|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και εγώ αυτό περιμένω ως ύστατη παρηγορία!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
ακομα και με 600λ/ω το 1400ρι το θεωρω καλη επιλογη φυσικα πριν μετρησω νομιζα πως θα ειναι στα 800περιπου (60% της ονομαστικης του τιμης) και οχι στο 42%....
αντε ρε παιδια ενας με ΕΗΕΙΜ FLUVAL SACHEM TETRA SERA |
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι βρε θα σας άφηνα?
http://www.aquariacentral.com/forums...d.php?t=215102 "I decided also to do a GPH test since most canisters are overrated by 1/3 to ½ their true operating GPH. Using 2 5 gallon water bottles and a stop watch I observed the emptying of one bottle and the filling of the second. With the Ύ hoses with not necked down end fittings of ½” the average GPH was 165 GPH. With the small ½” end fittings attached the GPH average was 150 GPH. This is the same GPH measures in the XP4, the Fluval 405, and allot of the Ehiem 100 gallon models. In fact about 10-15 GPH better. Many people don’t realize how fast 150 GPH is, but it is fast enough that most faucet and outside hose bibs with restrictors removed, cannot flow out fast enough to keep up with them as they are about 120 GPH." Δοκιμάζει το 1.000άρι και μιλάει για 165 γαλόνια/ώρα, δηλαδή για 625 λίτρα/ώρα. Διαβάστε όλο το θέμα, είναι ενδιαφέρον. |
|
||||
|
||||
![]()
αντε μπραβο ρε κωστα και με επιασε πανικος
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
με προγραμμα επεξεργασιας video ειδα 9,1sec το 1,5λ αρα
___________________________________________ 1,5L..................... X 9,1sec...... 60λεπτα Χ 60δευτερολεπτα ___________________________________________ 1,5L......................X 9,1sec.................3600sec ___________________________________________ 3600*1,5/9,1=X ___________________________________________ X=593,4l/h ___________________________________________ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δλδ αν το 1400αρι ήταν τόσο τότε φυδιολόγική τιμή για το 100αρι συτή που λέω εγώ!!!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
http://arizonainverts.com/forums/ind...topic=884&st=0
Αυτός δοκιμάζει το 1.400άρι, δείτε τι λέει: "This filter really moves the water. I have only used one section of the spray bar and have it on the short end of the tank and it makes quite a current in both the 55 and the 62 that I have these on. I could easily see this filtering a 75 gallon with no problem what so ever, and I plan on getting another one for my 75. I will say if you use the full length of the spray bar it will cut back on the flow a little, but it will not fit on the short end to create a current like what is found in a river that I wanted for my cray. I also think that these have enough power that if you route the return thru a CO2 reactor you will still get sufficent flow into the tank to filter a 55 with no problems." |
|
||||
|
||||
![]()
ρε κωστα τοσα ΕΗΕΙΜ εχεις μετρα 1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σςςςςς μη μας ακούσουν.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για αυτο ειπα τεστ με Βιντεο
![]() ------------------------- παντως ενα 2215 με βανακια που εχει 620λ/ω ονομαστικη ροη εχει 100ε και δεν εχει σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve που ολα αυτα τα εχει το 1400λ/ω sun sun με 64e δηλ ακομα και αν δεκτω οτι το ΕΗΕΙΜ εχει 100% ονομαστικη/πραγματικη αποδοση το sun sun προσφερει πιο πολλα σε καλητερη τιμη αλλα εδω ερχετε να το θεμα w/h που τσουζει το βρηκα ελεγχος ΕΗΕΙΜ φιλτρου 2215 ονομαστικη 620λ/ω πραγματικη 219λ/ω 15w κοστος 97,15ε με διπλα βανακια 2217 ονομαστικη 1000λ/ω πραγματικη 507 20w κοστος 129ε με διπλα βανακια Hw-303A ονομαστικη 1400λ/ω πραγματικη 593 35w κοστος 66ε με σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve να και η πηγη http://www.plantedtank.net/forums/eq...-terrible.html Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kingrim : 04-12-10 στις 01:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Για μενα το θεμα ροης ειναι δευτερευων κι αυτο γιατι ολα ειναι σχετικα.
Το μανομετρικο,το μηκος των σωληνων,το ειδος των μηχανικων και βιολογικων υλικων που φρεναρουν ή οχι τη ροη,κ.λ.π παιζουν σημαντικο ρολο στη ροη ενος φιλτρου... Για αυτο και η καθε εταιρια δινει τη ροη στη κεφαλη του φιλτρου και χωρις υλικα,με πιστοποιησεις διεθνων οργανισμων. Η καθε Κινεζικη βιοτεχνια που βγαζει προιοντα δε ξερω κατα ποσο εχει τις παραπανω πιστοποιησεις-ποιοτικους ελεγχους. ![]() Εκεινο λοιπον που ειναι πρωτευων (παντα προσωπικη αποψη εκφραζω) ειναι ο χρονος που κανει ενα φιλτρο στη διασπαση της αμμωνιας ,αρα και στη προστασια των ζωντανων που εχουμε στο ενυδρειο μας. Τεστ δε θα κανω, αλλωστε δεν χρειαζετε, για να επιβεβαιωσω τα αυτονοητα... Ενα τεστ που εγινε σχετικο με τα απο πανω(διασπαση αμμωνιας κ.λ.π) ειναι αυτο http://www.monsterfishkeepers.com/fo...ad.php?t=68458 http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ε καλά στα βατ δεν χάνει!!!!!! ------------------ Α εσύμιλάς για το 1400αρι που όντως χάνει σε κατανάλωση!!!!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μια μικρή βιοτεχνία... στο κάτω μέρος της σελίδας, οι πιστοποιήσεις από Ε.Ε., Η.Π.Α, Ιαπωνία, Γερμανία, Κίνα. ![]() ![]() Α, δείτε κι αυτά: http://www.sunsun-china.com/en/Default.aspx http://www.sunsun-china.com/en/Produ...ang.aspx?CID=4 |
|
||||
|
||||
![]()
ψηκτικά δεν εχει?που ειναι και πιο ακριβα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Υ.γ αυτες οι πιστοποιησεις ειναι για τις κτιριακες εγκαταστασεις που εγιναν απο Γερμανους.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Άσχετο (?)
Bokosta-sun ![]() πάρε υπόψη σου ότι αυτές τις δύσκολες μέρες μπορεί να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε κάποια φτηνά κινέζικα (ή κινέζικης κατασκευής) προϊόντα ΑΛΛΑ έτσι συντελούμε στη μείωση των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και στην αύξηση της ανεργίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αν πάλι ανησυχείς για τους Γερμανούς, σιγά μη πεινάσουν και τους φάει η ανεργία, το πολύ πολύ να περιορίσουν τα υπερκέρδη τους και να σταματήσει η Μέρκελ να πουλάει μαγκιά σ' όλη την Ευρώπη και να εκβιάζει για να δανείσει με τοκογλυφικά επιτόκια. Η επέλαση των Κινέζων είναι αναπόφευκτη και δεν πρόκειται να την ανακόψουμε εμείς αν συνεχίσουμε ν' αγοράζουμε Γερμανικά φίλτρα στην 3πλή τιμή, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αδυνατίζουμε όλο και περισσότερο την ήδη άδεια τσέπη μας και να τροφοδοτούμε την αλλαζονεία των Γερμανών που έχουν καβαλήσει το καλάμι (δες πως συμπεριφέρονται στο θέμα της SIEMENS, αλλά και των χωρών που ζητούν οικονομική βοήθεια, βλέπεις κανένα λόγο για να συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε?). |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν επανέρχομαι με νέες πιο ακριβείς μετρήσεις.Ηρθε και ένς φίλος να βοηθήσει με χρονόμετρο στο χέρι κλπ.Αυτηή τη στιγμή έχω τα 2 φίλτρα στο μπαλκόνι μέσα στο ν κουβά τον οποίο σηκώσαμε με ένα τελάρο από κάτω σε υψος 1.4 μέτρα. Το καλό είναι ότι το άδειο και το γεμάτο φίλτρο δεν έχουν διαφορά σςτην κυκλοφορία.Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μετα από 4-5 τεστ ο χρόνος είναι λίγο καλύτερος από αυτον που έγραψα εχθές και είναι στα 9 sec μεσο όρο.Βγάλαμε από 8.7 μέχρι και 9.4 για όλο το χαρτομπούκαλο του γάλακτος που είναι και περίπου στο 1.1 λίτρο..άρα έχουμε κυκλοφορία γύρω στα 400 λίτρα την ώρα.δοκίμασα και σε διάφορα ύψη και μετά το 1.7 αρχίζει και μειώνεται η ροή.Τέρμα σηκωμένο το χέρι μου δλδ περίπου 2 μέτρα η ροή ήταν 200 λ/ω.Αυτά!
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έχω μία ερώτηση!Δεν άνοιξα αλλού θέμα για να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα!Εγώ έχω το 1000αρι αλλά νομίζω θα είναι το ίδιο με όλα.Το νερό κατεβαίνει από το ενυδρείο μέσα από τον σωλήνα και περνάει μέσα από το κανάλι που δημιουργούν τα ταψάκια των υλικών και κατεβαίνει κάτω στον πάτο του φίλτρου
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αν γίνεται έτσι τότε γιατί τον υαλοβάμβακα τον βάζουμε πάνω πάνω!
|
||||
|
||||
![]()
Για να κραταει οτι περναει απο τα σφουγγαρια και γιατι κατω κατω θα μπουκωνε πολυ γρηγορα και θα επεφτε η ροη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Thanx!!!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στον υαλοβαμβακα οφειλετε το κρυσταλινο νερο στο ενυδρειο μας,κραταει ακομα και τη σκονη-μικροσωματιδια.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου σου προτεινω το κινεζο
![]() και εγω ειχα επιφυλαξη στην αρχη για τη χωρα προελευσης αλλα τελικα ειμαι ευχαριστημενος. αποδοση-δυναμη-αθορυβο-τιμη ειναι σουπερ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όχι δεν κατάλαβες. 3 έχω πάρει μέχρι στιγμής.Απλά η απορία μου προήλθε από την ουσία της χρήσης του υαλοβάμβακα εξού και η ερώτηση μου! Ο κινέζος για τα λεφτά του είναι δύναμη!!! ![]() ![]() ![]() Σίγουρα για παράδειγμα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από ένα εσωτερικό eheim που είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά!!!
|
|||
|
|||
![]()
Κι επειδή δεν βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά γι αυτά τα φίλτρα, σε άλλο Ελληνικό φόρουμ, έψαξαν και βρήκαν φλάντζες και φτερωτές/αξονάκια.
Δε νομίζω ότι είναι σωστό να βάλω εδώ το λινκ, αλλά δείτε μια φωτό και παρατηρήστε τις τιμές που τα βρήκαν, 5 ευρώ το σετάκι για το 1.000άρι. Πήραν αρκετά κομμάτια, αλλά τους έμειναν απούλητα, αφού κανένα sun sun δεν έχει χρειαστεί ακόμη ανταλλακτικό, 2 χρόνια τώρα. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εξωτερικο φιλτρο | παναθας | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-02-09 10:47 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
Εξωτερικο durso | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 04-11-07 11:13 |
εξωτερικο φιλτρο | paulos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 18-07-07 15:04 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |