|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το κανω οταν ειναι να κανω αλλαγή.Το θεμα ειναι να μην μαζευει ο βραχος τοση λάσπη και να τραβα και η υπερχείλιση οσο δυνατόν περισσότερη.
Αλλα και μετα το ξεσκόνισμα παλι καθεται λασπη πανω στον βραχο στον οποιο ρουφαω και εκει οτι μπορω.
|
||||
|
||||
![]()
Επισης θα επιμεινω φιλε και στον φωτισμο.εγω απ οταν αλλαξα απο λαμπες σε λεντ ηταν τρελη η διαφορα.ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με εσενα παλια.αλλαξα κυκλοφορια με δυο τζεμπαο και τι φωτιστικο και ολα πηγαινουν ρολοι.
------------------------- Αυτο που εχω παρατηρησει τοσα χρονια ειναι οταν Ενα κοραλλι παιρνει φως μετριας ποιοτητας ψωμοζει.δεν μπορει ομως ποτε να ειναι υγιες γιατι δεν παιρνει τα μαξ απο τον φωτισμο ετσι ωστε να τραβηξει και ιχνοστοιχεια.εσυ του δινεις ιχνοστοιχεια ασβεστιο μαγνησιο αλλα δεν μπορει να τα χρησιμοποιησει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreas213 : 28-03-16 στις 23:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ανδρεα εχεις απολυτο δικιο για τον φωτισμό,ομως η εποχη ειναι πολυ δύσκολη και αναμένεται να δυσκολεψει και άλλο..οποτε θα το παλεψω λιγο ακομα με τις Τ5...και αυτο για οσο ακομα μπορώ...
Απλα ψαχνω μπας και βγαλω ακρη τί λαθος γινεται στο ενυδρείο μου.Μακαρι να τα ειχα,θα ειχα βαλει λεντ......οχι εχθες,προχθες..
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε να κάνεις και καμια σκούπα , ανά τμήματα Γιάννη,κυκλοφορία ποση εχεις;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Σκουπα κανω παντου και μεσα στο σαμπ Κωστή.Κυκλοφορια εχω 6000 + την αντλια επιστροφής.Γενικα πιστευω πως αν βαλω και αλλο κυκλοφορητη(τον οποιο εχω για την προετοιμασια νερου) θα εχω μεγαλύτερο προβλημα απο την ροη μεσα στο ενυδρείο.Το θεμα ειναι με τα νιτρικα που οτι και να κανω δεν πεφτουν κατω απο 50.Η caulastrea παντως εχει καιρο να χασει κεφαλι....
Αβυσσος η ψυχη του reef......
|
||||
|
||||
![]()
50 ή 5?
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη τι ακριβώς ρίχνεις χερατα κ σε τι αναλογίες;
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη τα ζουμιά δεν είναι καθαρά έχουν και άλλες ουσίες .
Βέβαια σε νομίζω ότι είναι από τα ζουμιά . Δεν θέλω να ακούω ξενερώνω ... Κατά ενυδρεία μας δεν γίνεται να γίνουν φύση αλλά και να γινόταν πάλι και στην φύση υπάρχουν ππροβλήματα . |
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη ριχνω kh και ca.Ριχνω πολυ σπανια,γιατι φεν χρειάζεται,αλλα και οταν χρειάζεται διαλυω σε ενα λιτρο νερου οσμωσης μια κουταλια υλικο.Αυτο μου ανεβαζει περιπου μια μοναδα το kh ενω για το ca ακολουθω την ιδια διαδικασια αλλα δεν θυμαμαι ακριβως ποσο ανεβαζει.Παντως σιγουρα μεσα στα προβλεπομενα.Ολο αυτο πεφτει με σωληνακι αεραντλιας σταγονα σταγονα.Αυτος ο φιλος σου με το dinoflagellates,υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να δει τις φωτο μπας και το αναγνωρισει;;;
------------------------- Σιγουρα Σακη δεν ειναι απο τα ζουμια...Το θεμα ειναι να βρω απο τί ειναι.Αφαιρεσα τον αντιφωσφορο προκειμενου να κρατησω σε μια ισορροπία τα νιτρικα με τα φωσφορικα....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 24-08-16 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έκανες τπτ απο αυτά που πρότεινε ο κωστας? |
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλα τον αντιφωσφορο....Τα διαλύματα δεν τα εφτιαξα μιας και το ενυδρειο ακομη δεν ζητησε προσθηκη.Απο σημερα δεν αναβω το φωτιστικο να δω πως θα παει.Αυριο λογικα θα παρω και αμπουλες βακτηρια συν τα βακτηρια που ριχνω τώρα...
------------------------- Δυστηχως καποιος φιλος,ως παθών,αναγνωρισε το dinoflagellates.Να δω πως θα ξεμπλεξω τωρα....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 28-08-16 στις 18:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή διαβάζει το φόρουμ θα του πω να τα δει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ ρε Δημήτρη.
Εν τω μεταξυ,εχθες καθάρισα τα τζαμια και σημερα,παλι σε ορισμενα σημεια επιασε αυτη την καφετιλα......
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη συγγνώμη που θα στο πω αλλα αν ειναι αυτο μόνο με restart. Ο Γιωργος το αναγνώρισε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι Μητσε.Στο Facebook.Περιμένω και τον φιλο σου.
Αν παει για ξεστημα ισως να ειναι οριστικο.Το μονο που με κρατα ειναι τα ψαρια μου που τρωνε απο το χερι μου.Κατοικιδια πραγματικα!!!!!!Τα κοραλια θα τα χασω ολα και δεν ξανα αγοράζονται....
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι τπτ το restart. Μισή μέρα δουλειά. Βάζεις τα ψάρια κ τα Κοράλλια σε ένα άλλο ενυδρείο, βράζεις το βράχο, Πλένεις το ενυδρείο με ξύδι κ τα βάζεις όλα μέσα. Το πολυ πολυ βάζεις κ λίγο ζωντανό βράχο. Αν θες βοήθεια εδώ ειμαι. Έχω κ ένα ενυδρεία κι 120λτ αν θες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κοράλλια για τέτοιες περίπτωσης υπάρχουν πολλά......
Μην τρελαίνεσαι . Τα κοράλλια ίσως να είναι λιγο κάπως αλλάμην πτόησε . |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ ρε παιδια.Σκεφτομουν,επειδη στις διακοπές μαζεψα τραγανα νεκρη και επειδη την εχω βρασει,την αφησα 5 μερες στον Ηλιο και τωρα την τρεχω με ενα κυκλοφορητη σε ενα 25 κιλο κουβα απο αλατι,αλλάζοντας το νερο καθε μερα(γλυκο) μπας και εβαζα αυτη σαν στησιμο.Τα κοραλια ομως που εχουν τετοιο πανω τους,την γλυτωνουν ή πανε για πέταμα;;;
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 28-08-16 στις 19:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη πρέπει να κάνεις νερό θαλασσινό και να τα βάλεις στο βαρέλι να ζωντανέψει .
φυσικά με βακτήρια και λίγο τροφή για ψάρια . Μετά από κάποιες μέρες (σαν να είναι σε νέο ενυδρείο μόλις μηδενίσει αμμωνία θα μπορείς να κάνεις το ρε σταρτ . τα κοράλλια άμα είναι ζωντανά ναι αλλά θα πρέπει να τα καθαρίσεις τέλειο από της αλγες. |
|
|||
|
|||
![]()
Την ημέρα της αλλαγής θα πρέπει να ξεπλύνεις όλο το σύστημα καλά με χλωρίνη και ξύδι και να το στήσεις από την αρχή .
επίπονο τα ενυδρεία έχουν και τα δύσκολα . |
|
||||
|
||||
![]()
1.5 τόνο!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ρε Μητσε,400 κατι βγαινει.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι κάτι έκανα λάθος...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα γιαννη!
τι λεει φιλε? πήρες τιμές για τζάμια? τι αποφάσισες τελικά? |
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα τιποτα Νικο...
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά,το κυανο πως το αντιμετωπίζουμε;Κρατω μια πισινη μηπως ειναι κυανο μιας και φευγει σαν πετσα,πολυ ευκολα,ακομα και με αναταραξη του χεριου μου απο επανω.Εχω και ερυθρομικινη.......
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη κάνε κανονικά την θεραπεία μην το αφήνεις στην μεση .
Μόλις τελειώσεις κάνε και της αλλαγές νερού . άμα είναι κυανό τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι Σκούπα βυθού και καθάρισμα ο βράχος καλύτερα με κυκλοφοριτη. Μετά ανέβασμα βακτήρια και καλύτερη (πιο δυνατή κυκλοφορία ) Ξέρω θα ακουστεί κάπως αλλά καλά είναι και λίγο διαιτα στα ψάρια . |
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλα Γιάννη οτι επιθυμείς με κάθε χαρά, ευτυχία κ πάνω απο όλα υγεία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έλα Γιάννη τι βάση θέλεις να φτιάξεις;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε η ωρα...!! | boutas ski | Χρυσόψαρα | 98 | 31-05-13 21:57 |
Ηρθε η ωρα | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 14-01-10 15:31 |