|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου,σε ευχαριστώ για την απάντηση.Άνοιξα άλλο θέμα σε αυτό το σημείο για να μπορούν να το δουν όλοι.
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζόταν να ανοίξεις καινούργιο........αργά ή γρήγορα θα το βλέπαμε.Αν ανοίγεις καινούργια θα χάσουμε την μπάλα και δεν θα μπορούμε να σε παρακολουθούμε!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δίκιο έχεις,απλά θεώρησα ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι έτσι...και φυσικά δεν το λέω γιατί θέλω να έχω τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μου,απλά θεωρώ ότι έίναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.Ότι θα με απασχολήσει στο μέλλον, εδώ θα ανακοινωθεί,αυτό το θεώρησα λιγάκι ιδιαίτερο.
![]() Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν λίγο έγινε αλλαγή νερού 100 λίτρα από τα 115 καθαρά.Μέτρησα με τα τεστ και τα αποτελέσματα φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.Τα νιτρικά στη φωτογραφία φαίνονται πιο σκούρα από ότι είναι,είναι στο 5.Πρόσθεσα τροφή και σε 3 ημέρες θα ξαναμετρήσω.Αν NH3/4 και NO2 παραμείνουν 0 ,νομίζω θα είμαι έτοιμος για ψαράκια.Αν και σκέφτομαι να ανανεώσω την τροφή για άλλο ένα 3ήμερο και τότε να σιγουρευτώ.Να κάνω και μια αλλαγή 60 λίτρα και τότε να το προχωρήσω.
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινές μετρήσεις μετά από 3 μέρες που πρόσθεσα τροφή μετά την μεγάλη αλλαγή.Προφανώς το ενυδρείο έχει στρώσει καθώς τα νιτρικά αυξήθηκαν.Ξαναέβαλα τροφή και σε 3 ημέρες θα ξαναμετρήσω.Νομίζω βέβαια πως δεν χρειάζεται να περιμένω άλλο.
![]() ![]() ![]() Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν "καθαρά" pseudotropheus saulosi; Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη XrhstosT : 28-06-17 στις 01:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Από μετρήσεις είσαι εντάξει...............όσο για καθαρά saoulosi μπορείς να βρεις,υπάρχουν άτομα που διατηρούμε το καθαρό είδος!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι,θεωρώ πως είναι εντάξει.Το μυστήριο παραμένει για το γρήγορο στρώσιμο.Την άμμο υποψιάζομαι μόνο...Όσο για τα ψαράκια τα συγκεκριμένα ,θα βάλω αγγελία μάλλον...
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρεις κάτι;;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νέες μετρήσεις,σχεδόν μία εβδομάδα μετά την μεγάλη αλλαγή νερού.Νομίζω,δεν χρειάζεται να το "κουράζω" άλλο...Έχει στρώσει,τα νιτρικά ανά 3 ημέρες αυξάνονται ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν μηδέν.Μεγάλη αλλαγή και έτοιμος για ψαράκια...
![]() ![]() Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι σκέψεις μου είναι οι εξής.Πιο πολύ από όλα θα ήθελα να βάλω τα πανέμορφα chindongo saulosi.Από ότι έχω καταλάβει μπορώ να βρω από παιδιά του forum.Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι αν τα πάρω μικρά δεν θα ξέρω και τι γένος έχουν.Οπότε μπλέκει λίγο η κατάσταση με τα συγκεκριμένα.Από κει και πέρα σκέφτομαι για τα labidochromis caeruleus τα οποία όμως ίσως σε τελικό μέγεθος να θέλουν μεγαλύτερο ενυδρείο.Πιο ασφαλής επιλογή θεωρώ πως είναι τα cynotilapia zebroides jalo reef ή afra cobue ,εκ των οποίων τα αρσενικά είναι πανέμορφα αλλά τα θηλυκά όχι και τόσο...Είμαι λίγο αναποφάσιστος....
|
|||
|
|||
![]()
ότι βάλεις θα είναι ένα είδος και λίγα κομμάτια. Δεν μπάινει 2ο.
Τα saulosi είναι καλή επιλογή. Με διχρωμία και ωραία χρώματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται,μιλάω για 1αρσενικό και 3 θηλυκά.Τα πιο όμορφα είναι και με χρώματα και τα δύο γένη!Με διαφορά τα πιο όμορφα!Όμως η όλη διασικασία του ότι δεν ξέρεις τι έχεις(αρσενικά-θηλυκά) η αφαίρεση των αρσενικών έτσι ώστε να μείνει ένας αλλά και το καμουφλάζ των αρσενικών που το παίζουν θηλυκά με αγχώνει λίγο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με "μπρίζωσες" είναι η αλήθεια!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα βόλευαν από μία άποψη τα ενήλικα,αλλά θέλω να τα ζήσω από μικρά...Οπότε αν το αποφασίσω,θα τα πάρω μικρά...
|
||||
|
||||
![]()
Να τα πάρεις από μικρά. Είναι μια απόλαυση να βλέπεις και την χρωματική μεταμόρφωση των αρσενικών
![]() Επίσης τα αρσενικά saulosi δεν είναι τόσο επιθετικά όσο άλλα είδη mbuna (όπως βλέπεις και ο φίλος Mixas έχει 3+3 χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και το καλύτερο μακροπρόθεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα θηλυκά). |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που πήρατε θέση γιατί με ενδιαφέρει και η δική σας άποψη πάρα πολύ!Ο στόχος μου βέβαια,τα έχουμε πει και παλαιότερα, είναι το 1+3.Όχι,πως δεν θέλω περισσότερα,αλλά θέλω να ζουν άνετα.
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε το 1+4 καλύτερα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε παλαιότερη κουβέντα μου είχε προταθεί 1+3.Εγώ προτιμώ 1+4 απλά σε τελικό μέγεθος με το καλό,το ενυδρείο μου θα είναι ικανό να τα φιλοξενήσει;
|
||||
|
||||
![]()
Χρήστο εγώ ξεκίνησα με 1+4 στο Rio125.
Όταν έφθασαν σε τελικό μέγεθος είχαν αρχίσει να ζορίζονται. Φυσικά δεν μπόρεσα να δω ούτε ένα ψαράκι από γεννά παρά τα αρκετά μπουκώματα που είχα. Πιστεύω πως στο δικό σου θα είναι καλύτερα τα πράγματα και εγώ θα πήγαινα στο 1+4. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ,Ισίδωρε για τη συμβουλή σου!Νομίζω πως θα καταλήξω σε αυτά τα ψάρια και στο 1+4...
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σας!Έχω στο ενυδρείο μια diy αυτόματη αναπλήρωση του καλού φίλου Γιάννη(stanisalus1
|
||||
|
||||
![]()
Η αντλία γράφει πάνω σε πόσα βολτ δουλεύει(πχ 0-9V);
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι,είναι 12 και αυτή.
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Από τα λίγα που ξέρω νομίζω πως δεν έχει θέμα.Είναι κάτι σαν τους ανεμιστήρες που βάζουμε για ψύξη και με ένα ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό αλλάζουμε τα volt.Νομίζω,στα περισσότερα volt έχουμε θέμα. Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη XrhstosT : 04-07-17 στις 23:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απλά στην αντλία επειδή τραβάει νερό,αν χρειαστεί να τραβήξει παραπάνω volt για να φτάσει τα σωστά θα το κάψει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείς θα κάψει το τροφοδοτικό,ε;Ίσως και την πλακέτα;
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 330 λίτρα my way | Κλεόβουλος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 169 | 15-11-20 22:13 |
Malawi 240 λίτρα | sofianos7 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 17 | 22-12-14 23:34 |
700 λίτρα malawi | giorgio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 25-04-13 13:57 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |
Malawi 120 λίτρα | zagorakis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 21 | 07-06-08 11:14 |