|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα... Λοιπόν, αφού ολοκλήρωσα τη θεραπεία για το ich (αλάτι 0,3% και θερμοκρασία 29-30 C για 10 μέρες), ο μοναδικός επιζών φαινόταν ότι άντεξε πολύ καλά. Η θερμοκρασία έχει κατέβει πάλι σταδιακά στους 22 C και έχω κάνει και τρεις αλλαγές τις τελευταίες 10 μέρες (20-25% του όγκου) χωρίς αλάτι, για να το αφαιρέσω σταδιακά (αν υπολογίζω σωστα, τώρα πρέπει να βρίσκομαι σε συγκέντρωση περιπου 0,15%).
Όπως λέει όμως και ο καινούριος τίτλος, σήμερα παρατήρησα νέο πρόβλημα... Υποθέτω ότι το ψαράκι έπαθε κάποια δευτερογενή λοίμωξη (πιθανότατα λόγω της θεραπείας με την άνοδο της θερμοκρασίας). Ενώ είναι κινητικότατο και ορεξάτο, έχει εμφανίσει 3-4 κοκκινίλες σαν μικρές πληγές, σε διάφορα σημεία του σώματος. Μια ειναι στη ρίζα του ενός πλαϊνου πτερυγίου, μια πίσω-πίσω στην κοιλιά, μια μικρή εκεί που ενώνεται η ράχη με την ουρά και άλλη μια μικρή κοντά στο κεφάλι. Δεν κατάφερα να βγάλω καμιά καλή φωτογραφία, αλλά ισως παρετε μια ιδεα. Τι να κάνω τώρα; Ξανα-ανεβάζω την αλατότητα στο 0,3% (όσο μπορώ βεβαια τώρα να το υπολογίσω); Να τη διατηρήσω όπως είναι και να ρίξω κάποιο φάρμακο; ΥΓ: Οι μετρήσεις είναι και ήταν πάντα καλές. |
|
||||
|
||||
![]()
Χαμήλωσε τη θερμοκρασια σιγα σιγα και κρατησε το αλατι στο 0,3 % και παρακολουθησε το. Μαζι με το αλατι και μια θεραπεια με esha-2000 δεν θα ηταν άσχημη, είναι ήπιο φαρμακο. Παρατηρησε όμως πως αφοδευει, αν δεις άσπρα νηματοειδη πρεπει να το προσεξεις γιατι μπορει να ειναι Hexamita, συνηθως αυτη η ασθενεια κανει και κοκκινιλες
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εννοείς να ρίξω πάλι αλάτι μέχρι το 0,3% περίπου (από το 0,15% περίπου που υπολογίζω ότι είναι τώρα), έτσι; Η θερμοκρασία καλή δεν είναι στους 22 C; Πρέπει να τη ρίξω κι άλλο; Θα κοιτάξω μήπως πάρω και Esha-2000 να ρίξω επιπλέον... |
|
||||
|
||||
![]()
ναι, το αλατι 30γρ/10 λιτρα νερο.
Και η θερμοκρασια 22 καλα ειναι
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα οι κοκκινίλες είναι περισσότερες και κάποιες φαίνεται να έχουν στο κέντρο ένα ασπρο κεφαλάκι με κάτι σαν κοντή κλωστή να προεξέχει. Λέει τίποτα αυτό; Επίσης το ψάρι σήμερα δείχνει φοβισμένο και αντιδρά υπερβολικά όταν πλησιάζω το τζάμι (οπότε δεν μπορώ και να βγάλω καμια καλή φωτογραφία). Ξεκίνησα να ανεβάζω πάλι την αλατότητα. Να ρίξω και το esha 2000 ή κάτι άλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως είναι σκουλίκια ; Μη βάλεις ESHA , πάμε για πιο δυνατη θεραπεια
|
||||
|
||||
![]()
Nομίζω ότι είναι anchor worm , θέλει γρήγορη καταπολέμηση αλλιώς τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα ....
Αν το ψαράκι τα καταφέρει πρέπει να γίνει απολύμανση σε όλο το ενυδρείο ![]() ------------------------- Μπορείς να το πιάσεις το ψάρι με το χέρι σου και να κάνεις μια μικροεπέμβαση να σου πώ ?? το αντέχεις?? έτσι τα αφαιρείς : https://www.youtube.com/watch?v=yskQSsh9cG4 η μπλέ πάστα είναι υπερμαγγανικό κάλιο , αλλά σε αυτη την φάση μπορεί η ασθενεια να έχει προχωρήσει στα βράγχια και θέλει και αντιβίωση .... Επίσης με την χρήση potassium permanganate απαγορεύεται η χρήση αλατιού .
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 22-12-15 στις 17:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου εχει τυχει, σου γραφω από όσα διαβάζω
για παρασιτα εχω διαβασε αυτα τα φαρμακα, αλλα περιμενε και αλλους να σου πουν τη γνωμη τους https://www.sera.de/gr/sera-produktw...-baktopur.html https://www.sera.de/gr/sera-produktw...-baktopur.html https://www.sera.de/gr/sera-produktw...l-nematol.html και γενικα εδω διαβασε μηπως βρεις κατι https://www.sera.de/gr/sera-produktw...deln-5604.html
|
||||
|
||||
![]()
Tάκη μακάρι να μην τυχαίνει σε κανέναν αλλά ....
έγω ότι έγραψα το ξέρω απο τα Κόι , απο εκεί και πέρα τα φάρμακα δεν τα ξέρω καθόλου ειδικά για χρυσόψαρα .... Θα περιμένουμε αν κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει παραπάνω .
|
||||
|
||||
![]()
Ευτυχώς Αρτεμις δεν μου έχει τυχει, οτι εχω διαβάσει μόνο, και όπως ειπες και με υπερμαγγανικό κάλιο έχω διαβάσει οτι αντιμετωπιζεται αυτο το πρόβλημα
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ και τους δυο για το ενδιαφέρον. Καλά, Αρτεμισια, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τέτοιο πράγμα με τη λαβίδα... Καταρχάς μιλάμε για ψαράκι 5cm, οπότε και να ήξερα να το κάνω, μάλλον ο χειρισμός θα ήταν πολύ δύσκολος.
Γενικά έχω μπλεχτεί πολύ με όλα αυτά τα διαφορετικά φάρμακα και δεν έχω ιδέα τι είναι καλύτερο να πάρω. Το αλάτι το έχω σχεδόν ρίξει, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να το αφαιρέσω άμεσα, άρα μιλάμε για κάτι επιπρόσθετο σ' αυτό. Κάθε συμβουλή ειναι πολύτιμη! |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχομαι ότι καλύτερο πραγματικά , ξέρω ότι είναι δύσκολο και για σένα και για το ψάρι .
Όσο για το μέγεθος , εμένα πόναγε η μέση μου κάθε φορά που έπρεπε να επέμβω στα Κόι μου . Μισό μέτρο και περίπου 2 κιλά να το κρατάς κάτω χωρίς αναισθησία είναι πολύ δύσκολο ..... στα χρυσόψαρα μου απλά έρχονται στο χέρι μου . Εύχομαι τα παιδιά εδω να σε βοηθήσουν ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ψάξε για τα μπανια με υπερμαγγανικο καλιο, δεν χρειάζεται να βγαλεις το αλατι, μπανια θα κανεις το ψαρι εξω απο το ενυδρείο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Βίντεο δικό μου (άχ τι πέρασα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ φοβαμαι οτι η Αρτεμισια εχει απολυτο δικιο... Εψαξα αρκετα στο internet και ολη η εικονα και η εξελιξη ταιριαζει απολυτα με anchor worms. Ακομα και η αλλαγη στη συμπεριφορα που παρατηρησα σημερα (οτι ειναι ανησυχο και φοβισμενο) περιγραφεται ετσι ακριβως... Αποκαρδιωθηκα τελειως με τις πιθανοτητες της θεραπειας σε αυτο το σταδιο και στεναχωρεθηκα ακομα περισσοτερο οταν διαβασα οτι το ψαρι το περιμενει ενας επωδυνος θανατος. Εχω αρχισει και σκεφτομαι σοβαρα την επιλογη της ευθανασιας...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μην απογοήτευσε προσπάθησε αν μπορείς, διάβασα ότι το sera bactopur direct tabs κάνει αλλά δεν ξέρω δοσολογία να σε βοηθήσω. ... Δεν θέλω να σε πιέσω αλλά αξίζει να προσπαθήσεις
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Διάβασα αρκετά και απ' ό,τι βλέπω το καταλληλότερο φάρμακο είναι το diflubenzuron (κυκλοφορεί ως Dimilin-X, JBL Aradol plus, Anchors away κ.ά). Δυστυχώς δεν τα βρίσκω σε κανένα μαγαζί! Νομίζω ότι αυτή την περίοδο το να παραγγείλω από το εξωτερικό μάλλον δεν θα βοηθήσει (οι χρόνοι παράδοσης είναι απογοητευτικοί, έχω ακούσει και ένα μήνα)... Έβαλα τον αδερφό μου που μένει στο Λονδίνο να ψάξει κι εκεί, μήπως μου το φέρει σε τρεις μέρες που έρχεται.
Σήμερα ήμουν έτοιμος να επιχειρήσω τη μέθοδο με το τσιμπιδάκι, αλλά διάβασα ότι αρκετοί δεν το προτείνουν. Όπως και να 'χει, όσα και να βγάλω, ακόμα κι αν καταφέρω να βγάλω όσα βλέπω, δεν κάνω τίποτα αν δεν θεραπεύσω και με το κατάλληλο φάρμακο αφού πιθανότατα το ψάρι (και το ενυδρειο) είναι πια γεμάτο και με άλλα που δεν φαίνονται. Το υπερμαγγανικό κάλιο επίσης λένε ότι θέλει πολύ προσοχή και εμπειρία, οπότε προς το παρόν προσπαθώ να βρω diflubenzuron... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, ο Λιονταροκέφαλος φαίνεται ότι το παλεύει σαν λιοντάρι, οπότε δεν μπορώ παρά να το παλέψω κι εγώ μαζί του... Το φάρμακο δεν το βρήκα πουθενά, ούτε και στο Λονδίνο κατάφερε να το βρει ο αδερφός μου για να μου το έφερνε άμεσα, οπότε προσπάθησα να κινηθώ προς άλλη κατεύθυνση: Είδα ότι το Dimilin χρησιμοποιείται και στις γεωργικές καλλιέργειες και κάποιοι το έχουν χρησιμοποιήσει σε λίμνες και ενυδρεία (σε τεράστιες αραιώσεις). Οργανώθηκα λοιπόν, διάβασα, έκανα τους υπολογισμούς μου και έψαξα ό,τι γεωπονικό κατάστημα και φυτώριο κατάφερα να βρω, από το Χαλάνδρι μέχρι το Λαύριο. Δυστυχώς ούτε και σ' αυτό στάθηκα τυχερός... Δεν το έχει κανείς αυτή την εποχή, αφού στα χωράφια το χρησιμοποιούν την άνοιξη.
Αποφάσισα λοιπόν να παραγγείλω το Aradol plus από Γερμανία και όοοοποτε έρθει. Εν τω μεταξύ όμως, για να μπορέσει να αντέξει το ψαράκι μέχρι τότε, ξεπέρασα τους ενδοιασμούς μου και το ξεφόρτωσα από όσα "αγκυροβολημένα" παράσιτα μπορούσα. Προσπάθησα να το κάνω όσο πιο ευγενικά γινόταν: Εβαλα νερό από το ενυδρείο σε έναν κουβά, έπιασα το ψάρι με την απόχη και, κρατώντας το μέσα στην απόχη και συνεχώς λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού, έβγαλα με το τσιμπιδάκι (και γάντια) τα περισσότερα. Δεν ξέρω ποιος ζορίστηκε περισσότερο, εγώ ή το ψάρι, αλλά νομίζω ότι έπρεπε να γίνει! Στο ενυδρείο κρατάω το αλάτι στο 0,3%, για να βοηθάει και τις πληγές του να κλείσουν χωρίς να μολυνθούν. Και τώρα, περιμένω το φάρμακο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε φίλε , χαρά στο κουράγιο σου.
Αυτες οι κινήσεις και αντιδράσεις ανεβάζουν το χομπι πιο ψηλά
|
|||
|
|||
![]()
Το Aradol ήρθε σήμερα!
Εκανα 50% αλλαγή (πάντα με 0,3% αλάτι) με καλό σιφονάρισμα και έριξα την πρώτη δόση. Πέταξα και ένα driftwood που μου φαινόταν λίγο ύποπτο (είχε αρχίσει να σαπίζει και έπιανε διάφορες περίεργες βρωμιές πάνω). Το καημένο το ψαράκι βέβαια, όσο περιμέναμε το φάρμακο έχει ξαναγεμίσει με ancor worms (αυτή τη φορά είναι πραγματικά αμέτρητα), αλλά ελπίζω να κάνει δουλειά το aradol. Τώρα παρακολούθηση και βλέπουμε... ΥΓ: Μήπως είναι καλύτερα να μεταφερθούν τα τελευταία μηνύματα σε νέο θέμα, σχετικό με ancor worms; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία , περιμένω νέα σου και εύχομαι όλα να πάνε καλά
![]() Και καλή χρονιά ![]() ------------------------- Επίσης ότι έχεις μέσα στο ενυδρείο βγάλε το , διακοσμητικά εννοώ .
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 06-01-16 στις 00:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Υπόψιν ότι σύμφωνα με τις οδηγίες θα κάνω άλλη μια αλλαγή 50% την 8η μέρα και επανάληψη του φαρμάκου τη 14η, για να πιάσω όλα τα σταδια του παρασίτου. |
|
|||
|
|||
![]()
Anchor worms vs Λιονταροκέφαλος: 0 - 1!
![]() Η θεραπεία με το Aradol τελείωσε επίσημα προχθές, με το ψαράκι ζωντανό και δραστήριο! Έχουν μείνει πλέον μόνο κάποια στίγματα/εξογκώματα (στα σημεία που ήταν φυτεμένα τα μεγαλύτερα από τα παράσιτα), αλλά ελπίζω ότι με τον καιρό (και το αλάτι που συνεχίζω και βάζω) θα φύγουν κι αυτά. Θα τον αφήσω μόνο του βέβαια για κανένα μήνα τουλάχιστον (για να δω μήπως υποτροπιάσει), αλλά μετά οργανώνομαι με καραντίνα και του φέρνω πάλι παρέα! Ευχαριστώ για την υποστήριξη! [Προς διαχειριστή: Νομίζω ότι θα ήταν βοηθητικό για συνχομπίστες με το ίδιο πρόβλημα αν μετακινούσαμε τα μηνύματα από το #31 και μετά σε νέο thread με τίτλο "Anchor worms"] |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα ειναι ευχαριστα νέα.
Για να ξέρουμε,, απο που πήρες το Aradol ; Το βρηκες εδω Ελλάδα ; Και όπως ειπες κρατησε το για λιγο καιρο μόνο του
|
|||
|
|||
![]()
Το Aradol-plus (JBL) ήρθε από Γερμανία, γιατί εδώ δεν το βρήκα πουθενά (ούτε και σαν Dimilin, που είναι το ίδιο). Τα PetCity (που νομίζω έχουν αποκλειστικότητα στα JBL) μου είχαν πει ότι θα έφερναν κάποια στιγμή, αλλά δεν με έπαιρνε να περιμένω τόσο (ίσως τώρα να υπάρχει).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσόψαρο με άσπρα στίγματα στα πτερύγια | George.GL | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 10 | 17-09-18 13:01 |
μικρά άσπρα σκουληκάκια | nitroqqq | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 28-03-13 01:55 |
Μικρό μου χρυσοψαράκι... | in the pond | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 15-06-09 19:00 |
Gripensis με άσπρα στίγματα και πρισμένο μάτι | Alex_Salonica | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 14-12-08 00:40 |
Μικρά άσπρα στίγματα σε Blue (Regal) Tang | Stathis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 14-04-04 04:15 |