|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Από φυτά μπορείς να βάλεις ποθο, σπαθιφυλλο, πάπυρο, cyperus Helferi, calathea sp., maranta sp. , parlour palm. πολυτριχι. Αυτά είναι μερικά κάνε μια αναζήτηση για riparium plants.
|
|||
|
|||
![]()
Μπήκα και είδα αλλά τα riparium είναι ανοιχτά από πάνω ενώ στο δικό μου θα είναι όλο το φυτό σε 80% υγρασία πιστεύετε ότι θα αντέξουν και δεν θα σαπίσουν;;
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Για "ψαγμενα" φυτα δες εδω:
bens-jungle.com araflora.com dartfrog.co.uk dendrobates.dk bromelien-westermann.eu roellke-orchideen.de terrarientechnik.de mrs-shop.com |
|
|||
|
|||
![]()
Aquabag σε ευχαριστώ πολύ.
Μια ερώτηση, επειδή αύριο θα στήσω το σύστημα ψεκασμού και δεν έχω πάρει ακόμα αντίστροφη οσμωση θα έχω πρόβλημα αν το δουλέψω με απιονισμένο νερό;; Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εισαι 100% σιγουρος οτι ειναι ΜΟΝΟ νερο, οχι. Εγω παντος δε θα το εκανα με τιποτα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς ευχαριστώ.. Αναγκαστικά θα περιμένω να πάρω τότε μια α/ο .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ατμοσφαιρικό!!! Πολύ καλή δουλειά φίλε μου!!! Καλή συνέχεια!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- https://youtu.be/CJ21dN5h9oY Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GHOST_G7 : 02-05-18 στις 14:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ωραίο έγινε... μπράβο
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ ..
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ωραιο.
Για φυτα μεσα στο νερο μπορεις να βρεις Hydrocotyle tripartita το οποιο ενα μερος ζει μεσα στο νερο κ το αλλο μπορει να βρει απεξω,οπως και String moss απιστευτα ομορφο κ αυτο. Εχει και αλλα τοσα πολλα φυσικα.Βρυα κ λειχήνες αν βρεις τωρα που εχει υγρασια μπορεις να τα απομονωσεις να κανεις απολύμανση. Αφου δεις τι θα μεινει να ψαξεις πως τα αναμειγνύεις με γιαουρτη και μπολιαζεις με σπορο το κορμο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Respect για το αποτελεσμα
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μέχρι τώρα είχα κάποια ψαράκια αλλά επειδή δεν ταίριαζαν στις συνθήκες νερού που θα έχω τα έδωσα και έχω μέσα 5 νέον. Το νερό θα το φτιάχνω με μία Α/Ο που έχω αγοράσει και ψάχνω να βρω τι άλλα ψαράκια να βάλω στο μέγεθος των νέον και ίσως λίγο μεγαλύτερα. Σκέφτομαι για καρδινάλιους γιατί μου είπαν ότι γίνονται λίγο μεγαλύτεροι αλλά θέλω και να δω τι άλλο μπορώ να βάλω ώστε να μην αγοράζω και τα ξανά πηγαίνω πίσω μετά. Ξέρεις κάποιο είδος που να είναι σε αυτό το μέγεθος περίπου και να έχει έντονο χρωματισμό;; Στο πάνω μέρος θα δω τι θα βάλω από Σεπτέμβρη.
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί βάζεις μόνο οσμωση?
|
|||
|
|||
![]()
Δεν βάζω μόνο οσμωση... Απλά λέω ότι τα ψάρια που θα μπούνε δεν θέλω να είναι από αυτά που ζούνε σε νερό βρύσης. Οσμωση σκέτη βάζω μόνο στο σύστημα ψεκασμού.
|
||||
|
||||
![]()
Pygmy corydoras. Εάν είδα καλά έχεις άμμο στο βυθό.
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα λιτρα νερου καθαρα εχεις και ποιες ειναι οι διαστασεις?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι άμμο έχω. Τα κοιταγα αυτά τα ψαράκια και ένα άλλο που λέγεται panda νομίζω.
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GHOST_G7 : 20-05-18 στις 16:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αναμενουμε το χαρτι μηπως και καταφερουμε να το υπολογισουμε στο περιπου
![]() Το νερο σε τι σκληροτητες σκοπευεις να το διατηρεις; Για τα ψαρια σου γραφω καποιες λεξεις ετσι ωστε να το ψαξεις λιγο με το Google, μηπως βρεις κατι που σου αρεσει. Oryzias, Boraras, Killifishes, Dario dario, Carinotetraodon travancoricus, Celestichthys κτλ. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα φιλε μου πραγματικα αξιέπαινη δουλεια!
Αυτο που βλεπω πρεπει να ειναι καθαρο κοντα στα 60-70 λιτρα σωστα? Εγω στη θεση σου θα εκανα το κοπαδακι 10 ψαρακια. Αν θες περισσοτερα πρεπει να πας σε καποιο αλλο ειδος μικροψαρου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Βαση της λογικης οσα ψαρια κινουνται κοντα στην επιφανεια του ενυδρειου ειναι και αυτα που δεν χρειαζονται βαθος! Εγω εχω τα rasbora espei τα οποια ειναι μονιμα πανω, αρα φανταζομαι οτι μπορουν ανετα να μεινουν σε 25 εκατοστα υψος ενυδρειου... Ας περιμενουμε να δουμε τι θα προτεινουν κ οι υπολοιποι εμπειροτεροι!
|
||||
|
||||
![]()
Εάν θες κάτι κόκκινο από μακρυά να φαίνεται τοτε δες και τα Hyphessobrycon amandae .
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα με τους υπολογισμους που εκανα μολις με 20 ποντους νερου βγαινει στα 106,4 λιτρα νερου.
Συνολο 210 x 52 x 20 = 218.4 L Μειον 70 x 40 x 20 επι 2 = 112 L Αρα τελικο συνολο καθαρου νερου 106,4 L |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GHOST_G7 : 21-05-18 στις 13:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium στον τοίχο χωρίς βάση από κάτω. | GHOST_G7 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-04-17 13:54 |
Vivarium | iliaspanagiotou | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 17 | 23-10-10 21:39 |
Vivarium | tsilojohn | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 34 | 31-08-10 17:59 |
Vivarium | gwgw | ¶λλα ζώα | 38 | 25-01-07 15:42 |