|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε Mike (χρόνια πολλά και για εχθές) αφού βλέπω και σε ενδιαφέρει, γιατί δεν το στρώνεις με αμμωνία ;
Τα ψαράκια θα τα πας πίσω έχεις κάθε δικαίωμα έτσι όπως σου φέρθηκε ο "επιστήμονας" στο pet-shop και όσο περιμένεις να γίνει ο κύκλος (στρώσει) στο ενυδρείο μελετάς και τα ψαράκια που θα βάλεις. θα έχει πιο ενδιαφέρον και είναι ασφαλέστερο έτσι. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω Juan.Λοιπον αυτη τη στιγμη διατηρω το ενυδριο στα ορια ωστε να μην βλαπτω τα ψαρια εχω ηδη αλλαξει λιγο νερο για να ερθει λιγο στα ισια του εχω παρει τεστ και το πλακωσα στα βακτηριδια τα ετοιμα ιδη σημερα βλεπω διαφορα επεσε λιγο η αμωνια και ανεβηκε το No2.Παντως προσεχω να μην ξεπερναω τα ορια και ζοριζω τα ψαρια και ας καθυστερησει ο κυκλος.
Οσο για τα ψαρια το συζητησα και πηρα μια απαντηση που θα ηθελα να την συζητησουμε μονο οποιος γνωριζει οι γνωμες βεβαια ευπροσδεκτες.Τι θελω να πω¨οτι τα ψαρια ειναι οντως υφαλμυρα ,το νερο μου ομως με τοσο αλατι θεωρητε κατα καποιο τροπο υφαλμυρο ειναι πολυ σκηρο νερο εντομεταξυ διαβασα σε γνωστο σας σαιτ οτι τα μονα ψαρια που μπορω να βαλω σε πολυ σκληρο νερο ειναι ψαρια κρυου νερου ή υφαλμηρου ή θαλασσινα.Και 3 ειδη φυτων και εχω βαλει την βαλισνερια γιγαντεα προς το παρον τωρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Καπου εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.
Το σκληρο νερο χαρακτηριζεται αποτην παρουσια ασβεστολιθικων κυριως αλατων, και αλατων μαγνησιου και οχι αλατιου. Το θαλασσινο νερό αντιθετα χαρακτηριζεται απο την περιεκτικοτητα του σε χλωριουχο νατριο, κοινως αλατι. Ως υφαλμηρο ενυδρειο θεωρειται εκεινο που εχει αρκετο αλατι οπως οι εκβολες ποταμων που "μπαινει" μεσα η θαλασσα. Ειμαι σιγουρος οτι το νερο στον Αγιο Στεφανο δεν περιεχει αλατι γιατι τοτε θα ηταν γλυφο, και δεν θα πινοταν. Αν προσθεσεις και αλατι ναι οντως θα γινει υφαλμυρο... Για σκληρο νερο υπαρχουν ψαρια που το προτιμουν, με καλυτερο εκπροσωπο τα περισσοτερα ζωωτοκα. Οι scats ομως θελουν γλυκο νερο οσο ειναι μικροι και στη συνεχεια υφαλμυρο/θαλασσινό. Οσο για τα φυτα, αμα αρχισεις το αλατι, δεν θα φτουρησουν και πολυ, αντιθετα σε σκληρο νερο, ειδικοτερα οι valis θα ξεπεταχτουν. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel Vision 180 | DJK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 08-08-05 15:26 |
Ερωτήσεις σχετικά με το Juwel Rio 400 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 28-12-04 17:57 |
Νέος!!! Ενυδρείο Juwel Vision 180 - Σχόλια? Τιμές :-( | pdrake | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 11-10-03 21:55 |