|
||||
|
||||
![]()
λίγο έχω , γύρω στο μισό κιλό σε 50αρι ενυδρείο αλλά έχω μεγάλη ιχθυοφόρτιση και μέχρι να φτιάξω ένα μεγαλύτερο το δουλεύω έτσι, έχω και 8 λίτρα ελαφρόπετρα, το έχω για να μειώσω λίγο τα νιτρικά (λιγότερη αμμωνία = λιγότερα νιτρικά)
|
|
||||
|
||||
![]()
μισο κιλο ειναι για να δεσμευσει ολη την αμμωνια, θεωρω πως αυτο ΙΣΩΣ ειναι το λαθος.
Αν χρησιμοποιηθει γι αυτο το σκοπο πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος και να καταγραφεις τι συμβαινει στο ενυδρειο σου γιατι μιλαμε για διαφορετικη χρηση απο αυτη που προτεινω. Δεν μπορω να πω με σιγουρια αν αυτο ειναι λαθος, απλα μπορεις με τον καιρο να δεις μονος σου (μπορει να ειναι και ο σωστοτερος τροπος, ετσι κι αλλιως γι αυτη τη χρηση τον εισαγαν στα ενυδρεια, αλλα δε θεωρηθηκε σωστο... μπορει ομως και να ειναι) Εγω μιλαω για πολυ μικρη ποσοτητα που απλως θα βοηθησει την αποτοξικοποιηση οπως βοηθαει και στους οργανισμους αν δινεται με την τροφη (στις ζωοτροφες πχ βαζουν 1γρ ανα κιλο τροφης, και σε ανθρωπινη χρηση παλι γυρω στο 1-2γρ τη μερα ειναι η νορμαλ δοση ) οποτε σε ενα φιλτρο μιλαω για ενα μικρο τουλι με μια μικροποσοτητα καπου 100 ml
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μετά από έναν υπερβολικό καθαρισμό του φίλτρου είχα μια μικρή έξαρση NO2 (έφτασε μέχρι 0,2ppm) και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω toxivec γιατί δεν προλάβαινα να προετοιμάσω νερό για αλλαγή. Με έκπληξη είδα ότι το toxivec μηδένισε την ένδειξη στα τεστ της JBL που χρησιμοποιώ. Θυμάμαι ότι, παλιότερα, το τεστ της sera που είχα δεν μηδένιζε την ένδειξή του. Αλλά έχω αρχίσει να αμφιβάλλω μήπως δεν μετρησα καλά τότε. Τώρα, πάντως, επιβεβαίωσα το μηδένισμα της ένδειξης με δυο μετρήσεις. Αποφάσισα να κάνω το ίδιο με αμμωνία. Σε μια λεκάνη με γύρω στα 1,5 λίτρα νερό βρύσης έριξα μια σταγονίτσα καθαρής φαρμακευτικής αμμωνίας, η οποία έκανε το αντίστοιχο τεστ της JBL να δείξει την μέγιστη συγκέντρωση αμμωνίας. Έριξα 0,2ml toxivec περίπου και η ένδειξη μειώθηκε αλλά δεν μηδενίστηκε, ξαναέριξα άλλα περίπου 0,5ml και η ένδειξη μηδενίστηκε εντελώς! Συνεπώς η αρχική μου παρατήρηση ήταν εντελώς λάθος, και συγνώμη για αυτό ![]() ![]() Βρήκα το link που είχα δει παλιότερα που έλεγε ότι η χρήση του toxivec δεν μηδενίζει τις ενδείξεις των τεστ. Είναι αυτό. Δεν ξέρω αν το τεστ της JBL είναι ή δεν είναι βασισμένο στη μέθοδο Nessler. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστουμε για την ενημερωση.
Τα τεστ της jbl μετρανε ολικη αμμωνια NH3/NH4 (manual στα more info), ασχετως αν πανω στο κουτι της συσκευασιας γραφει "test ΝΗ4" (ενω διπλα με πιο μικρα γραμματα: ammonium/ammonia test ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ελάχιστη (σε ώρα) λειτουργία του Co2 | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 25-02-09 00:15 |
Επιτέλους ΛΥΣΗ!! | AlexandraT | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 06-09-08 23:47 |
Υπαρχει Λυση??????? | ΜΑΝΟΣ-4 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 21-11-05 21:11 |
δωστε μου λυση pls | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 10-05-05 19:31 |