|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνία δεν έχω που είχα κάνει μετρήσεις!ΝΟ2 και από αυτά που έκανα εχθές δεν είχα λάμπες 8 ώρες λειτουργούνε!Στο βίντεο φίλε δες το πλάγια πλάγια που ανεβαίνει σαν σύννεφα!
|
|
||||
|
||||
![]()
χμμ... εμφανίζετε μετά την αλλαγή και εξαφανίζετε όταν κάνεις αλλαγή αλλά 3-4 μέρες μετά εμφανίζετε πάλι... τι είναι ?
Το ενυδρείο τρέχει 1,5 μήνα με βιολογικό φίλτρο και..."ζωντανό?" βράχο?..πόσα κιλά? στο video τον βλέπω "λίγο" επίσης δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι ζωντανός. Επίσης ο φωτισμός σου είναι λίγες ώρες πρέπει σιγά σιγά να τον ανεβάσεις στις 10-12 ώρες, ανάλογα πάντα και τι άλλο σκέφτεσε αργότερα να βάλεις αν και στα 120 λίτρα μεικτά δεν θα πρότεινα και πολλά και φυσικά τίποτα ακόμη ειδικά μέχρι να "στρώσει" το ενυδρείο. 1) μια πιθανότητα να είναι από αμμωνία 2) πιθανότητα να είναι αιωρούμενη άλγη αν και ποιο δύσκολο το βλέπω αυτό 3) πιθανότητα δεν επαρκεί η ποσότητα του ενεργού άνθρακα. 4) χρησιμοποιείς Αντίστροφη Όσμωση? αν όχι τότε σίγουρα δεν φτάνει η ποσότητα του ενεργού άνθρακα. 5) έχεις αλλάξε πρόσφατα ενεργό άνθρακα? 6) αντιφώσφορο έχεις μέσα και πόσο? στο εξωτερικό φίλτρο ή στο εσωτερικό? βρίσκετε σε σημείο με ροή? για πάμε στο τέλος θα καταφέρουμε ένα από τα δυο 1) να βρούμε τι τρέχει-> εφόσον μετρήσουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους 2) να μη βρούμε τι τρέχει. -> να το κουβεντιάζουμε μέχρι να στρώσει μόνο του.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν αμμωνία δεν ήτανε αν και είμουνα σίγουρος!Μόλις έβαλα αντιφώσφορο και ενεργό άνθρακα το ενυδρείο καθάρισε τελείως!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου βλεπω οτι εχεις κανει πολλα λαθη απ' οταν ξεκινησες
και αυτο οφειλεται μονο στην ελλειψη διαβασματος και στο γεγονος οτι εμπιστευτηκες λαθος ατομα για πληροφορηση. 1)Σου ειχα πει απο κοντα να καταργησεις το βιολογικο φιλτρο εφοσον εχεις ζωντανο βραχο. 2)Τα ψαρια ηταν αρρωστα και εριξες εκτοζον? 3)Εφοσον δεν εχεις οσμωση αγοραζε απιονισμενο νερο για τις αλλαγες νερου που κανεις και μη ριχνεις αντιχλωριο/ 4)Το αλατι κανει γυρω στις 3 ωρες να διαλυθει καλα (αναλογα και με τη μαρκα βεβαια). 5)Πριν βαλουμε οτιδηποτε ζωντανο μεσα κανουμε καποιες βασικες μετρησεις στο νερο (ΝΟ2-ΝΟ3 για ψαρια , ΚΗ-Ca-ΡΟ4 για κοραλια). Το κλειδι για την επιτυχια σε ενα θαλασσινο ειναι η σταθεροτητα των παραμετρων του νερου. Επειδη δεν εχουν πολλοι μαγαζατορες βαθυτερες γνωσεις στο θαλασσινο πρεπει να προστατευσουμε τα ενυδρεια και την τσεπη μας διαβαζοντας πριν κανουμε την οποιαδηποτε κινηση.
|
||||
|
||||
![]()
Και όταν κάνω αλλαγή νερού στο ενυδρείο κάθε 30 μέρες δηλαδή 1 φορά το μήνα μπορώ να βάζω απιονισμένο νερό κανονικά?Δεν θα πάθουν τίποτα τα ψάρια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το μια φορά το μήνα πως σου έχει κολήσει ήθελα να ξερα!
Οι μετρήσεις σου θα σου πουν κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα όσο για το απιονισμένο νερό τι λέτε κάνει?Ναι ή όχι γιατί πάλι άλλο ρώτησα και άλλο με απάντησε. |
|
||||
|
||||
![]()
1) Υπάρχει και μια λειτουργία του φόρουμ που λέγετε αναζήτηση και το θέμα απιονισμένο έχει συζητηθεί πολλάκις.
2) Να με συγχωρείς που προσπαθώ να σε βοηθήσω.... ....good wines
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολούρα | panos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-11-07 18:40 |
πράσινη θολούρα | giannis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-11-06 20:33 |
Βοήθεια - Θολούρα | Celda | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 20-12-05 23:15 |
Θολούρα στο μάτι??? | Cristos | Δίσκοι | 7 | 15-01-05 11:02 |