|
||||
|
||||
![]()
Εγώ προτείνω όχι γλύφτες. Βάλε αν θες 4-5 σαλίγκαράκια (Neritina natalensis ) για την άλγη.
Τα "ψαράκια" που έχεις για γλύφτες πρώτον θα σου γίνουν 20εκ. (λόγω μικρού ενυδρείου διαφορετικά θα μεγάλωναν περισότερο) και σε κάποια φάση δεν θα ασχολούνται καν με την άλγη αλλά θα τρώνε ότι ταϊζεις και τα λαμπίτος. ....Τα πιο πάνω φυσικά ΜΟΝΟ αν τους επιτρέψουν τα αφρικανάκια σου να μεγαλώσουν...πράγμα δύσκολο! ...Α και ΑΝ...ΑΝ μεγαλώσουν, είναι και αυτά αρκετά επιθετικά ψάρια και θέλουν τη δική τους περιοχή.....οπότε καταλαμβαίνεις και μόνη σου το πρόβλημα που θα υπάρξει!
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Plakas;638554]Εγώ προτείνω όχι γλύφτες. Βάλε αν θες 4-5 σαλίγκαράκια (Neritina natalensis ) για την άλγη.
Σύμφωνο με τον φίλο για σαλιγκαρια να βαλεις apple snail |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε η δική μου εμπειρία λέει ότι τα τρώνε τα μιλοσαλιγκαρια. (Τουλάχιστον 2 που έβαλα δεν τα έχω δει ξανά εδω και 8 μήνες
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά μάλλον αναγκαστικά θα φύγουν οι καθαριστές.Απο το πρωι τσακώνονται(ο ενας επιτίθεται συνέχεια στον άλλο) και πρόσεξα ότι το πάνω πτερύγιο του ενός έχει μείνει το μισό.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι. Τα σαλιγκάρια από άποψη καθαρισμού κατά τη γνώμη μου κάνουν την καλύτερη δουλειά αφού όχι μόνο καθαρίζουν άλγη και υπολοίματα τροφών αλλά δεν επιβαρύνουν και σχεδον καθόλου τη βιολογία του ενυδρείου σου.
Τα apple snail δεν είμαι και εντελός σίγουρος ότι δεν κάνουν....απλά με βάση την εμπειρία που έγραψα πιο πάνω αυτή η εικόνα μου έμεινε. ....έχω όμως την εντύπωση ότι για αφρικάνικα είναι προτιμότερα τα Neritina natalensis τα οποία είναι πολύ λιγότερο εκτεθιμένα στις επιθέσεις από τα apple snail.
|
||||
|
||||
![]()
Την καλυτερη δουλεια με τις αλγες την κανουν τα zebra (Neritina natalensis). Ακομα και την μαυρη αλγη εξαφανιζουν.Το μονο κακο ειναι να μη πεσεις σε θηλυκα. Παει το ενυδρειο. Διαστικτο θα γινει.
Τα apple ειναι για "τα ματια" αλγοφαγα. Πιο πολυ τα απομειναρια απο το φαι των ψαριων τρωνε.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο ενυδρειο 60 λιτρων , πολλες αποριες !!!! | PANOSLUCKY3 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 25-09-11 10:54 |
Πολλες αποριες βοηθηστε αρχαρια!! | Efh | Χρυσόψαρα | 177 | 03-01-11 01:52 |
τελικα ειναι πολλες οι αποριες | emma | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 22-09-10 02:20 |
πολλεσ αποριεσ για τα ενυδρεια | happyfish | Χρυσόψαρα | 33 | 31-08-10 13:36 |
Πολλες αποριες.Χρειαζομαι την βοηθεια σας | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 03-08-10 00:01 |