|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας,
Πριν 2 βδομάδες παρήγγειλα επιτέλους την 2μετρη δεξαμενή που ήθελα ![]() ![]() Να τι ακριβώς παρήγγειλα: 200-60-70cm tank 220-60-100cm μεταλική βάση επενδεδυμένη με ξύλο και ξύλινη προέκταση προς τα επάνω στα 20 εκ. που θα εξέχει η δεξιά μεριά της από το ενυδρείο έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σωλήνες καθώς και το εξωτερικό κουτί υπερχέιλησης που θα υπάρχει.Το εξωτερικό αυτό κουτί υπερχείλησης στην ουσία θα είναι ένα γυάλινο κουτί κολλημένο στο εξωτερικό της δεξιάς πλαινής μεριάς του ενυδρείου και θα συνδέεται με την κύρια δεξαμενή με μια επημήκη τρύπα εκεί που θα είναι η επιφάνεια του νερού... 90-55-60cm sump 60-55-80cm δεξαμενή προετοιμασίας νερού Το ενυδρείο θα έχει διπλά καπάκια,εσωτερικά και εξωτερικά.Και τα δύο θα είναι πλήρως αφαιρούμενα και φτιαγμένα από διαφανές polycarbonate για να είναι ελαφρά(δική μου ιδέα,το γυαλί μου πέφτει κομματάκι βαρύ και είναι εύθραυστο).Τα εξωτερικά καπάκια θα είναι μάλιστα επενδεδυμμένα με μελαμίνη και έτσι δεν θα φαίνεται το υλικό κατασκευής τους. Η δεξαμενή και η βάση θα συναρμολογηθούν στο υπόγειο μια και δεν χωράνε να κατέβουν... ![]() ![]() ![]() όπως καταλαβαίνεται είμαι πολύ ενθουσιασμένος και δεν αντέχω την αναμονή!!! ![]() ![]() Ώς αντλείες για το sump,θα χρησιμοποιήσω την Tunze Master electronic 1073.090 με 9000l/h καθώς και μια άλλη μικρότερη αντλεία(γύρω στα 1000l/h) για ασφάλεια...Και οι δύο θα τοποθετηθούν εξωτερικά από το sump για περιορισμό της θέρμανσης του νερού από τις αντλείες. Ανυπομονώ να στηθεί!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερο!!!Και εις ανωτερα τανκ!!Τι θα βαλεις μεσα?Εννοειται πως μολις το στησεις αναμενουμε φωτο!!
|
||||
|
||||
![]()
Κωστάκηηηηηη, τι θα βάλεις μέσα φίλε μου ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο!! Πολυ καλη μελετη!
Για φωτισμο τι σκεφτεσαι? Τι ψαρια σκοπευεις να βαλεις? Οτι και να βαλεις σε αυτα τα λιτρα θα ειναι σουουουπερ!!
|
||||
|
||||
![]()
Kostas G. ΓΕΡΑ, ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ...!!!
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελπιζω να μην τημωριθω γι άυτο που θα σου πω το ενυδρειο σου ειναι σκευτη γκ$$$$$λα!! ...ποπο τα σπαει!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας!
![]() Συγνώμη που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω να αιτήματά σας νωρίτερα αλλά θα το κάνω αμέσως τώρα! ![]() ![]() Σε ευχαριστώ πολύ strider,είναι και μένα ο αγαπημμένος μου ο L190 ''Llanos'' ![]() Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! ![]() Kώστα,δες παρακάτω ![]() Χαίρομαι που σου αρέσει Krisos! ![]() ![]() Έκπληξη! Μαντέψτε τι.... ![]() Update!!!! ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο όπως ήταν τον Οκτώβριο του 2008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Close up στα ξύλα έξω από το νερό και στη Christmass moss και το Echinodorus osiris που αναπτύσσονταν πάνω τους ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο τον Δεκέμβριο του 2008 ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η αντίστροφη όσμωση στη θέση της και εν λειτουργία ήδη από τότε
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TDS meter νερού βρύσης και εξόδου αντίστροφης όσμωσης ![]() ![]() Σωληνώσεις νιπτήρα και των 2 φίλτρων... ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Close up αντίστροφης όσμωσης και των σταδίων της... ![]() Το δεύτερο φίλτρο όσο καλύτερα μπορώ να το φωτογραφήσω χωρίς να αποσυνδέσω την αντίστροφη όσμωση...Φαίνεται το πάνω του μέρος μόνο... ![]() Και τώρα περνάμε στην κατασκευή του εξοπλισμού που χρειάζεται για αυτόματες αλλαγές νερού ![]() Εδώ βλέπετε το σωλήνα υπερχείλησης με τα Τ. Χρησιμοποίησα 2 Τ ώστε όταν σταματάει η λειτιουργία του sump λόγω διακοπής ρεύματος(από εμένα ή τη ΔΕΥ ![]() ![]() ![]() Εδώ βλέπετε την κατασκευή που θα μπεί στην άκρη του χοντρού σωλήνα της αποχέτευσης που περνάει πίσω από το ενυδρείο...Το λεπτό ακροφύσιο είναι για την σύνδεση σκούπας βυθού ενώ το χοντρό θα είναι μόνιμα συνδεδεμμένο με την υπερχείληση του sump... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερό!γι αυτό το επόμενο ενυδρείο μου θα είναι open
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το ενυδρειο το θυμαμαι απο τη διαδκασια του στησιματος του και τις βημα -βημα φωτογραφιες. Φοβερη η emersed leucocephala δεν την ειχα ξαναδει ανθισμενη!
|
||||
|
||||
![]()
Ενυδρειαρα και υπεροχα ψαρια!
Να τα χαιρεσαι Κωστα! |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ
![]() Είναι πολύ ωραία τα open. Και η εξάτμιση όμως απερίγραπτη! Από νωρίς αναγκάστικα να του βάλω διαφανή καπάκια στην πλειοψηφία του και ακόμα και έτσι, αναπληρώσω δεκάδες λίτρα τη βδομάδα. Ανεβάζει πολύ την υγρασία του χώρου επίσης, ένας αφυγραντήρας είναι απαραίτητος για να μην τρέχουν νερά απο τα ταβάνια με το κρύο.... Αλλά αξίζει την υποδομή που απαιτεί Η H. leucocephala μου ανθίζει από πολυ παλιά και έχω μαζέψει πολλά γραμμάρια σπόρων της μέσα σε δυο-τρεις φορές ανθοφορίας και μόνο. Φυτρώνουν και σπορόφυτά της πάνω στο ξύλο από μόνα τους ![]() Μερικές καινούργιες φωτογραφίες κάποιων από των κατοίκων Herichthys carpintis ![]() Thorichthys meeki ![]() Andinoacara rivulatus ![]() ![]() ![]() Hypsophrys nicaraguensis - Nic ![]() ![]() ![]() Heros sp. "Rotkeil" ![]() Megalechis thoracata ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κατι τετοια βλεπω και κλαιω που εδωσα το 500αρι μου......
![]() Μπραβω ρε Κωστα για το θυριο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Λυπάμαι Ντίνο, αλλά σου εύχομαι να φτιάξεις μεγαλύτερο σύντομα!
![]() Πλέον μικρό μου φαίνεται...σε επόμενο σπίτι θα πάω σε μέγεθος που να μοιάζει καλύτερα με αξιοπρεπές κατάλυμα για αυτά τα ψάρια. Σκέφτομαι κάτι σε 4x3μ. Να δούμε, προς τα παρόν πρέπει να βολευτώ με αυτό για κανα χρόνο. Μόνο στην συντήρηση μου φαίνεται κάπως το μέγεθός του, τα σφουγγάρια θέλουν 4 μικρές μπανιέρες για μούλιασμα και ξέπλυμα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ενυδρειο υποδειγμα!
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που σου αρέσει τόσο Ηρακλή
![]() Ευχαριστώ πολύ Αρτεμισία, Χρήστο και Στέφανε ![]() Δυο φωτογραφίες που ζήτησε ο Τάκης, ήθελε να το δει ολόκληρο ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα λόγια είναι περιττά
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετικό!Μπράβο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κωστη ακουω ημερα και ωρα που θα μου μεταλαμπαδευσεις ολα οσα ξερεις
![]() εξαιρετικοοοοοοο ![]() ![]() ![]() ![]() Τωρα αληθεια θα ηταν πολυ ωραιο να γινει ενα υπομνημα με φωτογραφιο υλικο βημα προς βημα κατασκευη ενυδρειου με sumb .... Αν και η αληθεια ειναι με ολα αυτα που εως τωρα εχω δει κδιαβασει ....η ιδεα του ξυλινου με γοητευει περισσοτερο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ομορφο,.αν και γλυκο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια κι απο μενα ενυδρειαρα φιλε να το χαιρεσαι!!
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
![]() Cohiba, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά! ![]() Προσωπικά προτιμώ τα χτιστά για πολύ μεγάλα μεγέθη(πολύ μεγαλύτερα από το δικό μου)
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα δεν είναι απαραίτητο στο ξύλινο να βάλεις χημικά για υγρομόνωση,
εγώ δεν έβαλα, ίσως να θεωρηθεί υβριδικό το δικό μου γιατί είναι συνδυασμός ξύλο, πλεξιγκλάς και γυαλί
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το έχω δει και αυτό, ξύλινος σκελετός για χρήση πιο λεπτού γυαλιού/plexi. Για μεσσαίου μεγέθους ενυδρεία είναι καλή λύση και γίνονται πολύ όμορφα και ανθεκτικά στο χρόνο. Σε μεγαλύτερα όμως έχω ακούσει από πολλούς προβλήματα όταν η εσωτερική επένδυση είναι από λεπτό γυαλί. Κάποια στιγμή τους ξεκινάει ράγισμα. Η καμπυλότητα του ξύλου είναι μεγαλύτερη από του γυαλιού και ακόμα και με πολλές κόντρες, αν πάρει κάπου νερό και μαλακώσει το ξύλο ή φουσκώσει ανώμαλα, το ράγισμα δύσκολα αποφεύγεται.
|
||||
|
||||
![]()
Οχι γυαλί Κώστα, δεν θα αντέξει , θα ραγίσει με το παραμικρό, πλεξιγκλας, εχει μεγάλη ελαστικότητα αλλά και αντοχή στην έλξη
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφα και ιδιαίτερα ψαρια Κωστα!
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Στέφανε, και εμένα μου αρέσουν
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διευθύνσεις και τηλ. κατασκευαστών? βοήθεια στο στήσιμο! | mios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 23-03-07 20:41 |
Kostas G.(River tank βιότοπος Rio Orinoco) | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 4 | 11-02-07 14:51 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |
Στήσιμο Νεου Ενδρείου | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 20-03-04 01:31 |