|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καιρος να κανω και την παρουσιαση του ενυδρειου μου
Πληροφορίες Διαστάσεις:150X50X65 Όγκος:400lt Κατηγορία:malawi mbuna Φυτά:3 vallisneria spiralis Ψάρια / ¶λλα είδη:3 labidochromis hongi,4 pseudotropheus elongatus mpanga,4 pseudotropheus williamsi blue lips,6 metriaclima callainos Διακοσμητικά υλικά:αμμος θαλασσης-πετρες θαλασσης (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο:βαμενη πλατη μαυρο Φωτισμός:4Χ54 Watt Τ5 αναβει μονο η μια λευκη 6500Κ Διάρκεια φωτισμού:7 ωρες Φιλτράρισμα:2X aquanova ncf 1500-ροη συνολικα 3000 λ/ω γεματα μακαρονι και ελαφροπετρα Θερμοστάτης:300W eheim jagger Λίπανση: Παροχή CO2: Παράμετροι: pH:7,5 Γενική σκληρότητα (GH):9 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 πριν την αλλαγη νερου Αλλαγές νερού:40% καθε Κυριακη Θερμοκρασία:25,5 ¶λλες πληροφορίες: βιντεο:https://www.youtube.com/watch?v=0wLE...ature=youtu.be |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία τα ψαράκια σου! Και εύχομαι να τα χαρείς! Ελπίζω να είσαι τυχερός πάντως για να σου βγουν καλές αναλογίες σε χαρέμια, γιατί 4 ή 3 ψαράκια αγνώστου φίλου χρειάζεται καλή τύχη ώστε να βγουν 1 αρσενικό και 3 θηλυκά. Επίσης πέφτει πολύ άσπρο με αυτές τις πέτρες, ελπίζω να ομορφαίνουν αργότερα όταν πιάσουν άλγη. Στο μέλλον και καθώς θα δεις τι αρσενικά θα έχεις θα προτιμούσα πιο οριοθετημένες περιοχές και όχι συνεχόμενη σειρά από πέτρες, ώστε να έχει το καθένα την περιοχή του, αλλά βλέποντας και κάνοντας!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλο θα ηταν να εβαζες μερικες πέτρες ακομα......
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία τα ψαράκια σου! Θα συμφωνήσω με τους από πάνω, ίσως περισσότερες πέτρες και με την άλγη αργότερα θα είναι καλύτερα.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστω παιδια! Πρεπει να ειμαι πολυ τυχερος για να βγουνε χαρεμια αλλα θα γινουν οι απαραιτητες διορθωσεις οταν μαθω το φυλο τους.Οι πετρες ηδη εχουν αρχισει να αλλαζουν χρωμα και στην πορεια με πολυ παρατηρηση και μεγαλυτερη εμπειρια θα διαμορφωσω το νταμαρι μου στις απαιτησεις των ψαριων.Μεχρι στιγμης προβληματα δεν εχω-ολα εχουν βρει την μερια τους και τα μεγαλυτερα(callainos) εχουν σκαψει και εχουν φτιαξει την δικη τους φωλια.Τρομαζω να βαλω μεγαλυτερο βαρος-κινεζικο ειναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα παραπάνω σωστά σχόλια πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
- δε βλέπω καθαρά τις Vallisneria αν έχουν φυτευτεί ως μεμονωμένες ρίζες δες μια εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4jMqTpjaYd4 - θερμοκρασία μπορείς να πας και ποιο χαμηλά τώρα τον χειμώνα (23-24) - στο τάισμα: μια ημέρα νηστεία |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω! Ειχα φυτεμενο πριν και κατι χαμπαριαζω απο φυτα.Ακριβως ετσι τις εκανα απλως οταν τις χωρισα τις φυτεψα στο ιδιο σημειο.Ειναι τρεις διαφορετικες spiralis(υποτιθεται).Αναπτυξη δεν εχω δει καθολου,ειναι οπως τις αγορασα.Εχουν φαει και κατι τραβηγματα ιδιως η αριστερη στην αρχη.Τωρα δεν τις πολυπειραζουν
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραιο Κοσμα!!!μια χαρα εισαι..θα πιασουν και αλγη οι πετρες και θα γινει τουμπανο!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω Κωστα! Εχουν ξεκινησει οι πετρες και καφετιζουν.Στο βιντεο φαινεται
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα παιδες!!! Αυτο το calainos δεν εφαγε χτες και ηταν λιγο ησυχο και απομακρο.Μηπως ειναι μπουκωμενο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο,τι περιεγραψες
|
|
||||
|
||||
![]()
Καιρο εχω να μιλησω στο θεμα μου.Ας κανω μια ενημερωση.
Ειχα τον τελευταιο καιρο αρκετα μπουκοματα απο τα callainos και τα elongatus αλλα και απογοητευση γιατι δεν ειδα εστω και ενα ψαρακι.Ανοιγα τα φιλτρα καθε βδομαδα με την ελπιδα αλλα τιποτα.Προχτες ειχα την ευχαριστη εκπληξη να δω ενα μωρακι κρυμμενο σε μια τρυπουλα μιας πετρας.Ειναι 1,5 ποντο,πολυ γλυκουλι και εχει κανει ολη την οικογενεια να ειναι συνεχεια πανω απο το ενυδρειο και να ελπιζει μην φαγωθει. Απο τροφη ριχνω σε μια ακρη του ενυδρειου στικς και απο εκει που ειναι το μωρο τριμμενα φλεικς μηπως παει κατι κοντα και τσιμπολογισει γιατι αυτο βγαινει απο την τρυπα του για παρα πολυ λιγο και ξαναμπαινει.Το εχω δει να τσιμπαει αλγη απο την πετρα αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Θελω να τρωει για να μεγαλωσει οσο το δυνατον πιο γρηγορα μπας και την σκαπουλαρει και δεν γινει μεζεδακι. |
|
||||
|
||||
![]()
Για να ολοκληρωσω την ενημερωση θα βαλω και μερικες φωτο απο ολα τα ψαρακια καθως εχουν μεγαλωσει και εχουν αλλαξει τα χρωματα τους
|
|
|||
|
|||
![]()
Ακομα καλυτερο ,να το χαίρεσαι!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο το ενυδρειο και τα ψαρια σου!
Για το μικρο ψαρακι σου, θα σου πω τι κανω εγω σε ενα μικρο που εχω απο γεννα. Αρχικα το ειχα σε εσωτερικη γεννηστρα αλλα ξεβεντουζωθηκε και το μικρο βρεθηκε στο μεγαλο μαζι με αλλα 18 μεγαλυτερα ψαρια. Το ειχα ξεγραμμενο αλλα τελικα την σκαπουλαρε σε μια κρυψωνα. Για να το ταιζω εχω ενωσει τρια καλαμακια του φραπε και βαζω σε αυτα μερικα βυθιζομενα πελετς. Το mega αυτο καλαμακι καταληγει στο ανοιγμα της κρυψωνας του μικρου. Λογω βαρυτητας τα πελετ θα βγουν, αργα μεν αλλα θα πεσουν στην κρυψωνα. Για αντιπερισπασμο ταιζω και τα αλλα ψαρια ταυτοχρονα. Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις, ειναι ευκολο. Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ευχαριστω Κ.ω.σ.τ.α!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά Κοσμά!
Αν ρίχνεις και λίγη ψιλοτριμμένη τροφή θα βρίσκουν τα μικρά να τρώνε. Βλέπω ότι σύντομα θα έχεις κι άλλα γεννητούρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ Κλεο!!! Απο τοτε που ξεκινησαν εχω συνεχεια 2-3 μπουκωμενες.Δεν εχει τυχη ομως ακομα να δω ξεμπουκωμα εστω για την εμπειρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα! Ενω εχω 2 φιλτρα απο 1500l/h δεν ειμαι ευχαριστημενος ουτε απο την αναταραξη και κυριως απο τις βρομιες που βλεπω στον βυθο μου.Ξερω οτι μπορει να φταιει το νταμαρι μου που πιανει ολο το μηκος του ενυδρειου και τα φιλτρα μου που εχουν κοντα μπαστουνια.Αν παρω αυτο το wavemaker http://aquariumshop.gr/shop/eksoplis...p-201-6000-lt/ λετε να κανω δουλεια? Μηπως ειναι υπερβολη για τα λιτρα μου? Αν το εχει καποιος θα ηθελα να μου πει αν μπορω να εχω την μια εξοδο γυρισμενη ψηλα για αναταραξη και την αλλη χαμηλα για να διωχνει τις βρομιες απο τον βυθο προς τις εισοδους των φιλτρων
|
|
|||
|
|||
![]()
Melafix οπωσδήποτε
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω Κωστα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα πρότεινα αγωγή με ektozon http://www.dohse-aquaristik.com/en/p...ktozon-N-125-g
Στην καραντίνα δεν χρειάζεται άμμο. Βάλε κάνα κομμάτι σωλήνα pvc για να κρύβεται ή καμιά πέτρα και άστο να ηρεμήσει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω Κλεο! Ελπιζω να το βρω αυτο
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μια απο τα ιδια, ευχαριστημένος.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο τοσους μηνες και μια ανακαινιση που εκανα στο νταμαρι μου καιρος να κανω μια ενημερωση με βιντεο και φωτο
https://www.youtube.com/watch?v=kXGS...ature=youtu.be |
|
||||
|
||||
![]()
Και ένα τρίλεπτο update
https://youtu.be/-MZezCkHZD0 |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Κοσμά πολύ όμορφο.
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο αν και εχω την εντυπωση οτι καποιες πετρες πρεπει να ερθουν πιο κοντα μεταξυ τους
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY 300λιτρα malawi mbuna | Xristos1978 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 17 | 24-05-13 20:10 |
Rio 400 Malawi Mbuna | nxris | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 02-06-11 14:13 |
RIO 400 - Malawi / Mbuna | Moutralewn | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 24 | 03-10-10 20:44 |
Rio 180 Malawi Mbuna | Moutralewn | Malawi | 14 | 08-02-08 09:20 |
malawi με mbuna | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 5 | 16-03-07 00:38 |