|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
οκ, απογεύματα μετα τις 6-7, θα σε πάρω τηλ να κανονισουμε
|
||||
|
||||
![]()
Ζωάρα κανετε
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν βρεθείς Αθήνα Βασίλη σφύρα
![]() Αυτή θα βάλω http://xomatexniki.gr/%CE%B5%CE%BD%C...E%BC%CE%B1.php τη μαύρη τη ψιλή
|
|||
|
|||
![]()
+ 1000
και γω αυτην εχω στα χρυσοψαρα... και χτες εβαλα τετοια και στο Τanganyika... |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ καλή και εγω την εχω !!
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκίνησα και τη κατασκευή του φίλτρου,
χθες βράδυ έφτιαξα το κάνιστρο που θα μπει η ελαφρόπετρα. Το κάνιστρο θα είναι συρταρωτό και έχει διαστάσεις 50 Χ 14,5 Χ 12, υπολογίζω να χωρέσει 8-9 λίτρα ελαφρόπετρα. Απόψε θα φτιάξω τη κασετίνα που θα μπουν τα σφουγγάρια και το ενυδρειακό βαμβάκι. Θα είναι και αυτή συρταρωτή και θα έχει επιφάνεια 50 Χ 12, θεωρώ πως είναι αρκετά καλή και θα μπουκώνει δύσκολα. Για να φτιάξω τα χτένια έφαγα πολύ γρέζι από πλεξι και απόψε θα φάω ακόμα περισσότερο, αυτή τη φορά τα έκανα με το δισκοπρίονο, άλλαξα δίσκο και έβαλα έναν με μικρά δόντια, κάνει λίγο άγρια τη πίσω μεριά αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό, γίνεται όμως πολύ πιο εύκολα από ότι με ψιλό δίσκο σε τροχό , και δεν λιώνει το πλεξι. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τακη πως εχεις σκεφτει να ειναι η ροη του νερου μεσα απο τα υλικα?
Μπορεις να κανεις ενα προχειρο σχεδιαγραμμα?
|
||||
|
||||
![]()
Πω ,πω ρε φίλε, σκέπτομαι το γρέζι που έφαγες και σε λυπάμαι. Χαράς το κουράγιο σου !
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Απόψε να δεις τι θα γίνει που θα φτιάξω τις ίδιες επιφάνειες αλλά χτένια από πάνω μέχρι κάτω
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 24-07-14 στις 11:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν υπαρχουν σφουγγαρια πιο ψηλα απο εκει που ξεκινανε τα χτενια, ποσοτητα νερου δεν θα περναει απο ολα τα σφουγγαρια.
Αυτο σημαινει ελλειπης φιλτρανση του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η κασετίνα θα είναι πριν το κάνιστρο ![]() η διάταξη θα είναι έτσι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχει σημασια για ποιο υλικο μιλαμε.
Δεν εχω καταλαβει τι φτιαχνεις, απλα το νερο πρεπει να οδηγειται ετσι ωστε να περναει ολη η ποσοτητα απο το υλικο.
|
||||
|
||||
![]()
Σε αυτό έχεις δίκιο, ίσως στο κάνιστρο να μην έχω μεγάλη κυκλοφορία στη πάνω αριστερή γωνία και στη κάτω δεξιά, θα το δω στις δοκιμές και θα ρυθμίσω ανάλογα τα πορτάκια, έχω σκεφτεί επίσης να βάλω οριζόντια πλεξιγκλάς να δημιουργήσω σκαλοπάτια και να αναγκάσω το νερό να κάνει ελιγμούς
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια να ενημερωσω οτι αυτο το χαλικι απο χωματοτεχνικη - το ψιλο - το πηρα πριν απο κανα 5μηνο. Ανεβασε το ph στο θεο ( ευτυχως το δοκιμασα πριν το βαλω στο ενυδρειο ) γεμισε το δοχειο αλατα ( σε βαθμο που στην επιφανεια του νερου δημιουργηθηκε παχια στρωση που δεν αφηνε καν το φως να περασει - δεν ηταν βρωμα - μετα απο οδηγιες του Delta το επλενα τρεις μερες πριν το βαλω ). Το πιο περιεργο απ ολα ειναι οτι ο μαγνητης απο το βουρτσακι καθαρισμου το τραβαγε απο τους 3 ποντους αποσταση. Ξερω οτι αλλα μελη το χρησιμοποιουν χωρις κανενα προβλημα οποτε απλα λεω πριν το παρετε καντε ενα τεστ για σιγουρια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Τακη , αυτο θα μπει μεσα στο ενυδρειο?
Πολλα χτενια νομιζω πως εκανες.. αν εκανες 4-5 σειρες απ την μια και 4-5 απ την αλλη ,θα σου μπουκωνε? Επισεις, γιατι δεν τους βαζεις το κρεμαστο? ποσα λιτρα υλικα παιρνει? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χιόνισε, είναι από το κόψιμο του πλεξιγκλας για να φτιάξω τα χτένια
![]() Ετοιμο το 1 καπάκι και υπο κατασκευή το 2ο ![]() Ετοιμο και το 2ο ![]() Κουμπώσανε και τέλεια ![]() Και από μια άλλη γωνία ![]() Τώρα πρέπει να δειάσω το ενυδρείο και να φτιάξω το κουτι του φίλτρου ------------------------- Εκανα πιο πολλά , και αν είναι παραπάνω από ότι πρέπει τα κλείνω με ένα κομματι πλεξι σαν πορτάκι, αν ήταν λίγα μετά θα ήταν δυσκολο να φτιάξω πιο πολλά, τώρα μπορώ να κλείσω μερικά αν χρειαστεί
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 24-07-14 στις 23:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια και τα καπακια!
ευχομαι να λειτουργησει αψογα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ το εύχομαι
![]() Θα το δούμε στη πράξη
|
||||
|
||||
![]()
Τι φτιάχνεις εκεί ρε τρελέ επιστήμονα ;
![]() ![]() Φίλε σε λυπήθηκα με τα γρέζια, τώρα σε λυπάμαι που θα πρέπει να σκουπίσεις όλα αυτά ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσπαθώ Σταμάτη να φτιάξω κάποια πράγματα που θα με διευκολύνουν μελλοντικά στη συντήρηση. Ο στόχος μου είναι το συγκεκριμένο ενυδρείο να είναι στον αυτόματο, μόνο τάισμα να κάνω, και να είναι εύκολος ο καθαρισμός χωρίς να χρειάζεται να βάζω χέρια μέσα στο ενυδρείο. Με τη συγκεκριμένη κασετίνα, θα την τραβάω όποτε χρειάζεται, θα πλένω τα σφουγγάρια και θα αλλάζω ενυδρειακό βαμβάκι , και πάλι στη θέση της.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είμαι πολύ περίεργος να το δω τελειωμένο και σε λειτουργεία. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πως θες να το φτιάξεις. Μαζί σου αν χρειαστείς κάτι και μπορώ να σε εξυπηρετήσω !!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σ/Κ προχώρησα αρκετά τη κατασκευή
Τελείωσα το φίλτρο εδώ, αφού άνοιξα τις τρύπες για την είσοδο του νερού στο φίλτρο ![]() όπως ήταν φυσικό έφαγα πάλι γρεζια για να φτιάξω χτένια για να κρύψω τις τρύπες εισόδου και να για να μη μπει κανα ψάρι μέσα στο φίλτρο ![]() Εδω το φίλτρο τελειωμένο με το κάνιστρο και τη κασετίνα μέσα ![]() Εδω πως μπαινοβγαίνει το κάνιστρο ![]() και εδω πως μπαινοβγαίνει η κασετινα ![]() Μπήκαν οι εξωτερικές σωλήνες εδώ η είσοδος φρέσκου νερού από το φίλτρο άνθρακα ![]() και η είσοδος μέσα στο ενυδρείο ![]() η υπερχείλιση και η έξοδος για να αδειάσω αν χρειαστεί το 30% του νερού ![]() και απο μέσα ![]() ![]() Στην επάνω αριστερή γωνία που είναι η υπερχείλιση , θα βάλω γωνία για να φέρω τη σταθμη του νερού εκει που θέλω , και θα βάλω και ενα προστατευτικό ποτήρι για να μη μου ρουφίξει κανα ψάρι από το φίλτρο έμεινε να γίνει η έξοδος από τις αντλίες και συνεχίζω με υδραυλικα και ηλεκτρολογικα, πρέπει να φέρω νερό και ρεύμα κάτω από το ενυδρείο
|
||||
|
||||
![]()
Mπραβο πολυ καλο αποτελεσμα.Καλογεμιστο
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ hi tech το φίλτρο !!!
Μπράβο ρε Τάκη έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά.
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο μαστορα.
Αν χρειαζεται μεγαλυτερη αλλαγη απο 30%, τι εχεις προβλεψει?
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() λεγε τωρα απο που τα παιρνεις ολα αυτα ετοιμα και ασε τα σαπια οτι τα φτιαχνεις μονος σου... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
D.I.Y Ξύλινο ενυδρείο | Fish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 23-02-16 06:51 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |
Ενυδρείο ξύλινο | tkalamat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 09-06-14 10:31 |
Κόντρες σε ξύλινο ενυδρείο;;; | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 04-12-06 11:04 |
Ξύλινο Ενυδρείο | johnny98130 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 16-10-04 15:36 |