|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
εχω δει σε βιντεο στο youtube συγκατκση tetra Με σκαλαρια οπως τετρα με gourami ....????Γινετε?
|
|
|||
|
|||
![]()
πηρα ραμιρεζι αλλα δεν εχω ακομα πετρες,πειραζει??
|
|
|||
|
|||
![]()
εαν βαλω red cherry πειραζει ?γιατι τα κορυ δεν πειραζουν νομιζω (τις red cherry)..?Επισεις το ενυδρειο μου ειναι λιγο φυτεμενο λογο απουσιας μου θα μπορεσω σε μια εβδομαδα περιπου να το βαλω πετρες,μπορει να υπαρξει καποιο προβλημα (για τα ραμ)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γiα τα ραμ συνηθως ειναι καλος μεζες οι red cherry.
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα,ευχαριστω :P
|
|
|||
|
|||
![]()
τα ψαρια sae τρωνε αυγα?δηλαδη μπορω να βαλω μεσα στο ενυδρειο μου??
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα βασικα
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
τι θελει να πει ο ποιητης?απο αυτοπ που διαβασα ειναι καλο να ειναι σε μεγαλη ομαδα αλλα οταν ειναι σε μικρη επιφυλασονται ας το πω..η δεν καταλαβαει κατι σωστα?και απο οτι βλεπω σχετικα ιδιες συνθηκες με ραμ?η ειπα χαζομαρα?
αλλα μολις διαβασα αυτο . Επίσης θα παρενοχλεί ή θα κυνηγάει τα υπόλοιπα αλγοφάγα του ενυδρείου και θα ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα βυθόψαρα (πχ corydoras). Τέλος, ο δραστήριος και υπερκινητικός χαρακτήρας του είναι πιθανό να ενοχλήσει κάποιες νανοκιχλίδες και να παρεμποδίσει την αναπαραγωγή τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Θελει να παει
Το ψαρι φτανει σε μεγεθος 15 εκ και ζει σε ομαδα μεγαλυτερη απο 6 ατομα, αφου σε μικροτερη ομαδα τα πιο αδυναμα μελη τρομοκρατουνται απο τα πιο δυνατα. Ολα αυτα συναδουν στο να χρειαζονται ενυδρειο πανω απο 1.5 μετρο. Τα ram παρολο που φαινεται να ζουν σε παρομοιες συνθηκες, η θερμοκρασια ειναι ενα θεμα. Τα sae διατηρουνται σε 20-26 και τα ram σε 23-30, φαινεται να ειναι συμβατα, αλλα καποιος που ξερει τα ram, ξερει οτι αν θελει να διευκολυνει τις γεννες τους, πρεπει να προτιμησει να παει στις πιο ψηλες θερμοκρασιες, που ειναι εκτος θερμοκρασιων sae. Αν εχεις καλα φυτεμενο ενυδρειο πανω απο 1.5 μετρο, και δεν σε ενδιαφερουν οι αναπαραγωγες των ram, μαλακωνεις το νερο με ΑΟ ή/και τυρφη, μπορεις να τα διατηρησεις.
|
|||
|
|||
![]()
με ενδιαφερει η δοκιμη να κανω αναπαραγωγη ραμ,αλλα εχω και αλλα ψαρια μεσα που σκευτομαι να ανεβασω την θερμοκρασια ,εχω cory,apple και ραμ...θερμοκρασια 27 βαθμους...επισεις σε ποια ηλικια ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη εφοσων πετυχης ζευγαρι και ταιριαστω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι ιδανικες θερμοκρασιες για αναπαραγωγη ειναι στους 27-30C.
Φτανουν σε ηλικια για αναπαραγωγη απο τους 4 μηνες. (δεδομενου και του μικρου προσδοκιμου ζωης που εχουν). Η αποψη μου ειναι οτι καλο ειναι να μη μπαινουν στη διαδικασια αναπαραγωγης απο πολυ νεαρα. Η γεννα δεν ειναι το δυσκολο μερος. Το πιο δυσκολο μερος ειναι το μεγαλωμα των μικρων. Τα apple ειναι πολυ πιθανος κινδυνος για τα αυγα. Και τα ram δεν θα μπορουν να τα διωξουν.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα apple ετσι κι αλλιως πρεπει να τα υπολογιζεις στην ιχθυοφορτωση κανονικα.
Σαν να ειναι ψαρι 10 εκατοστων. Δεν θυμαμαι τι μεγεθος εχει το ενυδρειο σου, αλλα πρεπει να το προσεξεις αυτο. Πολλοι νομιζουν οτι δεν "πιανονται" επειδη ειναι σαλιγκαρια. Ομως επηρεαζουν δραστικα ολες τις παραμετρους του νερου και μαλιστα περισσοτερα απο τα ψαρια, αφου επηρεαζουν και GH KH pH, εκτος απο τα συνηθη ΝΗ3 ΝΟ2 ΝΟ3 που επηρεαζουν αναλογως ολα τα ζωντανα απο τους ρυπους τους. Αν γεννησουν ιδιως .... κλαφτα Χαραλαμπε.
|
||||
|
||||
![]()
Ολα τα σαλιγκάρια επηρεάζουν GH , KH και αντίστοιχα το PH, ας είναι μικρά σε μέγεθος , αν είναι μεγάλος ο πλυθησμός το μειώνουν πολύ. Το εχω παρατηρήσει στα melanoides, μπορεί να είναι μικρότερα σε μεγεθος απο τα Apple,έχουν πολύ σκληρό κέλυφος και όταν υπάρχει ένας καλός πλυθησμός κατεβαζουν αρκετα το GH
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στησιμο ενυδρειου! | KeepWalking | Αρχάριοι γλυκού νερού | 50 | 14-06-13 16:32 |
ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | catamaran | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-12-12 10:45 |
στησιμο ενυδρειου | giannis vih | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 29-06-12 22:19 |
νεο στησιμο ενυδρειου | ΣΤΑΥΡΟΣ | Malawi | 3 | 28-06-06 10:56 |
ΝΕΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | enzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 27-10-04 13:32 |