|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παιδια,
Λοιπον ετοιμαζεται ενα ενυδρειο 170 λιτρα και το παω για βιοτοπικο Rio Negro. Εχω πολλες αποριες οπως την φυτα τη ψαρια και και!!! Το σιγουρο ειναι οτι το νερο θα ειναι blackwater! Περιμενω τη βοηθεια σας! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GAB team : 23-11-12 στις 17:43 |
|
|||
|
|||
![]()
αν το κανεις βιοτοπικο ριο νεγκρο, τα φυτα τα ξεχνας.
ριο νεγκρο = μαυρο ποταμι, δεν ευδοκιμουν τα φυτα στο μαυρο νερο αφου δεν φτανουν σε αυτα οι ακτινες του ηλιου. εκτος και αν κανεις ζαβολια και το βιοτοπικο που σκεφτεσαι εχει ενα ελαφρυ μαυρο νερακι, τοτε μπορεις να βαλεις καποια ειδη εχινοδωρων. |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε savvou κοιτα αυτη την σελιδα εχει ολα τα ψαρια που ζουνε στο ριο νεγκρο βεβαια δεν τα βρισκεις ολα στα πετ σοπ φυσικα
![]() http://fish.mongabay.com/data/ecosys...io%20Negro.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο διαβασμα και σκεψη το ενυδρειο αντι για Rio Negro θα πλησιασει προς Orinici μερια!
Λοιπον παιδια! Το ενυδρειο εκλεισε ισως και μες στην βδομαδα το εχω! Τελικα τα λιτρα δεν ειναι ουτε 60 ουτε 170 λιτρα για τα λεφτα που μπορω να δωσω και τον χωρο μου εχω οι διαστασεις ειναι 70*35*43! Λιτρα 105! Σκευτικα κουβεντιασα και η τελικη συνθεση ψαριων ειναι : 10-15 cardinal tetra 6 corydoras ? 5-6 οτοκυκλους 1 ζευγαρι Ramirezi Tα ψαρια θα μπουν μεσα στο ενυδρειο με την παρακατω σειρα!Πρωτα 3-4 cardinal για το στρωσιμο που θα γινει με bio nitrivec! Μετα το στρωσιμο σιγα σιγα μεσα σε 1 μηνα περιπου θα γινει μια ομαδα 10-15 cardinal! Μετα απο λιγο καιρο αφου τα cardinal εχουν μαθει τον χωρο θα μπει το ζευγαρι Ramirezi! Για ενα μηνα παρατηρηση συμπεριφορας αναμεσα στο 2 διαφορετικα ειδη ψαριων! Αφου εχουν περασει σχεδον 2,5-3 μηνες ο βυθος που θα ειναι ασπρη λεπτοκκοκη αμμο θα μπουνε οι οτοκυκλοι και μετα απο λιγο τα corydoras που δεν εχω αποφασησει ακομα ποιο ειδος θα ειναι! Απο φιλτρανση θα εχω ενα εξωτερικο crystalProfi e 900 απο τα 7,6 λιτρα καδο τα 3-4 λιτρα siporax και τα αλλα σφουγγαρια και ισως ενα crystal profii100 με υαλοβαμβακα και siporax! Απο φυτα θα βαλω: Vallisneria spiralis Eleocharis sp Cabomba sp Ludwigia sp Sagittaria subulata Echinodorus tenellus Hydrocotyle leucocephala και αν βρεθει δεμενω με ενα ξυλο στην επιφανεια του νερου Eichhornia crassipes! Πως το βλεπετε? |
|
|||
|
|||
![]()
θα στρωσεις το ενυδρειο με καρδιναλιους? σε λιγες μερες δεν θα μεινει ουτε ενας.
το μπουκαλακι με τα βακτηρια δεν ξερω αν δουλευει, καλυτερα μπολιασε αν θες να βαλεις ψαρια αμεσως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Οσο αφορά το 2ο, και εγώ θα πρότεινα να βρείς μπόλι απο ενα υγιές ενυδρείο. Η γρηγορότερη και ασφαλέστερη μέθοδος. Απλα πρεπει να έχεις το νου σου, γιατί μπορεί να μην πιάσει με την πρώτη φορά και να πρέπει να ξαναβάλεις. ------------------------- Παράθεση:
Οσο για τα corydoras, νομίζω καλύτερο είναι να διαλέξεις ή αυτά ή τους οτόκυκλους. Αν βαλεις κορυ, τα κανεις 10 ατομα. Παντως, επειδή, αν το σκεφτείς, το ενυδρείο βγαίνει καθαρά γύρω στα 90 λίτρα (3-4 εκατοστά πανω, αλλα 3-4 το χαλικί + τα διακοσμητικά) εγώ θα προτιμουσα τους οτοκυκλους. Παράθεση:
Vallisneria οποιο είδος εκτός απο την gigantea βαλ'το!! Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο κατα την άποψή μου. Επίσης το hydrocotyle είναι πολύ όμορφο φυτό επιφάνειας! Κοίτα και εδώ!
Γιώργος ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsoum : 17-11-12 στις 03:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα ουτε για negro, ουτε για orinoco πας
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι το λες αυτο?
------------------------- Ναι εννοειτε! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Savou : 17-11-12 στις 13:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε τσουμ, οσες φωτο και ντοκυμαντερ εχω δει απο Ριο Νεγκρο το νερο ειναι κατραμι και ακομα και σε βαθος 50 εκατοστων πολυ δυσκολα διακρινεις το βυθο, καπου ειχα δει μια φωτο με το Νινταλ στο Ριο Νεγκρο. για αυτο ειπα οτι δυσκολα θα αναπτυχθουν φυτα, φυτα επιφανειας μπορει να βαλει οσα θελει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ψαξε στο youtube για ενα βιντεο με τιτλο "Colours of the Orinoco"
Λιπασματα, διοξειδια, φωτα κλπ με ραμ, καρδιναλιους, οτο, δεν πανε. Και τα φυτα καθοριζουν επισης ενα βιοτοπο, οχι μονο τα ψαρια. Εχεις και ασιατικα φυτα στη λιστα.
|
||||
|
||||
![]()
ναι εχω δει τα χρωματα κα ετσι θα προσπαθησω να ειναι και στο ενυδρειο μου! τα λιπασματα και το co2 δεν θα μπουν για ναγινει φυτεμενο full απλα θα μπουν σε μικρες δοσεις ωστε να ειναι υγιες τα φυτα!Τουλαχιστον ετσι το ειχα στο μυαλο μου!Οσο για τα φυτα δν το εψαξα πολυ και γιαυτο μαλλον προστεθικαν και ασιατικα φυτα αν μπορεσετε να με βοηθισετε θα ημουν υποχρεως!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενα βιοτοπικο Rio Negro δεν εχει καθολου φυτα ... τουλαχιστον οχι υδροβια!!
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
400 λιτρα Cardinal Tetras Rio Negro | delta66 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 90 | 18-09-11 23:53 |
Oto Negro ... | caverman | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 24 | 07-06-07 13:15 |
Rio Negro | Genirous | Ιστοσελίδες στο Internet | 9 | 28-03-07 13:48 |