|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ζευγαρακι επισεις ισως γινεται αλλα ακουγεται πολυ παρακινδυμνευμενο και προσωπικα το αποφευγω. Αλεξανδρε, οι τιμες που θα βρεις στο εν λογο μαγαζι ειναι σε παρα πολλα πραγματα οι καλυτερες της Ελλαδος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ πατριωτακι εισαι και γω απο Σαμο καταγωμαι Παλαιοκαστρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θες απαραιτητα και για no3 (no3no4 δεν υπαρχει, εννωεις nh3nh4 που ειναι η αμμωνια)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεχομε τα 50 λιτρα για ενα τετειο ψαρι στα χερια ενος που ξεκιναει τωρα το χομπι γιατι κακα τα ψεματα τα πολλα λιτρα συνχωρουν λαθοι ------------------------- Παράθεση:
πατριωτακι εγω απο χωρα ειμαι ![]() ![]() ![]() ![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 16-10-12 στις 00:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τωρα το ειδα... οπως ειπα απ την αρχη το ενυδρειο λοιπον δεν ειναι (η μαλλον δεν ηταν ) στρωμενο... Κοιτα, οτι εχει φαει αμμωνια το ψαρακι ειναι γεγονος. Καποιο προβλημα σιγουρα του δημιουργηθηκε, ΑΛΛΑ καθε ζωντανος οργανισμος εχει διαφορετικες αντοχες. Υπηρξε ΝΕΟΝ (που ειναι τρελα ευαισθητα ψαρια) που επιβιωσε 3 μερες μεσα σε τεραστια ποσοτητα αμμωνιας, και εχουν περασει καπου 4-5 χρονια και ζει ακομα. Τα υπολοιπα 19 πεθαναν την πρωτη μερα, οπως εχει τυχει να ακουσω περιπτωση ανθρωπων που 7 ατομα παθαν ασφυξια απο διοξιδιο του ανθρακα σε πετρελαιοβιομηχανια (εγινε διαρροη συστηματος πυροσβεσης) και ενας οχι μονο δεν επαθε τιποτα, αλλα τον βρηκαν και απολυτα υγειη. Το οτι εκανες πολυ τακτικες αλλαγες νερου σιγουρα επεδρασε θετικα. Αν ειχες και μερικα φυτα ταχειας αναπτυξης (πχ κερατοφυλλο) θα ηταν ακομα καλυτερα τα πραγματα, αλλα οπως και να χει το σωστο ειναι ψαρια να μπαινουν σε ενυδρειο που εχει στρωσει σωστα (οχι με μπουκαλακια και ξεματιασματα αλλα με καθαρη αμμωνια ή εναλλακτικα -για οσους παραλλογα τη φοβουνται- με κατι που να την παραγει οπως τροφες) ------------------------- Παράθεση:
Χαρη κανεις δεν το τραβαει. Το seriuslyfish δινε ελαχιστο 45χ30, και η fishbase 60cm, οσο για τη συμπεριφορα του, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ειναι, φτανει να εχει σωστο χωρο διαφορετικα απλα ζει σε καταθλιψη και πολλοι νομιζουν πως αυτη ειναι και η κανονικη του συμπεριφορα. Οσο για το τι κανει στη φυση, διεκδικει περιπου μισο μετρο και το υπερασπιζεται. Αν δεν εχει πολλους αλλους αρσενικους γυρω μπορει να κινειται και περισσοτερο. Αν εχει, παλι τοσο διεκδικει, και απλα οι περιοχες αλληλοκαλυπτονται, με περιπολιες σε τετοιο τροπο ωστε να μην πολυσυναντωνται. (κινουνται χωρις να βλεπονται λες και μυριζει ο ενας τον αλλο) Παράθεση:
Ο συγκεκριμενος αστικος μυθος πρεπει να ηρθε απ τους Ασιατες οι οποιοι χρησιμοποιουν τους μονομαχους (οπως και τους κοκορες) για στοιχηματα σε μαχες κι ετσι τους θελουν εξαγριωμενους γιατι αυτο βοηθαει. Εχω ζησει πολυ Ασια και γνωριζω απο πρωτο χερι ολα αυτα(με τους κοκορες ειδικα δεν ειναι μονο στοιχηματα πλανωδιων αλλα και σε κανονικα σταδια που τα δειχνει κι η τηλεοραση)
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 16-10-12 στις 00:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη αν ο μονομαχος θελει 50 λιτρα
συγνωμη που χαλαω το θεμα του παιδιου αλλα η αροανα μου ποσα θελει ποταμι να κανω το σπιτι ? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τετοια ψαρια συντομα θα διαπιστωσεις οτι δε χωρανε σε ενυδρειο! Πας για λιμνη ...
![]() ![]() Καλα ειναι οταν ειναι μικρα αλλα οταν μεγαλωσουν θα τα λυπηθεις αν δεν μπορουν να στριψουν (ειχα και εγω "τερατα")!!
|
||||
|
||||
![]()
για αροανες δεν ξερω, απο μονομαχους κατι σκαμπαζω... νομιζω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε 40-60 λίτρα ενυδρείο, μπορεί να "χωρέσει" χαρέμι μονομάχων...μόνιμα? Ή μιλάμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα? Και πάλι συγνώμη για την παρέμβαση
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
δεν με ενοχλούν παρεμβασεις, περιμενω την παραγγελία μου με τα φαρμακα και τα τεστ απο το petcumulus.gr.. οταν κανω τις κινησεις θα κανω update!
επισης τα φυτα που εχω μεσα, η anubia και το Hygrophila polysperma βοηθανε ή απλα κανουν τα πραματα χειροτερα? Γιατι μου ειχαν πει να τα αφησω στο γλαστρακι τους ή να βαλω ρίζες στο χαλικι με μεγαλυτερες πετρες για να πιασει η ρίζα.. χτές διάβασα μερικα αρθρα περι ζωντανων φυτων και τι χρειαζεται ενα ενυδρειο για να ειναι σωστα φυτεμενο.. τα δικα μου φυτα ειναι χωρις καποια παροχη θρεπτικων συστατικων στο υποστρωμα, μονο με το νερο.. τα βγαζω ? |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται ότι τα φυτά κάνουν καλό! Αλλά αν τα έχεις αφήσει με τα γλαστράκια τους πρέπει να τα βγάλεις. Το πολύσπερμα φυτεύεται κανονικά, είναι εύκολο και γρήγορης ανάπτυξης. Η ανούμπια είναι ίσως το πιο εύκολο φυτό που υπάρχει, αλλά κανονικά δε φυτεύεται πιάνεται σε πέτρες ή ξύλα. Αν θες να τη βάλεις στο βυθό να προσέξεις το κεντρικό ρίζωμα να μη φυτευτεί.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικα δε μιλησαμε για 40-60 σε καμια περιπτωση γιατι ο αρσενικος θα διεκδικησει μονος του 40-50 cm αλλα για >80 (ειναι το μικροτερο "κοινωνικο" μονομαχαδικο που εχω, και ο Λεανδρος παλι σε 80ρι το χει, και φυσικα μιλαμε για χαμηλο ενυδρειο που δινει τα λιστρα σε μηκος και πλατος). Αρχικα ΔΕΝ ειναι κατι που προτεινεται ετσι απλα. Για να πετυχει ενα τετοιο εγχειρημα πρεπει οποσδηποτε να υπαρχουν stand by ενυδρεια για την περιπτωση που δεν, πρεπει να ειναι πυκνοφυτεμενο σε στυλ λαβιρυνθο, κτλ κτλ κτλ. Δεν ειναι κατι που θα ελεγα "καντο" αν δε συντρεχει καποιος λογος (αναπαραγωγη μεγαλυτερη απο αυτη που περιμενεςπχ, η κατα λαθος αγορα αρσενικου πλακατ μαζι με τα θυλικα κτλ). Φυσικα για μονιμα μιλαμε (προσωπικα καπου 2-2,5 χρονια το χω ετσι χωρις καποιο προβλημα)
|
|||
|
|||
![]()
update!
χτές ξεκίνησα θεραπεία melafix-primafix. οι μετρησεις ηταν: ΝΗ3/ΝΗ4: 0 GH:10.5 KH:11 Δυστυχώς το τεστ NO3 το παρηγγειλα σε 2ρη παραγγελία και ακομα δεν ήρθε.. έχω μερικές απορίες. 1)πρεπει να κλεισω το φίλτρο (σφουγγαρι ενεργου άνθρακα) για 7 ημέρες που διαρκει η θεραπεια? 2)αλλαγές νερου με τι συχνότητα να κάνω? 3)τι αλλο προτεινετε να κανω?αν δε δω βελτίωση σε 7 μερες απο την εναρξη θεραπειας? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μονη περιπτωση που το σβηνεις κι αυτο για ελαχιστη ωρα ειναι αραια και που οταν θελει καθαρισμα. Απο την αλλη καμια θεραπεια δε θα ποιασει αν εχεις μεσα ενεργο ανθρακα... εισαι σιγουρος πως ειναι σφουγκαρι ανθρακα κι οχι απλα ενα μαυρο σφουγκαρι? Εκτος απο σφουγκαρια εχεις αλλα υλικα μεσα στο φιλτρο ? (βιολογικα υλικα) Παράθεση:
Παράθεση:
Αν δεις νε επιδεινωνεται πεσ μας
|
|||
|
|||
![]()
Το φίλτρο μου ειναι αυτό:
http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1567 λέει ενεργοποιημένο σφουγγάρι άνθρακα.. αν πρεπει να βγαλω το σφουγγαρι και να βαλω κατι αλλο πείτε |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει σφουγγάρι άνθρακα το συγκεκριμένο, εκτός αν του έβαλες εσύ κάτι επιπλέον. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
οκ, δεν ειναι σφουγκαρι ανθρακα (ενα κιτρινο η λευκο δεν ειναι?) αλλα οπως γραφει υπαρχει ανταλλακτικο διαθεσιμο ενεργου ανθρακα αν χρειαστει.
Με το συγκεκριμενο φιλτρο δεν μπορεις να κανεις και πολλα, εκτος ισως αν μπορουσες να στριμωξεις στην πισω μερια που εχει δυο χαραμαδες λιγο siporax mini, κατα τ αλλα για μονομαχοενυδρειο πιστευ θα σε καλυψει οπως ειναι, τωρα αν αργοτερα θες να αναβαθμιστεις και να πας σε κατι πιο σοβαρο παρε εξωτερικο φιλτρο που εκτος απο καλυτερο χωρο, καλυτερη ποιοτητα φιλτραρισματος κτλ, ειναι και πολυ μεγαλη ευκολια για σενα. Οποτε μην ασχολεισαι με το φιλτρο, απλα να δουλευει, και κανεις τη θεραπεια κανονικα προσπαθοντας με σωστα βηματα να λυσεις τα υπολοιπα προβληματα
|
|||
|
|||
![]()
οκ, ευχαριστώ! θα επιστρέψω με νέες μετρησεις και αποτελέσματα και πολυ πιθανο μεγαλυτερο ενυδρείο..
------------------------- Επειδη ψαχνω για μεγαλυτερο ενυδρειο κοιταω κατι σε: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2340 και http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2342 Τώρα το θεμα είναι οτι, μπορω να το κάνω custom στις διαστάσεις που θελω εγω σε καλη τιμή! Δηλαδή εχω γνωστο σε μαγαζι που κανουν κατασκευες, οταν ρωτησα για ενα 100cm X40cm X40cm με 10αρι τζαμι 50 ευρω! το πρόβλημα είναι το καπακι.. τι προτεινετε να κανω? μπορω να παρω μεχρι 120 λιτρα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alexandros88 : 19-10-12 στις 17:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
πολλοι θα σου πουν "60 ειναι παλατι".
Εγω θα σου πω απλα 60 ειναι το προτεινομενο ως σωστο. Απο κει και περα προς τα πανω δεν υπαρχουν περιορισμοι, παρε και 1000ρι αμα γουσταρεις και μπες και στο γκινες ![]() Οσο για τις diy κατασκευες, λογικα καποιοι τζαμαδες που ξερουν να φτιαχνουν ενυδρεια ειναι και οι καταλληλοτεροι. Φθηνα τζαμια 6ρια εχει το leroy merlin και με κανα 30ρι ευρω φτιαχνεις 100ρακι και παραπανω (εχετε leroy merlin εκει πανω ομως η ειναι μονο Αθηνα? ) Απο κει και περα οσον αφορα τις διαστασεις για custom, αυτο που εχω καταλληξει ως σωστο ειναι γυρω στα 15-20 cm υψος νερου (γυρω στα 30 δηλαδη πανω κατω τζαμι ωστε να εχει χωρο για 5 cm βυθο και αλλα 5 αερα πανω) και δωσε οσο θελεις σε μηκος και πλατος (απο 40 cm εως οσο γουσταρεις) Οι μονομαχοι δεν ενδιαφερονται για υψος νερου, και στον ορυζονα ολο σε κατι 5-10 cm βαθος χωνονται (βεβαια με τις ουρες που εχουν οι δικοι μας θελουν λιγο παραπανω να μη σερνονται, αλλα 15 cm νερου ειναι πολυ καλα πιστευω) Σχετικα με την αποκτηση ενυδρειου βεβαια μπορεις να ψαχτεις και στις αγγελιες που θα βρεις πολυ καλες προσφορες ------------------------- ΥΓ αν πας σε custom μη βαλεις καπακια, βαλε φυτα να βγαινουν εξω απο την επιφανεια, και σιγα σιγα μαθαινοντας καντο βιοτοπικο, δες λιγο τα ενυδρεια του γειτονα να καταλαβεις http://www.tuncalik.com/2009/09/biotope-in-my-study/ (αυτο που εφτιαξε το παλικαρι ειναι προτυπο για μενα). Αν παλι θες ντε και καλα καπακια τοτε εχεις πολλες επιλογες ειτε αλουμινιο, ειτε γυαλι (βαρυ και ασυμφορο) ειτε πλεξιγκλας ειτε ξυλο κτλ κτλ κτλ
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 19-10-12 στις 19:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι εχω πολλους εξω. αλλα το καλοκαιρι πως θα βαλω ανεμιστηρακια; |
|
||||
|
||||
![]()
που τους βρισκετε ρε παιδια τους παπυρους? εγω εψαξα σε ολα τα φυτωρια και δεν ειχαν, τελικα θα μου δωσει η leda ειπε...
Εννωειται παπυρους και bamboo βαζεις, ειναι σουπερ απονιτροποιητες και πανεμορφα ------------------------- ανεμιστηρακια καλυτερα στο sump αν πας για τετοιες φασεις ωστε να μην κρυωνει κι ο αερας που αναπνεει ο μαγκας (δεν κανει να ειναι ουτε ξηρος ουτε κρυος) διαφορετικα σε μια γωνια κοντα στο φιλτρο (αλλα καλυτερα σε sump εστω και μινι)
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 19-10-12 στις 19:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο του μαγκα ηταν το παλιο της ειρηνης και δεν εχει sub ουτε και περιθωρια βελτιωσης αλλα μου ηρθε ιδεα.
τα ανεμιστηρακια τα εχω πανω σε 2 ξυλινες γωνιες και στο υπολοιπο πλαστικο.θα αφαιρεσω το πλαστικο. |
|
||||
|
||||
![]()
εχμμμμ.... εξωτερικο sump εννωουσα ... (ενα δεκαπεντολιτρο ειναι μια χαρα και με το παραπανω)
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι να ειχα χωρο για εξωτερικο.παντως αν αποφασισω να φτιαξω καποια στιγμη αλλο θα το κανω οπως τα αλλα 2 ενυδρεια που εχω.
ειναι μεγαλη υποθεση ακομα και το εσωτερικο sub. 9 λιτρα βιολογια ξεχωρα τα μηχανικα φιλτρα για 123 λιτρα νερο. |
|
||||
|
||||
![]()
όμορφο ενυδρείο κάντου καμια παρουσίαση να πάρουμε ματι και μεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
την εχω εγω σε γεννηστρα. εχει πολυ δυνατη ροη η οποια δεν χαμηλωνει και ο μονομαχος θα σαλταρει. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leandros69 : 19-10-12 στις 21:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σιγουρα, απλα με το εσωτερικο χανεις χωρο, ενω με το εξωτερικο και δε χανεις τιποτα και κερδιζεις λιτρα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ιδιως στην περιπτωση του 3ου μας ενυδριου. που χωριζει τον μικρο απο εμας. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ μ αρεσει !!!!!! ασχετο με το θεμα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να σας πω την εμπειρια μου...Τελικα απο οσους μονομαχους ειχα ενα πραγμα καταλαβα προτιμουν μικρο υψος και μεγαλο μηκος,πλατος......Πριν 3 μηνες που πηρα 2 μονομαχους αρσενικους τον εναν τον εβαλα στο 80λιτρο με υψος 45 εκ(2εκ υψος χαλικι και 40εκ περιπου υψους νερου) και τον αλλον τον εβαλα σε 20 καθαρα λιτρα με υψος 25 εκ με αποτελεσμα ο 2ος να ζει μια χαρα και τον εδωσα γτ τελικα δεν τον ηθελα και ο 1ος αν και ειχα χαμηλη ροη ζοριζοταν πολυ να ανεβαινει στην επιφανεια οπου μια βδομαδα μετα να τον βρω νεκρο...Δεν ξερω αν μετραει αυτο που ειπα αλλα ειναι καλο να λαμβανουμε σε ποσα εκατοστα νερο ζουν στην φυση..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρησμένο μάτι | Angel_Nick | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 4 | 04-10-11 16:12 |
Θολό μάτι σε betta splenden. | nikhatzi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 11-01-10 23:18 |
Aιμάτωμα στο μάτι... | alexinio | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 02-08-08 21:45 |
Θολούρα στο μάτι??? | Cristos | Δίσκοι | 7 | 15-01-05 11:02 |
BETTA IMPELLIS vs BETTA SPLENDENS | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:20 |