|
||||
|
||||
![]()
μονο με φωτο μπορω να σου πω. αν κοψεις το φυλλο απο εχινοδορο το κοβεις απο οσο πιο κοντα στην ριζα μπορεις
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- αυριο παιρνω τα τεστακια και σαββατο το μπολι...οποτε απο δευτερα λογικα αν αολα πανε καλα θα παω για τα πρωτα μου ψαρια... λογικα το νερο θα πρεπει να καθαριστει πριν...να το καθαρισω και να βαλω μετα το μπολι η να το βαλω και μετα να το αλλαξω...επειτα ποσο θα πεσει η θερμοκρασια του ενυδρειου με την αλλαγη? και τελος κατω στο υποστρωμα εχω καποια κομματακια απο ριζες αυτα πρεπει να αφαιρεθουν η να τα αφησω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 02-12-10 στις 21:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
θα παρεις το μπολι και θα το ριξεις ΜΕΣΑ στο φιλτρο σε οσο πιο συντομο χρονικο διαστημα μπορεις απο την ωρα που θα το παρεις....
νερο μπορεις να αλλαξεις και πριν και μετα απλα θα πρεπει να ειναι κοντα στην θερμοκρασια που εχει το ενυδρειο σου και παντα με αντιχλωριο. οι ριζουλες ασχημες ειναι κατα την γνωμη μου βγαλτες |
|
||||
|
||||
![]()
το νερο πως θα το τη τωρα φερω στην ιδια θερμοκρασια...????/ευτυχως εχει ζεστη τωρα αλλα μετα?
μπορω να το αφησω κανενα δυο ωρες να ανεβει η θερμοκρασια???αλλα και αυτο ειναι δυσκολο γιατι εχω μια λεκανη για το νερο του ενυδρειου και αυτη φυσικα δεν κανει για το 30 τις εκατο του νερου .... το χλωριο αν το ριξω στον πρωτο κουβα και μετα ριξω αλλο νερο πειραζει? χωρις σκουπα πως βγαινουν οι ριζουλες? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νερο
ή θα το βαλεις στο δωματιο να παρει την θερμοκρασια του χωρου ή βαζεις τον θερμοστατη σου στον κουβα (προσοχη μην χαλασεις τον κουβα) ή βαζεις νερο απο την βρυση στην θερμοκρασια που θελεις. Αντιχλωριο ή βαζεις σε καθε κουβα την δοση που αναλογει για το νερο του κουβα ή βαζεις στο ενυδρειο την δοση που αναλογει για ΟΛΑ τα λιτρα του ενυδρειου Σκουπα ή κανεις μια σκουπα με ενα πλαστικο μπουκαλι 500ml (φαντα κοκακολα) και ενα λαστιχο ή μονο με το λαστιχο αλλα με προσοχη να μην τραβας και υποστρωμμα ή με μια τσιμπιδα ή με το χερι |
|
||||
|
||||
![]()
τελικα ειναι πιο απλα τα πραγματα....
![]() η τσιμπιδα μια χαρα ακουγεται ------------------------- παιδια να ρωτησω κατι...επεσε στα χερια μου ενα τεστ αμμωνιας αλλα δεν εχω παρει ακομα τα υπολοιπα...θα ηταν δωρο αδωρον αν το κανω χωρις να εχω τα υπολοιπα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 03-12-10 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εχει πανω απο 80 τεστ το καθε κουτακι (αν ειναι τεστ με μπουκαλακια) κανε ενα κακο δεν θα κανεις αν και λογικα θα ειναι 0
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα εχει στρωσει δηλαδης? ![]() γιαννη θα παρω κι αλλες ανουμπιες ειναι τα πιο ανθεκτικα....τα αλλα δεν μου γεμιζουν και τοσο το ματι ![]() στην εχινοδορους ενα φυλλο εχει καφετισει και ενα κομματι αρχισε και γινεται διαφανο...να το πριονισω ?η μπακοπα ειναι μια χαρα η κρυπτοκορινα παει κι ερχεται... |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω μολις διεκρινα το πρωτο σαλιγκαρι σε πολυ μικρο μεγεθος.πρεπει να βγει η οχι..?
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι κομματι του ενυδρειου σου δες αμα μπορεις να το αναγνωρισεις για να δεις αν ειναι καλο κακο ή αδιαφορο. σε μικρους αριθμους δεν κανουν κακο και ενα ενυδρειο με φυτα 90% εχει σαλιγγαρακια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() μια φορα οδηγουσα χωρις γυαλια και πηγα να πατησω ενα σκυλο σε ενα βενζιναδικο ![]() λοιπον θα παρω σημερα λιπασμα....ποιο να παρω ομως??? εκανα χθες μετρησεις αμμωνιας και εχω 0,5 mg/l οποτε απο εβδομαδα θα ειμαι ετοιμος μαλλον... ------------------------- ααααα ξεχασα θα παρω και μπολι σημερα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 04-12-10 στις 08:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κωστα(αν θυμαμαι καλα) για μενα εφοσων βαλεις σημερα μπολι κανε μπλουμ και τα δυο πρωτα ψαρια για να μην την πατησεις οπως εγω.για μια εβδομαδα διατηρουσα τα βακτηρια ριχνοντας λιγο τροφη η οποια ομως σαπισε και επρεπε να αφαιρεσω καποια κομματια.
κανονικα με το μπολι μπορεις να βαλεις αμεσα ψαρακια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
η αμμωνια με το μπολι θα μετατραπει αμεσα σε νιτρικα αλατα(no3) τα οποια βακτηρια συνεχως πρεπει να καταναλωνουν ρυπους για να διατηρηθουν κατι το οποιο θα γινει με τα ψαρια.για μενα βαλε ψαρια αφοβα και παρακολουθα καθημερινα με μετρησεις.
οσο για την αλλαγη εγω δεν προχωρησα,σημερα θα κανω την πρωτη δηλαδη μια εβδομαδα που εχω τα ψαρια.το ειχα ρωτησει κι εγω και δεν χρειαζεται. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι αλλα τωρα δεν ξερω τι ψαρια να παρω...χρειαζομαστε καποιον πιο εμπειρο διοτι απο οτι εχεις καταλαβει στο πετσοπ σου λενε οτι θελεις.... |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη περασα απ αυτη τη φαση πριν δεκα μερες και επειδη υποθετω εχεις Ph βρυσης (περιπου
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
το σιγουρο ειναι οτι τα cory θελουν μαλακο νερο και χαμηλο Ph maximum 7.εκτος αυτου θελουν και στρωμενο βυθο δηλαδη λειτουργια του ενυδρειου τρεις μηνες.
απο την αλλη οι γαριδες θελουν σκληρο νερο αρα νομιζω δεν ταιριαζουν.προτιμησε ψαρια περισσοτερο ανθεκτικα(μιας και ειμαστε αρχαριοι) παρα ομορφα που απαιτουν ιδιαιτερες συνθηκες |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- που λες φιλτατε κωστα σημερα ελεγα να βαλω το μπολι να του ριξω δυο μερες λιγη τροφη να παρω και τα αλλα τεστ να παρω αλλο ενα ξυλο και δυο τρεις ανουμπιες που μου αρεσουν παρα πολυ και λιπασμα και αφου τα κανω ολα αυτα να αφησω να ηρεμησει και λιγο το ενυδρειο απο θολουρα που θα κανω και απο δευτερα αν ολα πανε καλα να κανω μετρησεις και μπλουμ τα πρωτα δυο τρια ψαρακια Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 04-12-10 στις 09:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τι Ph εχεις..?
τα cory Παντως ειναι απο 7 και κατω. και ετσι μπορεις να το κανεις.κανε την τροφη σκονη μονο για να διαλυθει στο νερο..αλλα και αμεσως να βαλεις τα ψαρια δεν τρεχει προβλημα.οτι γουσταρεις |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- τελικα aquahobby πως την εκανες την αλλαγη? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 04-12-10 στις 11:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αστα σε ολα εχεις δικιο εκτος απο τη γυναικα.εκει δεν πρεπει να σκορπαμε τα λεφτα.δωματιακι πας.?
|
|
||||
|
||||
![]()
παω και στο δωματιακι οποτε εχω χρονο και αυτο για να δω μερικους φιλους....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παρασκευη βραδυ μην πηγαινεις μονο γιατι ειμαστε εμεις λιγο πιο πανω.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ειχαμε μαζευτει να φυγουμε για εκτος εδρας και αυτος φοβοταν για τους βαζελους και βαζω να χτυπησει το κινητο μου και κανω πως το σηκωνω...και του λεω στελακη δεν θελω να σε τρομαξω αλλα με πηρανε και μου λενε πως ερχοντε βαζελοι...επρεπε να δεις την μουρη του χιλια χρωματα αλλαξε...χαχαχαχαχα ------------------------- η εχινοδορους φυτευεται ετσι???? δεν χρειαζεται να την δεσω και αυτη σε ξυλο???/ κατι φυλα απο την ανουμπια κατσαρωσαν ρε γαμωτο τι φταιει? το ενα εχει γυρισει εντελως μαλιστα ![]() επισης του εριξα λιγο φλουρις λετε να να κανει τιποτα????? ------------------------- ξεχασα να πω οτι εβλεπα κατι τρυπουλες στα φυτα και σημερα ανακαλυψα ενα σαλιγκαρακι που ειναι παρα πολυ μικρο σχεδον διαφανο....το αφηνω ε?????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 04-12-10 στις 21:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
o εχινοδωρος φυτευεται
πανε στο υπομνημα του τολις και δες εκει που λεει διαγνωση προβληματων στα φυτα (μελετα και λιγο θα σου ανοιξουν τα ματια) αμα μαθεις τι δεν παει καλα απο θεμα θρεπτικων θα δεις και τι εχει μεσα το φλουρις και θα ξερεις αν θα κανει κατι ή οχι πανε ξανα στα υπομνηματα και εχει ενα θεμα με αναγνωριση σαλιγγαριων εκει θα δεις αν ειναι καλο κακο ή αδιαφορο και τι πρεπει να κανεις |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() του ριχνω και ενα φυλλαρακι καθε μερα.... επισης πε χα εχω 7.5 gh kh δεν εχω μετρησει ακομα....ειναι απαραιτητο να μετρησω πριν βαλω ψαρι????? εχω μεινει ταπι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις τεστ ΝΗ3/ΝΗ4 Νο2 Νο3 ΡΗ το ΚΗ και το GH μπορουν να περιμενουν
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Νο2 Νο3 δεν εχω ειναι απαραιτητα ε? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρχαριος και εγω | manthos333 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 13-09-10 01:29 |
αρχαριος | ceclor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 07-09-10 19:49 |
Αρχαριος ψαχνει | manosek | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 12-03-09 19:33 |
αρχαριος....πως να αρχισω | geokourou | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-03-08 19:20 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |