειά αν δεν έχει φίλτρο κλπ αλλά θα σε βοηθήσουν οι κατάλληλοι που είναι για τις λίμνες. ΥΓ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 30-03-13 στις 17:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 23:51 |
|
||||
|
||||
![]()
μια 200αρια δισκους θα πεταγα μεσα...Α Ν Ε Τ Α!
![]() ![]() ![]() να την χαιρεστε!πανεμορφη!
|
||||
|
||||
![]()
καλώς ήρθες!!!
πολύ ωραία κατασκευή, περίμενε για λεπτομέρειες από ατομα που έχουν λίμνες, όμως εκ πρώτης όψεως, το βάθος μου φαίνεται μικρό για κόι αλλά και για χρυσόψαρα το χειμώνα το νερό θα κρυώνει. ίσως κάνω λάθος, περίμενε να πάρεις πληροφορίες και για την φίλτρανση. στο περιβάλλον των δέντρων μέσα στην λίμνη, θα πρόσθετε μεγάλη ομορφιά η φύτευση μικρότερων φυτών. καλή ολοκλήρωση και να την χαρείτε το καλοκαίρι! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
χαχαχαχαχαχαχα |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
------------------------- τι ακριβώς ειναι οι δίσκοι???.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 30-03-13 στις 17:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σε παντρευομαι
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 23:50 |
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαίρεσαι Εύη. !! Όλα να πάνε καλά! Πόσο καιρό τα έχεις τα ψάρια σου και γέννησαν? Να ξέρω τι να περιμένω. ..
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πάρα πολύ από της 8/7 μπήκαν λίγα ψαράκια
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:11 |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια προβλημα !!!!!!!!
Η λιμνη εχανε παρα πολυ νερο αγανακτησαμε στο που παει ολο αυτο το νερο.... Ετσι λοιπον μπηκαμε παλι σε εργασιες και φασαριες.... Ηρθες ηδικος λοιπον για μονωσεις και μου ειπε οτι πλεον δεν μπορουμε να βαλουμε τιποτα αλλο τα εχουμε βαλει ολα θα εχεις μονιμα προβλημα με τις ριζες απο τους φινικες.... Μονο μια λυσι υπαρχει αυτο που εχει φτιαξει ο in the pond με finger glass απλα ειχε γραψει οτι ειχε δωσει 400-500 ευρω λεω αν ειναι να τελειωσουν τα βασανα μου να το βαλω και εγω.... Πηγα εδω σε αντιπροσωπο πηρε στην αθηνα τηλεφωνο σε ενα ιδικο και εφαγα την ητα της χρονιας 2.200 + φπα + εργατες για την τοποθετηση του..... Μου ειπε το λειγοτερο 2.600 ..... Ο in the pond εχει να μπει πολυ καιρο οποτε θα χρειαστω τις γνωμες σας οι τις παρατηρησεις σας..... Sos παιδια λειπαμε τα ψαρακια μου τα εχω σε μια πλαστικη δεξαμενη κ τα φυτακια μου....!!! :'( |
|
||||
|
||||
![]()
Εύη καλησπέρα , καλή μου .
Πολύ κρίμα πραγματικά ... ο in the pond απο ότι θυμάμαι την είχε κάνει μόνος του και αυτό ήταν το κόστος των υλικών . Οπότε καταλαβαίνεις ... τα εργατικά κοστίζουν και δεν πιστεύω ότι είναι στανταρ οτι δεν θα το σπάσουν πάλι τα δέντρα ... Πάνε και ρώτα σε αυτούς που φτιάχνουν βάρκες και σκάφη αναψυχής για πολυεστέρα (να αναφέρεις ότι έχεις ψάρια βάζουν ειδικά κεριά στην επικάλυψη ) για την όσμωση και να μήν είναι τοξικό . Είχα ρωτήσει εγώ για την δικιά μου και μου είχαν πει οτι γίνεται . Μπορεί να σου βγεί φθηνότερα ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:11 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Και τα κοματια liner πως να τα ενωσω δεν ειναι μονοκοματι οπως βλεπεται???? Ναι ρωγμες απο τις ριζες...... Το εχω σκεφτει κ για liner.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 05-02-16 στις 22:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν βάλεις η δεν κάνεις φίλτρο θα τα χάσεις τα ψαράκια. .... πόσο καιρό είναι μέσα στην δεξαμενή?
Aν δεν δουλεύει το φίλτρο βγάλε μια αντλία , πάρε 2 ζαρντινιέρες (κάνε τρύπες στους πάτους ) , βάλε σφουγγάρι κατω ελαφρόπετρα πάνω και έτοιμο το φίλτρο ![]() ![]() http://s447.photobucket.com/user/Art....jpg.html?o=14 ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1/2 δηλαδή ?? Τα βλέπεις μέσα τα ψάρια ??
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:14 |
|
||||
|
||||
![]()
κανε μια αλλαγη νερου αφου δεν εχεις φιλτρο 50%
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Δεν τα βλεπω δεν ειναι διαφανες ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Aπο πού τα έβαλες βρε Ευη μέσα στην δεξαμενή ?? απο πάνω λογικά ...δεν μπορείς να τα δεις απο πάνω ??
Η αντλία σου δεν έχει κλουβί ?? πως είναι ποια είναι , πόσα λίτρα την ώρα ?? και κάνε μια αλλαγή νερού στα ψάρια πέρασε μια βδομάδα ....
|
|||
|
|||
![]()
Απο πανο δεν φτανω να δω ομως :\ θα κανω αυριο αλλαγη...... Για την αντλια θα σας πω αυριο γτ εχει βαλει αλλη η μαμα
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:16 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορεί να τα σκοτώσει εκτός και αν είναι πολύ μωρα και τα ρουφήξει τότε θα πάρεις μια μικρή ενυδρειακή 1500 λίτρα την ώρα με 15 - 20ευρώ απλά να δείς να σηκώνει το νερό στο ύψος της φίλτρανσης
![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:16 |
|
||||
|
||||
![]()
Έλα βρε Εύη θα κάνει σούπερ δουλειά για την δεξαμενή εγώ αυτό το έχω στα χρυσόψαρα ; ) περίμενε να σου πω ναι θέλει αντλία χωρίς αντλία δεν δουλεύει. Περίμενε να σου σχεδιάσω τις συνδέσεις
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τετράγωνο είναι η είσοδος του νερού απο την αντλία (δηλαδή συνδεέις την αντλία και κουμπώνεις την σωλήνα )
Κύκλος είναι η έξοδος του καθαρού νερού μετά την φίλτρανση (βάζεις μια σωλήνα να τρέχει μέσα το νερό στα ψαράκια ) Αστεράκι είναι ο ρυθμιστής του φίλτρου εκεί που είναι γυρισμένο στην φωτό είναι στην θέση καθαρισμός (πρώτα ανοίγεις την τάπα και μετά το γυρνάς εκεί οταν είναι σε λειτουργία η αντλία , έπειτα ανεβοκατεβάζεις το μπλέ χερούλι και συμπιέζει τα σφουγγάρια και διώχνει τις βρωμιές , για να γίνει καθαρισμός πρέπει να δουλεέυει η αντλία ) Έτσι όπως κοιτάς την φωτό αν γυρίσεις αριστερά στο ψαράκι τον διακόπτη είναι για να λειτουργεί η φίλτρανση και εννοείτε η πίσω τάπα του καθαρισμού να είναι βιδωμένη στην θέση της όταν δουλεύει . Δείξε την αντλία να σου πώ αλλιώς θα πρέπει να πάς σε τέτοια http://igna.gr/index.php/eshop/antli...hx-8830-detail , μέχρι να επισκευάσεις την λίμνη . Έκανες αλλαγή ?? προσπάθησες να δεις τα ψάρια ?? ανέβα με καμια σκάλα βρε πουλάκι μου ![]() Ξέχασα αυτό το φίλτρο έχει κάτι μύτες μπροστά για να βάζεις την σωλήνα ανάλογα με την διάμετρο της αντλίας τις έχεις ?????
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια υπερ ευχαριστω εβαλα σκαλα εβγαλα αρκετες απολιες :'( και εκανα μια βαρβατη αλλαγη νερου......
------------------------- [QUOTE=Artemisia;919368] Δείξε την αντλία να σου πώ αλλιώς θα πρέπει να πάς σε τέτοια http://igna.gr/index.php/eshop/antli...hx-8830-detail , μέχρι να επισκευάσεις την λίμνη . Σε τετοια α τλια λες να παμε η σαν αυτη που εχεις εσυ???? Για βοηθηστε ρε παιδια ειμαι να σκασω με τα ψαρακια που χαθηκανε :'( Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 08-02-16 στις 18:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογική πισίνα | japetus | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 29-09-13 20:01 |
μικρή λιμνούλα | marios1991 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 30-04-12 15:16 |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η επανάσταση ξεκίνησε!!! | Neoklis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 12 | 06-03-10 11:01 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |