|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αποφασισα λοιπον να κανω μια αρκετα μεγαλη αλλαγη στο ενυδρειο μου. Θα αλλαξω το χαλικακι που υπαρχει τωρα και θα βαλω λεπτη μπεζ αμμο.
Οπως καταλαβαινεται θα γινει μεγαλη ανακατωσουρα... Εδω θα ανεβαζω τις οποιες αποριες μου και θα ζητω τις συμβουλες σας. Περιμενοντας λοιπον να βρω τον απαιτουμενο ελευθερο χρονο για την αλλαγη, θα ηθελα να σας θεσω τον πρωτο μου προβληματισμο. Αφορα την ιχθυοφορτηση και συνθεση των ψαριων μου. Στο ενυδρειο μου λοιπον, οπως φαινεται και στο προφιλ μου, υπαρχουν τα εξης ψαρια : - 6 καρδιναλιοι - 6 ροδοστομοι - 5 οτοκυκλοι - 2 SAE - 2 μικρογεωφαγοι Μηπως τα ψαρακια ειναι πολλα για τα λιτρα μου; (Rio125). Εχω καποιες ιδεες και αλλαγες κατα νου, αλλα θα περιμενω τις δικες σας αποψεις οσον αφορα την συνθεση, το πληθος και την ιχθυοφωρτηση του ενυδρειου μου. Συνθηκες ενυδρείου (100 λιτρα περιπου καθαρα, gH=7, kH=4, pH=7.5) Το ενυδρειο θελω να στηθει γυρω απο τους μικρογεωφαγους...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
...δε μας ειπες απο φιλτρανση πως εισαι...
![]() ριζες,αμμος,νερο-τσαι,κανενα cattapa και απο ψαρια εγω θα το αφηνα ως εχει... -περιμενε κι αλλες γνωμες υ.γ ...θα εβγαζα τα sae,και το πχ στο 6,6 με 6,8 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απο φιλτρανση υπάρχει το εσωτερικό της juwel (600lt/h) με τα σφουγγαρια του για μηχανικη φιλτρανση και ενα εξωτερικο Eheim ecco 2231 (300lt/h) γεμάτο με EHEIM substrat pro για βιολογικη φιλτρανση.
Οσον αφορα τα SAE μαλλον ειναι ευκαιρια να επιστρεψουν στο σπιτι τους αφου ειναι δανεικα. Μηπως θα ηταν καλυτερα να δημιουργησω ενα μεγαλυτερο κοπαδακι απο το να εχω δυο μικρα; Οι μικρογεωφαγοι νομιζω αρεσουν περισσοτερο την πρασιναδα παρα τις σκετες ριζες. Νερο-τσαι δεν ειναι και πολυ του γουστου μου. ![]()
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Στο νεο set-up που θα δημιουργησω, σκεφτομαι να αφησω μια σχετικα μικρη περιοχη καλυμμενη με το χαλικι που εχω. Αυτό θα μπορουσα να το κανω με δυο τροπους
α. Να δημιουργησω δυο εντελως ανεξαρτητες περιοχες, μια με χαλικι και μια με αμμο. β. Να στρωσω ολο το ενυδρειο με την αμμο και μετα στις περιοχες που θα διαλεξω να προσθεσω απο πανω ικανοποιητικη ποσοτητα χαλικιου. Υποστρωμα δεν προκειται να βαλω. Οι ερωτησεις μου : Στην πρωτη περιπτωση θα χρειαστει να βαλω καποιο διαχωριστικο αναμεσα στην αμμο και το χαλικι για να μην ανακατευτουν; Στην δευτερη περιπτωση τα δυο υλικα θα ανακατευτουν ή το χαλικι θα παραμεινει στην επιφανεια; Γενικα, η διατηρησει και αναπτυξη των φυτων ειναι πιο ευκολη στο χαλικι ή την αμμο; Το Eheim ecco 2231 σε συνδιασμο με το εσωτερικο φιλτρο επαρκει για το ενυδρειο μου ή ειναι ευκαιρια να παω σε κατι καλυτερο; Να σημειωσω οτι δεν εχω σκοπο να παραφωρτωσω το ενυδρειο με ψαρακια αλλα ουτε και να βαλω παρα πολλα φυτα…
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν οπως ειπα "στρωσω ολο το ενυδρειο με την αμμο και μετα στις περιοχες που θα διαλεξω να προσθεσω απο πανω ικανοποιητικη ποσοτητα χαλικιου" τοτε το χαλικι θα μεινει απο πανω και θα εχω το οπτικο αποτελεσμα που θελω. Βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα, για να μην πω η βεβαιοτητα, οτι σιγα σιγα θα σκορπισει σε ολο το ενυδρειο. Ευχαριστω Αλεξανδρε...
|
|||
|
|||
![]()
Τι φίλτρο έχεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Tα γραφω λιγο παραπανω
------------------------- Ποια ειναι η δικη σου γνωμη φιλε alexinio;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theodor72 : 13-06-09 στις 17:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Η γνώμη μου είναι να κρατήσεις το ζευγάρι κιχλιδών που έχεις (microgeophagus) και ή τους οτόκυκλους ή τους καρδινάλιους αυξάνωντας τον αριθμό.
Δεν θα κράταγα τους ροδόστομους λόγω του μήκους του ενυδρείου σου αλλά και τα sae επειδή με την σύνθεση που ετοιμάζεις δεν ταιριάζει. Αν αποφασίσεις να κρατήσεις τους καρδινάλιους αύξησε τον αριθμό τους σε 10-12 σταδιακά. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα εκατοστα αμμο πρεπει να βαλω στο βυθο ;
|
|||
|
|||
![]()
8-12 εκατοστα και θα εισαι ενταξει για τα φυτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω Αλεξανδρε ...
|
||||
|
||||
![]()
Για σου ρε φιλαράκο. Λες ότι το εσωτερικό φίλτρο είναι μόνο μηχανικό. Μα αφού στα σφουγγάρια αναπτύσσετε βιολογία. ¶ν δεν το πλένεις με νερό βρύσης έχεις ένα ακόμα φιλτράκι.
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγη ενυδρειου(σε μεγαλυτερο) | bill | Reef | 10 | 17-05-08 07:22 |
Συμβουλες διαμορφωσης του νεου μου ενυδρειου. | mikenuke | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 60 | 16-03-07 00:49 |
αλλαγη χρησης ενυδρειου | popay72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 16-02-07 09:24 |
Aλλαγη στο aquascaping του ενυδρειου μου | george | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 10 | 04-12-06 17:51 |
Αλλαγη Ενυδρειου | cathyki | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 20-01-06 18:44 |