|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως λέει και ο τίτλος
![]() ![]() Ο τυπος του φίλτρου θα είναι bog filter ![]() ![]() Και τώρα μάστορες του Φόρουμ χρειάζομαι ένα εργαλείο όποιος μπορεί να μου δανείσει αν θέλει και μπορεί " Ποτυροτρύπανο 2 ιντσών " αν έχει κάποιος και μπορεί να μου το δανείσει θα του το ανταποδώσω κάποια στιγμή . Ευχαριστώ παιδιά ![]() ![]() ![]() Φωτό later ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φέρτο Αθήνα να σου ανοίξω τις τρύπες, ακόμα και να στο φτιάξω και να πιούμε και καφέ
![]() Εχω ποτηρότρυπανα βρε Αρτεμησία, αλλά πιο πολύ θα κοστίσουν τα ταχυδρομικά από το να πάρεις ένα σετ καινούρια --------------------------------- Δες μήπως σε συμφέρει να παραγγείλεις αυτά τα βλέπω πολύ φθηνά http://www.zarkaditools.gr/index.php...roduct_id=4145 αρκει να σου κάνουν οι διαστάσεις Αποτελείτε από τα 4 ποτήρια με διάμετρο 32,38,51 & 54mm. και ακριβά https://www.toolstore.gr/potirotrypa...l#.VyI3ozG9ESo ------------------------------------- κεντραδόρος 10 Ευρώ https://www.toolstore.gr/kentradoros...l#.VyI9uzG9ESo ποτηροτρυπανο 51 χιλιοστών 10 Ευρώ https://www.toolstore.gr/potirotrypa...l#.VyI-JjG9ESo
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 28-04-16 στις 18:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ για όλα Τάκη , εδω 80 ευρώ μας είπαν για ποτυροτρύπανο 2 ίντσες φ50
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι για μπετο είναι πανάκριβα.
αν είναι για πλαστικό ξύλο κτλ είναι φθηνά και περνεις όλο το σετ και τα προσαρμόζεις στην μήτρα που είναι μια και όποιο θες κουμπώνει πανω από φ16 νομίζω μέχρι 2,5 ίντσες έχω εγώ και τα πήρα 12 περίπου ευρώ. Από πρακτικέρ η leroy δεν θυμάμαι.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Αλέξη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Απλά κάνω τον σταυρό μου να μην υπερχειλίζει η δεξαμενή .... άντε να δούμε.
|
||||
|
||||
![]()
βάλε βρε ¶ρτεμις καμιά φώτο να δούμε καμιά κατασκευή να χαρουμε
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το λοιπόν παιδιά, η δοκιμή έγινε σήμερα με τα υλικά φιλτρανσης και απέτυχε πανηγυρικά
![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν ανοιγεις κι αλλη τρυπα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το σκέφτηκα Γιάννη αλλά υπάρχει 90 % πιθανότητα πάλι να μην γίνει τίποτα . ¶σε που έχει γεμίσει το μέρος σωλήνες ..... 3 φίλτρα 2 αντλίες και μια στον κατάρακτη , εργοτάξιο είναι από πίσω ......
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Τι διάμετρο σωλήνα έβαλες Αρτεμησία ;
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε μια φωτογραφία να δω πως είναι τα υλικά και η τρύπα
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη είμαι στην δουλειά
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδη υπερχιλιζει τοσο γρηγορα;
Κανε ακομα δυο ιδιες τρυπες τοτε.. Ποσες εχεις τωρα; Τις σωληνες δεν χρειαζεται να τις τραβας πολυ , κρατα τες κοντες και ενωσε τες με σταυρο μεταξυ τους ωστε στην λιμνη να πηγαινει μια η το πολυ δυο σωληνες(αν ειναι πανω απο 3 οι τρυπες) |
|
||||
|
||||
![]()
φ63 έξοδο Τάκη . Αυτή εννοείς? ? άσε που αυτή η σωλήνα δεν είναι καθόλου εύκαμπτη μας βγήκε η πίστη να την φέρουμε εκεί που θέλαμε, στο περίπου.
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς τα υλικά λειτούργησε κανονικά χωρίς πρόβλημα ;
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη κατάλαβα τι λες αλλά Τ για αυτή την σωλήνα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Έχω παραγγείλει στο παρελθόν για το άλλο μου φίλτρο και έχω 2 εξόδους . Τι εύκολα που είναι όλα στα ενυδρεία. Έχω φάει τρελή ήτα. ..... με τις λίμνες. Αν δεις από κοντά θα καταλάβεις ......
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πωπω... τέτοιο φίλτρο που ετοιμάζεις και δεν θα δουλέψει σωστά?
Είναι αυτό που λένε "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει" !!! Στεναχωρήθηκα. Ελπίζω να την βρεις την άκρη. Πάντως μια φωτογραφία θα βοηθήσει. Επειδή δεν κατάλαβα πως δημιουργείται το πρόβλημα.... Τα υλικά φίλτρου βρίσκονται κάτω από τον σωλήνα εξόδου? Αν ναι, πως υπερχειλίζει? Σου μπλοκάρουν την έξοδο? Αν ναι τότε μπορείς να κάνεις κάτι σαν αυτό που έχω κάνει με το Κ1 αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. π.χ. μπορείς να βάλεις μια τεράστια γλάστρα (με μπόλικες τρύπες) μπροστά από την έξοδο οπότε να έχει και βάθος για να κάνει και την δίνη ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα την βρώ την άκρη Παναγιώτη
![]() ![]() ![]() όχι Παναγιώτη μου τα υλικά αν και πολλά (300 λίτρα ελαφρόπετρα , 150 λίτρα λάβα , φύλλα Ιαπωνικής ψάθας , 40 Κιλά Κοράλλια σπασμένα όλα σε τσουβάλια που έφτιαξα μόνη ) , είναι κάτω απο την σωλήνα εξόδου απλά δεν προλαβαίνει το νερό . Παίζει και αυτό με την διάταξη των υλικών που λέει ο Τάκης αλλά θα βάλω την μικρότερη αντλία να δουλέψει, και άντε γειά ![]() ![]() ![]() Αυτή η αντλία δουλευει μόνο με το φίλτρο της (μηχανικό) τίποτα άλλο δεν την σηκώνει .
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ακριβώς Aliens, για αυτό ειπα της Αρτεμησίας να βγάλει φωτογραφίες. Δεν είναι δυνατό χωρίς υλικά να μη ξεχειλιζει και με υλικά να ξεχειλίζει, φοβάμαι μήπως τα υλικά κλείνουν τη τρύπα, επομένως με κάποια σήτα θα το λύσει το πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Τάκη χωρίς τα υλικά δούλευε απλά έκανε δίνη και τραβούσε και αέρα. ....
|
||||
|
||||
![]()
Αρα δεν φταίει η τρύπα, αλλά τα υλικά μπουκώνουν. Και άλλη τρύπα να κάνεις πάλι θα έχεις πρόβλημα.
Δες μήπως με τα υλικά κάνεις κάτι, αλλαγή διάταξης κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Αλοχααααα μαδαμ!!!Αποριες!!!Το φιλτραρισμα γινεται σταδιακα ανα πατωματα απο κατω προς τα πανω δια μέσου των υλικων φιλτρανσης που εχεις βαλει και εξοδο απο την μια τρυπα φ(δεν θυμαμαι) και επιστρεφει στην λιμνη?Σωστα?
Η βρωμια καθεται στον πυθμενα ετσι? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αλόχα Λουκά
![]() ![]() Ναι η φίλτρανση γίνεται απο κάτω προς τα πάνω ![]() Πρώτα βέβαια περνάει απο καθαρα μηχανική το 80% το άλλο 20% πάει στον καταράκτη . Κάτω είναι η σωλήνα που φέρνει το νερό έχει ένα κενό 10 εκατοστά που έχω βάλει τελαράκια πλαστικά (δεν τα έδειξα ![]() ![]() ![]() Ναι όλη η βρωμιά κάθεται κάτω αν και μερικές φορές βρίσκω και μέχρι την ψάθα αλλά ελάχιστα πράγματα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμμ
Πως γινεται να διαχωρισεις την ποσοτητα νερου..δηλ Πως το 80% φιλτραρεται και το αλλο 20% πεφτει στον καταρακτη... συνδεσμος Τ? Υ.Γ κλειδωσατε τα πμ ε??Γτ ειχα απορια που στην εστειλα σε πμ.. Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Λουκά φωτό 2 και ρυθμίζεις όσο θέλεις την ροή που να παέι
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ειδικά από τον χρήστη Lth1 προς χρήστη Artemisia ![]() Μετά από κανα 2 χρόνια θα τα ανοίξω πάλι ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβα!!!Θα ηθελα λινκ ναι αν μπορεις σε παρακαλω...εψαξα σημερα μπορω να πω αλλα επειδη ειμαι απο κινητο δεν βρηκα κατι
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
οκ Λουκά πές μου ίντσες μόνο
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευή φίλτρου 150 λιτ. | κ.ω.σ.τ.α.ς. | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 29 | 28-11-17 11:18 |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | st@vros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 89 | 17-10-14 12:29 |
Κατασκευή φίλτρου - προ φίλτρου για Αντλία λίμνης | Yiannis59 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 20 | 15-05-11 12:30 |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | nOeL24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 17-09-10 18:36 |
Κατασκευή νέου περίπου 50L | spirosta | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 08-03-06 07:26 |