|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα σε ολη την παρεα..μετα απο 10 μερες στρωσιματος της λιμνης με τροφη η μετρησεις εχουν ως εξης..αμμωνια 0,25 νιτρικα 2 νιτρωδη 0...ειμαστε σε καλο δρομο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Τροφή ή αμμωνία ρίχνεις μέσα ;
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία Κυριάκο να σου ζήσουν κάνε μια εσωτερική λιμνούλα και θα είναι μια χαρά
![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 14-05-16 στις 23:55 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Κυριάκο
|
|||
|
|||
![]()
Κυριάκο, να ρωτήσω κάτι κατασκευαστικό, ίσως να το έχεις πει παραπάνω και να μου διέφυγε… Έχεις βάλει εξαγωγές για να βγάζεις το νερό από τη λίμνη και αν ναι τι τύπου είναι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ αρτεμησια.
Μανο δεν εχω βαλει εξαγωγη..το νερο το αντλώ με δυο αντλιες..η μια 1800 λιτρα και μια 1000..οποτε μεσα σε μια ωρα εγινε η αλλαγη.αυτο που θα φτιαξω ειναι μια υπερχείλιση σε περιπτωση δυνατης βροχης να φευγει απο ενα σημειο! |
|
|||
|
|||
![]()
Χιχι, αυτό ήταν που ήθελα να σε ρωτήσω μετά, αν έχεις προβλέψει υπερχείλιση για να κρατήσεις ανώτερη στάθμη σε περίπτωση βροχής...
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαχα..στο μυαλο σου ειμαι..εχω παντως και 5 ποντους περιθωριο..αλλα συντομα θα το φτιαξω
------------------------- Καλημερα παιδια...εχω νεες μετρησεις.. Αλλα και προβλημα με το τεστ νιτρικων της απι... Λοιπον..εχουμε και λεμε.. Νο2. 0.25 Νο3. 0 λεει η απι αλλα το τεστ της σαλιφερτ λεει 25..για να ειμαι σιγουρος δοκιμασα το τεστ της σαλιφερτ σε νερο βρυσης και βγαζει 0 αρα νομιζω πως ειναι σωστο... Οπως και αμμωνια μετραω μηδεν..μηπως ειμαι ετοιμος? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kyriakos1908 : 19-05-16 στις 10:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειναι και ευκολο να τα προλαβω..χαχα..πειτε μου λιγο τι ειναι αυτο το πρασινο σαν φυκι που πιανει η γλαστρα απο το νουφαρο...
|
|
||||
|
||||
![]()
¶λγη τριχοειδή είναι . Να σου πώ έτσι είναι συνέχεια το νεράκι θολό ?? Σου έχω λύση γι αυτο ρωτάω
![]() Τα μικρά ψαράκια τι είναι κουνουπόψαρα ??
|
|||
|
|||
![]()
Ναι κουνουποψαρα..εχουν γεννήσει κιολας και πληθαίνουν...ναι συνεχεια ετσι ειναι..2-3 μερες μετα την αλλαγη βρωμιζει..για δωσε τα φωτα σου..
|
|
||||
|
||||
![]()
Για βγάλε μια φωτό μέσα τα φίλτρα να δώ και θα σου πώ ακριβώς .
|
||||
|
||||
![]()
Έκανες καμιά μέτρηση? Επίσης τα έκανες προσαρμογή? θεωρώ ότι προς το παρών φοβούνται και μάλλον αντιδρούν παραπάνω όταν ανάβεις τα φώτα επειδή αλλάζει το περιβάλλον τους .
![]() Τα Κοι είναι πλάσματα συνήθειας και αναγνωρίζουν αυτούς που τα φροντίζουν ![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-05-16 στις 23:15 |
|
|||
|
|||
![]()
Μετρησεις εκανα..τα νιτρικα μονο ειναι παρα πολυ χαμηλα..ελαφρως πανω απο 0..τα υπολοιπα οκ..προσαρμογη δεν εγινε γτ ηταν σε βαρελι και ηταν δυσκολο...τροφη να ριχνω τωρα που δεν ανεβαινουν?
------------------------- Κανεις εδω...???χαχα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kyriakos1908 : 26-05-16 στις 23:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα Νιτρικά σου πρέπει να είναι χαμηλα
![]() ![]() Θα φάνε να συνηθίσουν λίγο τον χώρο . Πές αν αντιληφθείς κάτι περίεργο ![]() Κυριάκο απο την αρχή δεν φάγανε καθόλου ??? Με προβληματίζει που δεν έγινε και προσαρμογή .... ας ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά .....
|
||||
|
||||
![]()
Μην σε ανησυχεί που ακόμα δεν ανεβαίνουν τα ψάρια για φαγητό. Δώστους λίγο χρόνο να συνηθίσουν τον καινούργιο τους χώρο. Είναι ακόμα φοβισμένα και ίσως και στρεσαρισμένα.
Την λίμνη την είχες με νερό 4-5 εβδομάδες πριν βάλεις ψάρια. Όλο και κάποια άλγη έχουν τα τοιχώματα της λίμνης σου. Όλο και τπτ ζωύφια (π.χ. κουνούπια κτλ) θα έχουν γεννήσει όλο αυτό το διάστημα. ¶ρα θα έχουν μπόλικη τροφή. Μην αγχώνεσαι αν ακόμα δεν προτιμάνε την δικιά σου τροφή. Αν μετά από 5 λεπτά δεν έχουν φάει την τροφή που τους έχεις ρίξει, καλό είναι να την μαζεύεις και να μην την αφήνεις στην λίμνη σου. Όσο για τα butterfly θα συμφωνήσω με αυτά που είπε η Artemisia. Καλό είναι να μην βοηθάμε στην πώληση / εξάπλωση αυτών των ψαριών για διάφορους και πολλούς λόγους .... Ένα σχετικό άρθρο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90317 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να σε καλα για την απαντηση..η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετη αλγη ηδη..και ειναι και γεματη φυτα οποτε δεν θα εχουν θεμα..παντως η αληθεια ειναι οτι σαν ψαρια επειδη εκει που πηγα ειχε ολες τις ρατσες οτι τα butterfly που ειναι μακρυπτερα ειναι πιο εντυπωσιακα
|
|
||||
|
||||
![]()
Κυριάκο σύντομα θα έρχονται και δεν θα φοβούνται κρατά τις ώρες σταθερές και ρίχνε λίγο φάγακι
![]() ![]() Υ.Γ αν την είχαν ακούσει από την διαφορά στις σκληρότητες θα τα έβρισκες τούμπα την επόμενη μερα. Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 01-06-16 στις 21:19 |
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμησια...master of the ponds..xaxa ενοειτε πως σε ακουσα και πριν λιγο μπηκαν 4 comet..με το που μπηκαν εμφανιστηκαν κατευθειαν και τα κοι..απο το πρωι ηταν κρυμμενα κατω απο τις πετρες..εδω και 20 λεπτα κανουν ασταματητες βολτες..
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως ένας γνωστός μου έχει τις κλασσικές χελώνες 15 χρόνια στο μπαλκόνι.
ούτε φίλτρο ουτε θερμοστάτη και έχουν γίνει γαιδούρια.Το χειμώνα πέφτουν σε χειμέρια νάρκη και ξυπνούν τέλη Απριλίου. Δεν το εγκρίνω αλλά νομίζω δε θα έχουν πρόβλημα στη λίμνη. |
|
|||
|
|||
![]()
Και εγω το ιδιο πιστευω..το ιδιο και ο κολλητός μου..εχει μια κοκκινομαγουλη 20 χρονια..εχει φτασει 20 εκατοστα σε μια γυαλα 40×40 χωρις φιλτρο θερμοστατη..τπτ απολύτως
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Τα Κόι είναι δύσκολοι χαρακτήρες δεν εμπιστεύονται εύκολα ![]() ![]() Βάλε και καμία φωτό να δούμε τα ψαράκια .
|
|||
|
|||
![]()
Τωρα κανω μια γενναια αλλαγη νερου να καθαρισει και βγαζω φωτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει άφησε τα και στο 10 , δεν ήξερα .....
![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα παιδια..μετα απο καποιους κυκλους που εκανε η θολουρα του νερου
.ειπα μετα απο δυο μηνες λειτουργίας της λιμνης να καθαρισω το φιλτρο και την αντλια..η φτερωτη ηταν πεντακαθαρη παρολο που ειμαι γεματος τριχοειδη αλγη..ολο το θεμα ηταν η ελαφροπετρα..με το που σηκωσω τα σακια διαπιστωσα ενα στρωμα 2 ποντων λασπης..ευτυχως ο σωληνας εξαγωγης ειναι 3 ποντους πανω αλλα και παλι η λασπη εκανε την δουλεια της...ετσι καθαριστικαν ολα...μπηκε σωστα η ελαφροπετρα...απο πανω της στρωθηκε ολο με ενυδρειακο βαμβακι και απο πανω ενα πανι ψιλοτρυπο για να κραταει τα χοντρα..μεσα σε 24 ωρες νερο κρυσταλλο..εφτιαξα και ενα σωστο σπρει μπαρ με σωληνα pvc γτ το προηγουμενο ηταν με πλαστικο σωληνα και δεν καθοριζόταν...αυτα τα ολιγα απο τα νεα της λιμνης μου..χαχα |
|
||||
|
||||
![]()
Λάσπη θα έχεις, για αυτό συνιστάται Ιαπωνική ψάθα, να κρατάει τα χοντρά αλλά και να μη μπουκώνει εύκολα
|
||||
|
||||
![]()
Kυριάκο ακόμα τα ψαράκια σου είναι μικρά
![]() ![]() Να σου πώ την βρωμιά πώς την βγάζεις μέσα απο τον χώρο φίλτρανσης ??? Δεν μαζευεται κάτω σαν λάσπη ?? Καλέ γιατί δεν βάζεις καμία φωτό?? Βάλε βάλε ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν προλαβα να βαλω φωτο..πολυ τρεξιμο σημερα...η λασπη με ζορισε φουλ..αρχικα με κομμενο μπουκάλι και μετα με πανια και κουβα..2 ποντους λασπη ειχε..αλλα σκεψου στην αρχη δεν ειχε πλυθει καλα η ελαφροπετρα οποτε εβγαλε πολυ πραμα..τωρα παει πολυ καλα..αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα παραγγείλουμε την ψαθα..αυριο θα εχετε φωτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφη
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα είναι πολύ
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεα κατασκευη λιμνης | petros kapa | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-04-13 13:37 |
κατασκευη λιμνης | panos78 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 25-04-12 23:39 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | αλεξ παπ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 07-10-11 23:55 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ!! | voulafoufri | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 29 | 23-08-10 21:43 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | Serifis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-09-09 12:12 |