|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα σε ολους ειμαι ενα βημα πριν κανω το πρωτο μου reefακι 150λιτρων
μικτα με 20 λιτρα πλαισιο υλικων και θα ηθελα εαν μπορειτε να με ενημερωσετε με καποια βασικα πραγματα: 1)ποσο αλατι και ποιο να παρω τι τιμες πρεπει να εχω στο ενυδρειο(οταν λεω ποσο αλατι εννοω θα βαλω 4kg ή παραπανω) 2)πως θα στρωσω το ενυδρειο για να δεχτη ζβ και ζ αραγωνιτη 3)τι λαμπες θα χρειαστω για 60cm φωτιστικο με λαμπες t5 δεν ξερω τι θελω να βαλω μεσα ακομα αλλα θα βαλω και κανενα soft μεσα καμια ανεμωνη και δεν ξερω τι αλλο! 4)θα πρεπει να βαλω ζουμια για να στρωθει το ενυδρειο? 5)ο κυκλοφοριτης που θα παρω ποσα λιτρα θα ειναι ανα ωρα (εαν παρω κανενα sun sun θα εχω θορυβο και προβληματα?) και αλλα που δεν ξερω ειμαι ολος αυτια το ενυδρειο ειναι 60 χ50 χ60 με πισω μερος το sub εχω skimmer με αεραντλια και το bugget ειναι 250ε και εχω βρει ηδη 10κιλα ζβ και ζ αραγωνιτη και ρεφακτομετρο με 125 ε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλό ξεκίνημα Μπάμπη και να μας κρατάς ενήμερους για την εξέλιξη.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον ξανα οι ερωτησεις ποσα kg αλατι θελω τελικα
καταλαβα τι παιζει με τον κυκλο του αζωτου αλλα θα σας πω τι καταλαβα μηπως κανω λαθος λοιπον (θα βαλω νερο απο οσμωση στο ενυδρειο μετα βαζω αλατι για 2-3 μερες με τον κυκλοφοριτη και με τα ζουμια μεχρι να παρω τιμη 1021-1025 θα γινει αυτο και μετα θα βαλω μεσα τον ζβ και τον αραγωνιτη σε σωστη θεση καλα καταλαβα?) με τις 2 λαμπες τ5 γιατι λες οτι δεν θα κανω δουλεια εννοειτε οτι θα παρω λαμπες με σωστα κελβιν τωρα για τα watt δεν ξερω ελπιζω να μου πειτε!
|
||||
|
||||
![]()
υπολογιζε χοντρικα 33 γρ αλατιου για καθε λιτρο νερου. (εξαρταται και απο το αλατι αλλα ειναι ενας χοντροκομμενος κανονας για να εχεις μια πρωτη εκτιμηση)
οπως σου ειπαν οσο πιο μεγαλη συσκευασια παρεις τοσο πιο οικονομικη ειναι. και σιγουρα δε θα παει χαμενο. φως για ευκολα κοραλια-ανεμωνες χοντρικα παλι 0.5 βατ/λιτρο σε φασμα θαλασσινου. οσο πιο απαιτητικα κοραλια βαζεις ανεβαινεις σε ισχυ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορω να καταλαβω θα βαλω στο ενυδρειο που ειναι αδειο εντελως τον βραχο μετα τον αραγωνιτη και θα εχω σε ενα κουβα ετοιμο νερο απο 2 μερες πριν με σωστη αλατοτητα και θα το βαλω στο ενυδρειο και μετα τι ?ποσα λιτρα θα ειναι ο κουβας δεν πρεπει να γεμισει ολο το ενυδρειο ειμαι ασχετος με θαλλασινο μην φρικαρεται εαν λεω κατι χαζο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αναλογα το ενυδρειο σου παρε ενα γυρο στα 100 λιτρα... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το reefακι μου! | golf4470 | Reef | 13 | 11-04-10 13:54 |
Το reefακι μου! | madfdg | Reef | 96 | 12-10-08 19:36 |
ΞΕΚΙΝΗΜΑ | nik0s7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 04-12-07 17:52 |
Νεο Ξεκινημα | Isidoros | Δίσκοι | 18 | 27-09-07 23:09 |
Το reefακι μου | sot-zoe | Reef | 13 | 01-01-06 21:42 |