|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
αρα μπορει να φταιει αυτο,, γτ οπως εχω αναφερει ποιο πανω οταν το ειχα δει με 1-2 φυλλα και αυτα φαγομενα το ξεφτεψα και παρατηρησα οτι ειχε σφυνοσει μεσα στο πλαστικο π ειχε ο κατασκευβαστης,,, και το χε παραμορωσει με αποτελεσμα να το μεταφτεψω σε μεγαλητερη γλαστρα,, και απο τοτε τπτ........ απλα περιμενω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβως οπως τα λεει οΑποστολης προχθες μεταφυτεψα μια ριζα στην οποια υπηρχε αυτο το προβλημα τα Κοι ειχαν εξαφανισει ολο το χωμα ειχε δυο αδυναμα φυλλαρακια σημερα δυστυχως τα Κοι εφαγαν και αυτα
|
|||
|
|||
![]()
Εγω παντως απο τον καιρο που τα εβγαλα απο την λιμνη και τα εβαλα στην μικρη και οχι με χωμα αλλα με ποταμισιο αμμο εγιναν....
Η λιμνουλα αυτη κατασκευαστηκε για αλλο λογο και τελικα κατεληξε φυτωριο και με λιγα χρυσοψαρα μεσα παρα το γεγονος οτι ακομα δεν τελειωσε. Τωρα που τελειωσα την μεγαλη, θα δωσω βαση και σε αυτην... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ρε φιλαρακι παιζεισ με τον πονο μασ..
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εαν εχεις μεγαλη αναταραξη στην επειφανεια της λιμνης ειναι κι'αυτος ενας λογος για να μην αναπτυσονται τα νουφαρα...τα ενοχλει πολυ η αναταραξη...
|
|||
|
|||
![]()
ειχα στησ αρχεσ αλλα μετα το διορθωσα..
|
|
||||
|
||||
![]()
ανδρος αυτη ειναι λιμνη!!!!!!!! ετσι ειναι οι λιμνες κανονικααα!!! μου αρεσει παρα πολυ φιλε
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
η ταξιανθια αυτη κρατα μονο μια μερα. ειναι καλος καθαριστης νερου αυτο το φυτο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolis veroia : 20-09-11 στις 23:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
και συγνωμη αυτο ειναι γτεμενο μεσα στο νερο σε γλαστρακι οπως τα νουφαρα..??
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=apostolis veroia;619533]ανδρος αυτη ειναι λιμνη!!!!!!!! ετσι ειναι οι λιμνες κανονικααα!!! μου αρεσει παρα πολυ φιλε
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Αποστολη, οταν θελω να βλεπω κατι το φυσικο κοιταζω αριστερα ![]() ![]() ![]() Ενταξει...δεν λεω οτι δεν μου αρεσει αυτο το ειδος λιμνης, ομως τα γουστα μου ειναι διαφορετικα, τι να κανουμε?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Andros;619716]
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον σημερα που κοιταγα την λυμνουλα μ μ ειρθαν στο μυαλο πολλα πραγματα .. το κυριο π σλευτομουνα πως θα μειωσω την αναταραξη του νερου γτ ειναι αρκετα μεγαλη και τα νουγαρα δεν βοηθουνται καθολου... σκευτικα λοιπον να τον κανω να μιραζεται το νερο απο δυο μεροι σε τρια και να μην πευτει με τοσο φορα μεσα.. ετσι το νερο που π θα καταλειγει στο τελευταιο μεροσ θα έχει τρυφτει παραπανω μετρα και θα εχει οξυγωνοθει καλητερα... ¨) αρα μεσ την βδομαδα αρχιζω να ξυλωσω το μισω καταρακτη και να τον διαμωρφοσω αλλιως..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν θέλεις όντως νυμφαίες, λόγω βέβαια και της μικρής επιφάνειας της δεξαμενής σου, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς στον "διαμοιρασμό" της εξαγωγής της αντλίας σου σε περισσότερους από ένα χώρους. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα έχει αποτέλεσμα, φτάνει και πάλι να μην έχεις μεγάλη ποσότητα νερού που θα έχει ελεύθερη πτώση προς το νερό. Αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι το βάθος της δεξαμενής σου. Αν έχεις πολύ μεγάλο βάθος, πρέπει με κάποιο τρόπο να ανασηκώνεις τις γλάστρες με τις νυμφαίες κάπου στη μέση της στίλης του νερού. Αν δεις πιο πάνω την όμορφη φωτογραφία που παρουσίασε ο ¶ντρος, θα εκπλαγείς αν σου πω ότι το βάθος της συγκεκριμένης δεξαμενούλας δεν είναι πέρα των 50εκ.
|
|||
|
|||
![]()
ναι και εμενα το νουφαρο με τον ανθο ειναι 30-35 ποντους μεσα στο νερο τα αλλα πλεον τα εχω ανεβασει στο μισο μετρο περιπου ... .. πριν ηταν στους 80-90 ποντους...
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω τις εχω ολλες στουσ 90 ποντους και και αλλες 2 γλαστρες στο 1 μετρο ολα ειναι οκ! αλλα τα koi ειναι αυτα που τις ταλεπορουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
εβγαλα μερικες φοτος εκτες το απογεματακι καθως μελετουσα τα ψαρια και την ζωη στην λυμνη... (κανω μεγαλη μελετη στο θεμα της ζωης στην λυμνη)
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
κ οι υπολοιπες
|
|
||||
|
||||
![]()
το γατουλι τι θελει εκει περα
![]() γιατι δε βαζεις εξω απο τη λιμνη φυτα για να δεση καλυτερα ολο το σκηνικο! |
|
|||
|
|||
![]()
το γατουλι ειναι δικο μας και γυρωφερνει εκει με τον σκυλακο μαζι.. οπςσ παρατηρισες απο πισω .. λοιπον 2 φορες το γατουλι προσπαθησε να πιασει ψαρακι και ο σκυλακος τον εσπρωξε μεσα στην λυμνη
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο γατούλης σύντομα θα πιάσει ψαράκι, οι δικές μου ψαρεύουν, αλλά δεν τις διώχνω γιατί υπάρχει υπερπληθυσμός στα χρυσόψαρα.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
μπα εμενα δε πσαρεβει παρακολουθει αλλα ως εκει τον ταιζουμε καλα.. και το νερο οπως μπορεις να διακρινεις ειναι 10-12 ποντοι κατω αρα θα του ειναι λιγο δυσκολο..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οπως σας ειχα αναφερει λογικα το εναπ εχει σταματησει τελειως πρεπει να οφεικεται το οτι το ειχαμεταφτεψει το 2ο π εωγαλεσ κ ανθος βγαζει σταδιακα 1-2 φθλλατην βδομαδα αλλα μαρενονται τα παλια γρυγορα και το τριτο ειχα κανει την εξυπναδα και το ειχα φτεψει σε ενα πυλινο βαζακι με σχετικαμικρο στομιο αλλα αρκετα μεγαλο στη συνεχεια αυτο επεισεις βγαζει φιλαρακια αλλα λουλουδι δεν μας εκανε... αλλα συνεχιζει και αυτο και βγαζει φυλαρακια..
|
|
|||
|
|||
![]()
σημεαρα ειδα κατι π μ φανηκε περιεργο και θα παρακαλουσα αν καποιος χερει εστς και λιγο απο χελωνες να μ πει οπςσ εχς αναφερει στην λυμνουλα μ εχω μια χελωνιτσα αυτες απο τα πετ σοπ.. προ 4-5 μερες η μανουλα μ η καλη περνουσε απο το πετ σοπ και πειρε αλλη μια μικροτερου μεγεθους ... τεσπα δεν το εγκρινα βεβαια αλλα τι να κανω με την χελωνιτσα την εβαλα μαζι με την αλλη.. σημερα λοιπον οπως σηκωσα μια σχετικα μεγαλουτσικη πετρα που ηταν 30 ποντους αποσταση απο την λυμνη ειδα την μικρη μ να κοιματε... ειχε σκαρφαλωσει ειχε βγει εξω και ειχε ξαπλωσει εκει... την σηκωσα αρχισε να ξυπναει και επειτα την αφησα σε ενα βοτσαλο πανω απο την λυμνη να δω τη θα κανει τελικα βουτηξε...(γυρω απο την λυμνη υπαρχει περιφραξη 30 ποντοι υψος και μαλλον γιαυτο δεν απομακρυνθηκε.. εχει λιγο κρυο εδω ειδικα χτεσ κ προχτεσ αλλα οχι τραγικαπραγματα ..μπορει να επεσε σε χειμερια ναρκη και να την προλαβα πριν κοιμηθει καλα καλα.? αλλα αυτες δεν πεφτουν μεσα στο νερο γυρω στους 35-10 ποντους νερου....
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εχω τρια μωρακια στην λυμνη και δεν ξερω αν προκειτε απο κοι χρυσοψαρα ή απο κο=υνουποψαρα...
|
|
||||
|
||||
![]()
τι τα θες τα κουνουποψαρα; μπελας ειναι. 2 βδομαδες προσπαθω να τα πιασω και δεν μπορω.να ξερεις ειναι δυσκολο να ξεφυγει γονος απο κουνοποψαρα , τρωνε τα παντα ακομα και τα μικρα τους. βαλε καμια φωτο να δουμε τη ειναι;
|
|
|||
|
|||
![]()
μπα εμενα τα τρια μικρα τα βλεπω εδω και 5 μερες απιστα ειναι εχω ομως και πολλα μεροι πμπορουν να κρυφτου απο τα παντα..
στην φοτο δεν μπορεις να διακρινεισ κατι αν και μικρα π ηταν εμιαζαν με μωρα γκαπυ.. μπορουν τα κουνουποψαρα να γεννησαν χωρις αρσενικο? η να κρατανε απο προιγουμενες γενες το σπερμ να το πω ετσι και να γεννανε μονα τους? |
|
||||
|
||||
![]()
οπως το ειπες κρατανε και γεννανε!!! το θεμα ειναι οτι αν γεννησουν τα χρυσοψαρα θα εχεις απωλειες και απο τα κουνουποψαρα.
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον δεν ξερω για σας αλλα εγ θελω να μελετησω την λυμνουλα μ απο το εσωτερικο και να δω τι στο καλο κανουν μες σε κρυψωνες αλλα και σε σκοτεινα σημεια τα ψαρακια μ... εβαλα λοιπον ενα σκουποξυλο βιδωσα ενα αδιαβροχο προβολεακι με δυνατο φως και βιδωσα ακομα και την αδιαβροχη καμερα και μολις νυχτσει λιγο θα τα βουτηξω..¨)
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα σε ολους αυριο με το καλο παω αθηνα και αφεινω την λυμνουλα μονη της για αρκετο καιρο... ετσι αποφασισα να της κανω μια καλη αλλαγη νερου και να της καθαρισω λιγο τον πατο... αυτην την ωρα ειναι περιπου στην μεση το νερο και μεχρι να παει αρκετα κατω εχουμε πολυ ωρα,,,, βρεικα ομως μεσα στο αλιτανακι των φυτων ενα περιεργο υδροβιο εντομο.... μηπωσ γνωριζει κανεισ τι ειναι αυτο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο νανο θαλασσινο | krispie | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 20-01-11 16:25 |
ΙΔΕΕΣ ΝΑΝΟ | Cornellius | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 30 | 05-09-10 13:14 |
απαντηση στο μανο και οχι μονο... | chrisstam | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 19-01-05 11:37 |