|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη αν ο φίλος μας κάνει μια 4πλάσια γεννήστρα (για το χρυσόψαρο) και την βάλει στο μεγάλο ενυδρείο θα έχει πρόβλημα ??
|
||||
|
||||
![]()
Για ποσο ομως?
το μεγεθος του δεν ειναι για να μενει σε γεννηστρα. καλυτερα να μεινει σ ενα 40-60 λιτρο για 2 μηνες και μετα να μπει με τα αλλα. κανονικα σε τετοιο μεγεθος, δεν θα επρεπε να το ενοχλουν.. |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς είναι δύσκολο να μπει κάπου αλλού άμεσα. Οι επιλογές που υπάρχουν σε ενυδρεία είναι ένα 15λιτρο του Jumbo, ένα 40λιτρο με γαρίδες και το 180λιτρο με τα άλλα χρυσόψαρα.
Τώρα είναι στο 15λιτρο*** για να γίνει η θεραπεία με το αλάτι και σύντομα θα πρέπει να πάει αλλού. Το να μπει με τις γαρίδες το βλέπω δύσκολο γιατί μάλλον δε θα αφήσει καμία ![]() Αυτό που με προβληματίζει είναι αυτό που έγραψε και ο Γιάννης, για ποιο λόγο το ενοχλούν ακόμα (είναι πάνω από 2 μηνών) και πότε θα μπορέσει να μπει με τα άλλα χωρίς πρόβλημα... *** στο 15λιτρο το έβαλα μέσα στη γεννήστρα για να μην έχω να το κυνηγάω αργότερα. Επειδή στη γεννήστρα ήταν πολύ νευρικό, δεν είχε κάπου να κρυφτεί και ήταν μαζεμένο σε μία γωνία, κάλυψα τις 4 πλευρές του ενυδρείου για να μην τρομάζει. Αυτό έκανε δουλειά γιατί όποτε κοιτάξω από πάνω το βλέπω και κολυμπάει στον περιορισμένο χώρο που έχει. |
|
||||
|
||||
![]()
Σαμπλα απο ικεα..45 λιτρο+καπακι 9 ευρω νομιζω
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον Λουκα.
Αστο εκει ενα 2μηνο, αρκετα ταισματα (πρωτεινη) και θα ειναι ετοιμο να μπει με τα αλλα. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχουμε ΙΚΕΑ στην περιοχή μου αλλά κάτι θα βρω πιστεύω.
Είναι να μην γίνει η αρχή τελικά, ενός ψαριού μύρια ενυδρεία έπονται ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι παει
![]() Μανο, καπου θα βρεις, αυτα δεν ειναι πολυ ακριβα.. και σε σουπερ μαρκετ βρισκεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Βρίσκεις ανάλογα κουτιά στα Praktiker, Leroy Merlin, Jumbo κτλ
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εγω ανάποδα τα έκανα Μάνο Μεγάλη λίμνη, Μικρή λίμνη, πιο μικρή λίμνη και πολλά ενυδρεία ![]() ![]() 2 Μηνων είναι και τα δικά μου τα χρυσόψαρα αλλά με τα μεγάλα δεν μπαίνουν με τίποτα μετά απο 4 μήνες το βλέπω. Γιατι τα χρυσόψαρα μου είναι 15-20εκ. τα common ![]() Περιέργο που φοβάται τόσο, τα δικά μου μόλις με δούνε κυνηγάνε το χέρι μου .
|
|||
|
|||
![]()
Όλα θα γίνουν σιγά σιγά...
|
|
||||
|
||||
![]()
Κομμετ ειναι φιλε μου...εκανε μετρησεις να δεις μην και τυχον υπαρχει κατι περιεργο?
|
|||
|
|||
![]()
Δίκιο έχεις, έγραψα ανάποδα τα common/comet.
Κράτησα νερό πριν την αλλαγή και μέτρησα, NH3/4 ήταν 0 και NO3 στην κλίμακα 10 με 25. |
|
||||
|
||||
![]()
Νο2?Ετσι στο ξαφνικο??
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω υγρό τεστ για ΝΟ2 και δεν το μετράω.
Αυτό το ξαφνικό δεν καταλαβαίνω και εγώ. Το μόνο θέμα που είχα στο ενυδρείο όσο καιρό τρέχει είναι οτι το συγκεκριμένο ψάρι είχε παρουσιάσει ένα άσπρο στίγμα το οποίο έφυγε μετά από ήπια θεραπεία με αλάτι. Δε γνωρίζω αν σχετίζεται ή όχι... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω να ειναι σχετικο,και εμενα εχουν βγαλει αρκετες φορες ασπρα σημαδακια αλλα φευγουν...κατα καιρους...δεν μπορω να σκεφτω κατι ετσι στα γρηγορα...περιμενε τα παιδια μηπως και ριξουν καμια ιδεα...
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά έκανα γενική απολύμανση (δοχείο, φίλτρο, φυτά) με υπερμαγγανικό κάλιο, γέμισα το φίλτρο με ελαφρόπετρα από το κυρίως ενυδρείο και έβαλα το ψαράκι χθες το βράδυ. Τάισα ελάχιστα σήμερα το πρωί και το απόγευμα θα μετρήσω για ΝΗ3/4 και ΝΟ3 να έχω μια εικόνα τί γίνεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο καλό είναι να πάρεις και τεστ για NO2. Εγώ έχω χάσει ψάρι λόγω έλλειψης μετρήσεως νιτρωδών και είχα παρόμοια συμπεριφορά. Να φανταστώ ότι ακούμπαγε πάτο σε γωνία του ενυδρείου και ήταν νωχελικό? Απλά όταν το ταιζες μόνο ανέβαινε? Και όταν κατέληξε να φανταστώ ότι δεν είχε κάποιο ευκρινές σημάδι...Α κάτι ακόμη, τα περιττώματα του ήταν φυσιολογικά?
|
|
|||
|
|||
![]()
Τη συμπεριφορά που περιγράφεις είχε (γωνία και κάτω στην άμμο), στα περιττώματα δεν είχα προσέξει κάτι.
Υπάρχει πιθανότητα ενυδρείο που τρέχει πάνω από ένα χρόνο με μηδενική αμμωνία και χαμηλά νιτρικά να σηκώσει νιτρώδη ξαφνικά? Τί μπορεί να το προκαλέσει? Όπως και να έχει, θα αγοράσω test NO2. Αξίζει της aquili που είναι οικονομικό ή να πάω πάλι σε sera? |
|
||||
|
||||
![]()
Μανο αν βρεις σε καλω τιμη παρε api. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω salifert. Οσον αφορα τα νιτρωδη οι αιτιες μπορει να ειμαι πολλες. Ας δουμε ομως αν οντως εχεις. Το φιλτρο εχεις και με το ισχυ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που λες υπαρχει περιπτωση ναι..
Βρες απο e-bay τα εχει πολυ φθηνα Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ, σου εύχομαι να μην είναι από αρρώστια, να μείνουν γερά τα υπόλοιπα ψάρια.
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το φίλτρο που τρέχει είναι το εσωτερικό της juwel με κυκλοφορητή 600 lit/h, 2 λίτρα βιολογικό υλικό (κεραμικό μακαρόνι και ελαφρόπετρα) και σφουγγάρια για μηχανική φίλτρανση. Σημερινές μετρήσεις, μετά από χθεσινή αλλαγή 30%, δίνουν ΝΗ3/4 στο 0 και ΝΟ3 μεταξύ 5 και 10.
Θα κοιτάξω να παραγγείλω αύριο ένα από τα test NO2 που έδειξα στα link νωρίτερα αφού με οι αγορές από το ebay είναι θέμα... υγ. αντίστοιχες μετρήσεις έγιναν και στο πλαστικό 70 lit με το μικρό ψάρι που δίνουν και πάλι ΝΗ3/4 στο 0 και ΝΟ3 μεταξύ 5 και 10. Η παρουσία ΝΟ3 σημαίνει οτι έπιασε το μπόλι στο φίλτρο, σωστά? |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικα ναι. Ομως υπαρχει περιπτωση να επαρκει για τη διασπαση της αμμωνιας οχι ομως και ολης της ποσοτητας νιτρωδων
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά
|
||||
|
||||
![]()
Τακη αν θυμαμαι καλα τετοια κατασταση δηλωνει ανεπαρκη ισχυ φιλτρανσης?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι θεμα με το e-bay,βρηκα τροπο πολυ κομπλε
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Από που;;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Από το Γιώργο (Misirls Aquarium). Πολύ καλό παιδί και καλός επαγγελματίας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Α ναι?Θα ειχανε φερει αρκετα μαγαζια τετοια..
goldfish, juwel rio 180, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
110 λτ χρυσόψαρα | bouldoza | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 3 | 22-06-10 20:01 |
Χρυσόψαρα | garfield | Χρυσόψαρα | 42 | 18-02-10 21:18 |
Χρυσόψαρα! | nikkkolas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 31-08-08 21:19 |
Χρυσόψαρα | clean | Χρυσόψαρα | 6 | 20-09-07 16:08 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |