|
|||
|
|||
![]()
το ξερω οτι μερικοι υποστηριζουν την αποψη να κοβουμε τα λιπασματα τελειως στην αρχη και αλλοι υποστηριζουν το αντιθετο. για μενα δεκτες και οι δυο αποψεις, ομως εξαρταται απο το ενυδρειο.
αν εχεις ενα φουλ φυτεμενο απαιτησεων με πολυ δυσκολα φυτα, τοτε εκει να μειωσεις την ποσοτητα των λιπασματων, αν εχεις παλι ενα φουλ φυτεμενο high tech με πιο ευκολα τοτε εκει σταματας τα υγρα λιπασματα. με αλλαγες νερου καμμια ταμπλετα στις ριζες το ενυδρειο σιγα σιγα συνερχεται. απο προσωπικη εμπειρια σε δικο μου ενυδρειο 200λιτρο, φτιαγμενο προσφατα σε απαιτησεων με ευκολα και μετρια φυτα, χωρις να ριχνω σταγονα υγρο λιπασμα τα φυτα μου εχουν τρομερη και σωστη αναπτυξη. με φωτισμο 0,8 βατ/λιτρο, διοξειδιο 2φυσ/δ, 8ωρες φωτοπεριοδο. απο λιπανση καμμια ταμπλετα και τα νιτρικα που προκυπτουν απο τα 4 ταισματα που κανω. αλγες εβγαλα πολλες οταν αναγκαστηκα να σταματησω τη μπουκαλα για 10 μερες περιπου μετα απο καποιο προβλημα στη βαλβιδα. οταν μπηκε σε λειτουργια παλι, οι αλγες εξαφανιστηκαν μεσα σε μια βδομαδα. |
|
|||
|
|||
![]()
για αρχη ειπα να κοψω τελειως τα λιπασματα μιας και δεν εχω δυσκολα φυτα!αλλαξα θεση στο spray bar και το εβαλα στο κεντρο του ενυδρειου να χτυπαει το μπροστινο τζαμι!λεω να προσθεσω εναν κυκλοφορητη για περισοτερη κυκλοφορια!λεω να παρω αυτον που ειναι φτηνουλης και εχει μικρη καταναλωση!θα ειμαι ενταξη με αυτον η χρειαζομαι μεγαλυτερο??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω την κυκλοφορία στο ενυδρείο σου, αλλά γιατί να μην πας σε κατι μεγαλύτερο? Θα σου πρότεινα επίσης να προσέξεις και τον τρόπο που κολάει στο τζαμι, γιατί αν οι βεντούζες ειναι χάλια, θα τον βρίσκεις συχνά πυκνά στο βυθό, με όλο το χαλίκι σηκωμένο και το ενυδρείο #^%%^@ Οι καλύτεροι ειναι αυτοί που έχουν μαγνήτη Μετά (προσωπική μου άποψη) είναι αυτοί με ενιαία βεντούζα http://www.ebay.com/itm/800GPH-Circu...item5d43aa56e2 και μετά εκείνοι με τις πολλες βεντούζες |
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα την κυκλοφορια στο ενυδρειο μου δεν την βλεπω αρκετη!!εχω την εντυπωση οτι την εχει κοψει λιγο το συστηματακι που εχω βαλει για την διαχυση του co2 που βγαινει για 12mm λαστιχο και εμενα ειναι 16mm και το εχω βαλει με συστολη!!τον μπανισα αυτον που μου εδειξες απλα ειπα να μην ξεφύγω στα βατ καθως ο ενας εχει καταναλωση 3 w και αυτος που μου εδειξες εχει 6W!να σε ρωτησω και κατι αλλο,πρεπει να τον εχω συνεχεια σε λειτουργεια η μπορω να τον βαλω να δουλευει μαζι με το co2 που εχω για 9 ωρες??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ας ελπισω οτι θα βοηθησει ο κυκλοφορητης με το θεμα για τις αλγες!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
ειναι η δευτερη εβδομαδα που εχω σταματησει τα λιπασματα και μπορω να πω οτι κατι καλυτερο παει να γινει!να προσθεσω τιποτα για τα φυτα μου η οχι?εβαλα μερικες ταμπλετες κοντα στους εχινιδορους γιατι τα φυλλα τους γινοταν διαφανη και χανανε το εντονο χρωμα τους οπως και τα hygrofila!να εβαζα λιγο σιδηρο?βρηκα να προσθεσω και εναν κυκλοφορητη για καλυτερα αποτελεσματα!λεει οτι ειναι 3w καταναλωση και 3000l/h κυκλοφορια! θα ειμαι ενταξη με αυτον?
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια ενα ερθρο απο ξενο σαιτ λεει οτι η συγκεκριμενη αλγη εμφανιζετε σε ενυδρεια με πολυ φωτισμο και λιγο co2! εδω στο φορουμ στο τοπικ για τις αλγες λεει οτι παρουσιαζετε σε κατα κυριο λογο σε ενυδρεια με αμωνια και μετα σε έλλειψη co2!το αρθρο ειναι αυτο
μηπως ειναι κατι απο ολα μαζι τελικα ?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνωρηση φυτου | tsagod | Αναγνωρίσεις ειδών | 5 | 20-10-12 13:32 |
αναγνωρηση | babis100nx | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 24-11-10 21:51 |
Αναγνωρηση | babis100nx | Αναγνωρίσεις φυτών | 11 | 21-11-10 12:52 |
αναγνωρηση | moros | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-04-10 14:30 |
Αναγνωρηση σκαλαρια | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-10 15:20 |