|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!!!
Αυτες τις μερες εχω αρχίσει να φτιάχνω ενα 400 λίτρα καθαρα 151x51x65 αφρικανικο περιβάλλον με 2 Neolamprologus brichardi (ζευγάρακι μαλλον) Και 4 Pseudotropheus crabro( bumblebee cichlid) προς το παρον αυτα εχω μεσα. Διάκοσμος: αμμος μπεζ, πετρες moonstone, μερικες πετρες απο λαβα που θα αντικαταστησω με spaghetti βράχο μερικα φυτα ευκολα ανουμπιες βαλισνεριες και ενα πειραμα που κανω με ενα μπονσαι αμανια . Οι μετρησεις μου ειναι ph 8,5 KH 10 νιτρικά 0-2 Το ενυδρειο εχει δυο φιλτρα εξωτερικα 1300 λιτρα κυκλοφορια το καθε ενα. Ερωτήσεις: τωρα θελω να το κανω πιο κοινωνικό και ερωτώ μπορω να προσθεσω julidochromis transcriptus?? Καποια κοχυλοψαρα??? Ή 4-5 calvus??? Ή καποια απο τα παραπανω μαζι???? Απο φωτισμο εχω 4x54 watt προς το παρον αναβω τις 2 λαμπες λευκη- ροζ... θα χρειαστεί να αναβω ολα τα φωτα??? Ακουω συμβουλές και προτασεις μην κανω καμια πατάτα!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Το ενυδρείο σου έχει πολύ καλές διαστάσεις για να κάνεις ωραία πράγματα. Τα ψάρια που έχεις αυτή τη στιγμή τα μεν brichardi δεν είναι είδος που κατά τη γνώμη μου κάνει για κοινωνικό ενυδρείο αλλά μόνο για species, τα δε Ps.crabro είναι mbuna της λίμνης Malawi. Πρέπει να αποφασίσεις είτε τη μία είτε την άλλη λίμνη. Αν θέλεις Τανγκανίκα μια χαρά μπορείς να συνδυάσεις κάλβους με ένα είδος julidochromis μαζί με πχ leleupi και ένα κοπαδάκι Cyprichromis. Κοχυλόψαρα δεν θα πρότεινα γιατί θα χάνεις τα μικρά (αν δεν σ'ενδιαφέρει αυτό μπορείς να δοκιμάσεις με ένα χαρέμι πχ brevis ή caudopunctatus). Για Μαλάουι έχεις επίσης αρκετές επιλογές. Οι 2 λάμπες αρκούν. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...
Γιατί τα brichardi μονο για ενα ειδος ενυδρειο?? Ειναι περιοχιακα το καταλαβα αμμεσως με το που μπηκαν μεσα στο ενυδρειο αλλα ειναι ησυχα ως τωρα.. ειναι μικρα σε μεγεθος ακομα βέβαια... οσο για τα αλλα αν αν δεν προκαλούν ταραχη και εχουν παρόμοιες απαιτήσεις και αναγκες λεω να τα κρατησω γιατι 1ον αντε πιάσετα και 2ον αρεσουν στη γυναικα μου αλλιως θα με βγαλει εξω μαζι με το ενυδρείο!!! Χαχαχα!!! Για τα υπολοιπα ψαρακια που προανέφερα θα μπορεσουν να συνυπάρξουν ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου πρότεινα (αν και είμαι φαν της Τανγκανίκα) να πας σε Μαλάουι. Να κρατήσεις τα ψαράκια της Μαλάουι και ναπροσθέσεις και άλλα χαρέμια (δεν ξέρω καθόλου ποια) Στη γυναίκασου θααρέσουν περισσότερογιατί είναι πιο χρωματιστά! Τώρα, αν θες αντρίλα, κάνε ένα κανονικό Τανγκανίκα με τεστοστερόνη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν υπάρχει γυναίκα στη μέση πρέπει να καθαρίζει ο άμεσα εμπλεκόμενος, ο γείτονας τι μπορεί να πει?
![]() ![]() Μία επιλογή έχεις. Να πας για Malawi. Tα brichardi είναι ψάρια που φτιάχνουν αποικία, γεννάνε σαν κουνέλια και σύντομα θα καταλάβουν τουλάχιστο το μισό ενυδρείο αφού υπερασπίζονται την περιοχή τους σαν ντόπερμαν. Τα Ps.crabro απ' την άλλη είναι απ' τα πιο επιθετικά και μεγαλύτερα mbuna (ενήλικα θα γίνουν καμιά 20αριά εκ.). Και τα 2 είδη αν επιλέξεις να τα κρατήσεις (πάντως όχι και τα 2 μαζί) θέλουν προσεκτική επιλογή συγκάτοικων. Αποφασίζεις και το συζητάμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Λεω να κρατησω τα brichardi με κίνδυνο της ζωης μου αλλα ολο και κατι θα σκαρφιστω να την γλιτώσω....
Για πες φιλτατε Κλεόβουλε.....????? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όπως είπα πιο πάνω και για να το κάνω πιο συγκεκριμμένο, μαζί θα έβαζα ένα χαρέμι Altolamprologus calvus ένα χαρέμι Julidochromis regani "Kipili" (J.marksmithi λέγεται τώρα) ένα κοπάδι 10 ατόμων Cyprichromis leptosoma (και ίσως κι ένα ζευγάρι Neolamprologus leleupi) Όλα αυτά με σωστό στήσιμο του διάκοσμου πέτρας για διαχωρισμό περιοχών. (και καλά ξεμπερδέματα με τη σύζυγο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω να πω οτι σκεφτομαι για calvus, julidochromis transcriptus kai nigripinnis μαζι με brichardi!!!! Εεε τι λετε???
|
|
||||
|
||||
![]()
προχώρα λέμε...
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω έχεις πολύ καλά λίτρα για να κάνεις ωραία πράγματα ότι και να επιλέξεις! Να ξεκαθαρίσεις σίγουρα ποια λίμνη σου αρέσει περισσότερο και προχώρα με τους παραπάνω συνδυασμούς που αναφέρθηκαν! Καλή συνέχεια και εδώ είμαστε για κάθε σου απορία! Περιμένουμε και φωτογραφίες!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο μπράβο καλόταξείδο
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινούριο αφρικανικό | Παναγιώτης Κ | Malawi | 28 | 26-11-11 22:06 |
Νέο αφρικανικό, Την γνώμη σας, και κάποιες απορίες | raeziel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 07-03-11 00:28 |
Tanganyika vol.2 | bisonas | Tanganyika | 7 | 11-09-08 01:26 |
Tanganyika 120 l | leonm | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 13 | 07-08-08 09:11 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |