|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πηγαίνοντας σήμερα στη λιμνη μου ειδα μια περιεργη κινηση που με παραξενεψε. Οχι δεν ηταν ο συνηθης βατραχος που εγκατασταθηκε μονιμα πια με τα κοι και τα χρυσοψαρα, αλλα μια περιεργη ουρα που κινηθηκε υποπτα κατω απο το φυλλο ενος νουφαρου. Μετα το ειδα κανονικα, ενα φιδακι ροζ χρωματος, γυρω στα 30 εκατοστα που κολυμπαγε προσπαθωντας να κρυφτει. Ξερει κανεις τί είδους φιδι μπορει να ειναι; Δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο με ροζ χρωμα σαν σκουληκι, εκτος και αν ειναι μωρο καποιου ειδους.. Με θορυβησε γιατι συνηθιζω να αραιωνω τα φυλλα απο τα νουφαρα με γυμνα χερια.... Τα ψαρια παντως δεν τα ειδα να εχουν καποια διαφορετικη συμεριφορα..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τέτοια ζωντανά, καλό είναι να τα απομακρίνουμε από τη λίμνη μας, όταν και αφού τα εντοπίσουμε. Πρώτο, γιατί προέχει η ασφάλεια μας και δεύτερο ο μίνι βιότοπος μας. Δεν έχουμε δα και την μεγαλύτερη έκταση λίμνης, με αποτέλεσμα οι απώλειες να είναι δυσαναπλήρωτες. Μην ξεχνάς ότι τα ψάρια στις λιμνούλες μας παίζουν τον παράγοντα του κυνηγού. Όλοι στις λίμνες καθαρίζουμε τα πάντα με το χέρι και καλό είναι που ήρθε αυτό το θέμα στο παρασκήνιο, για να προσέχουμε κιόλας. Αν έχεις δυκτάκι, πρέπει να απομακρίνεις τον απρόσκλητο επισκέπτη σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πάλι μιλιούνια οι γυρίνοι στη λιμνούλα μου Όσο για τον όφη... Ηλίαααααααα (Strahos) τα φώτα σου!!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και μια και μιλαμε για φιδια θυμαμαι περισι που ειχα βρει αναμεσα στις πετρες που περιστοιχιζουν τη λιμνη ενα "πουκαμισο" από κανονικό φίδι, 1.5 μετρο.. Ευτυχώς δεν το συναντησα ποτε... |
|
|||
|
|||
![]()
Θα ειναι λιγο δυσκολο να το πιασεις .Εγω θα σου προτεινα να αδειασεις αρκετα την λιμνη σου για να μην μπορι να σου ξεφυγει ,η και τελειως για να καθαρισεις και απο τους γυρινους .
Μια που ειπα γυρινους πως και δεν ειδες τα αυγα τους για να κανεις νωριτερα εκαθαριση ;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Α, εδώ,
![]() Κάθε φορά που γεννά ένα βατράχι μαζεύω χιλιάδες αυγά και πετάω, πάντα όμως ένας καλός αριθμός μου ξεφεύγει και εκκολάπτονται αρκετά. ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|