|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Η βαση εχει κενο 3 ποντουσ δεξια και 3 απο αριστερα και το ξυλο 1,5. αυτο το κενο ειναι για την 15αρα μελαμινη που θα μπει γυρο.Το προβλημα ειναι η παντοφλα που εφαγα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και χιλιοστα να προεξειχε εγω δε θα γεμιζα νερο...
Μπορεις ειτε να αλλαξεις ξυλο, ειτε να βαλεις ενα νεο πανω στο παλιο
|
||||
|
||||
![]()
Μπηκα σε σκεψεις, οποτε θα το αλλαξω το ξυλο και θα το παρω να παταει ακριβως να ειμαι καλιμενος. Ε και το υπαρχων για κανα ραφακι..
------------------------- Εκανα τεστακι νερου βρυσης να δω που βρισκομαι ολα με jbl. PH: 7.5 GH: 7 kh: 6 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOUM : 28-10-12 στις 22:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα το νερακι, ευκολα μαλακωνει με ελαχιστη προετοιμασια οποτε πας σε οτι ειδη θες
|
||||
|
||||
![]()
Malawi λεω για αρχη. Σιγουρα θα μπουν labido(1-4). Μηπως θα μπορουσα να βαλω και Cyrtocara moorii(1-4)? λεει για 250 λιτρα το λιγοτερο αλλα και 1.50 για μηκοσ. εγω με το 1.20 χλωμο το βλεπω!αλλα εχω πολυ μελλον ακομα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μεσα στη βδομαδα θα αγορασω αμμο και πετρες. Θα παρω 25 κιλα χαλαζιακη αμμο και λεω να προσθεσω και αραγωνιτη λιγο για να μου ανεβασει τις τιμες. Ποσο να βαλω? ειναι σωστη η σκεψη μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
σωση η σκεψη σου, αλλα για το πως και ποσο ανοιξε νεο θεμα στην κατηγορια των Αφρικανων γιατι εδω μπορει να μην το δει καποιος που γνωριζει
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα μεταφέρθηκε
![]() Για άμμο διάλεξε μικρής κοκκομετρίας (ψιλή) ασβεστολιθική (ή θαλασσινή) και πέτρες επίσης ασβεστολιθικές, οπότε δεν χρειάζεσαι αραγωνίτη που είναι και ακριβός. Σιγά σιγά θα ανεβάσουν τις σκληρότητες σου. Αν επιμένεις να ξοδευτείς χωρίς λόγο, βάλε μισό-μισό άμμο-αραγωνίτη και είσαι οκ. Με τα λαμπίντο ένας συνδυασμός που μ' αρέσει είναι με "maingano". Έχεις όμως πολλές επιλογές όπως Iodotropheus, Ps.socolofi, C.afra, Ps.saulosi κλπ Τα "δελφινάκια" C.moorii γίνονται μεγάλα και σύντομα θα ζοριστούν χωρίς πολύ ανοιχτό χώρο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 30-10-12 στις 18:50 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή κ από εμένα φίλε μου!!!
Ρε παιδιά,δεν ήταν λίγο υπερβολή αυτά που υπόθηκαν για το κενό του μόλις 1,5 πόντου;; |
|
||||
|
||||
![]()
Το τελαρακι που εχει στον πατο το ενυδρειο δεν παταει και τοσο καλα με σιγουρια δεξια-αριστερα. Κατι που δεν το υπολογισα πριν. Σημερα θα το αλλαξω και θα το φτιαξω κατα 1mm μεγαλυτερο γυρο-γυρο και η μελαμινη που θα το ντυσω θα καλυπτει το τελαρακι.Θα ειναι χωνευτο ασ πουμε το ενυδρειο στο επιπλο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και τι έγινε;Σε όλες τις εργοστασιακές βάσεις(στις περισσότερες τουλαχ) και μιλάω για ενυδρεία πολλών λίτρων,τα κάθετα στηριγματα αφήνουν 5+ εκατοστά δεξιά κ αριστερά..
Δες εδώ πχ στο RIO 400 https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...J7f8aaFYMHk91A Τώρα αν το ''πρόβλημα'' είναι ο 1 πόντος που εξέχει το ενυδρείο σου από το κόντρα πλακέ,πάλι το θεωρώ υπερβολή.. |
|
||||
|
||||
![]()
Η σιδερενια βαση ειναι 3 ποντους μικροτερη οπως στη φοτογραφια. Επανω στη βαση εβαλα κοντρα πλακε που θα πατισει εκει το ενυδρειο. Αυτο ειναι κατα 15mm μικροτερο στην καθε πλευρα απο το τελαρο που εχει για βαση το juwel και μπαλαντζαρει ολο το ενυδρειο. Σε μπερδεψα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μολις τελειωσα με το γεμισμα..
![]() Σιγουρα θελω κ αλλες πετρες. Οι ατιμες φενοντουσαν πολλες στο πορτμπαγκαζ αλλα μεσα ![]() Θα μπουν μονο labido οποτε θα φτιαξω ενα μακροστενο νταμαρακι. Οταν θα αναγνωριστει το γενος θα κρατησω ενα αρσενικο κ τα ρεστα θυλικα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος...χώσε πέτρες....
|
|
||||
|
||||
![]()
Το αφησα να τρεξει 2 μερουλες να ξεθολωσει μονο με το εσωτερικο φιλτρο και σημερα εβαλα και το fx5 με 6λιτρα σιποραξ. το στρωσιμο θα το κανω με την γερη ποσοτητα αμμωνιας. Εριξα 0.5 λιτρο αμμωνιας 25% καιν θα δουμε πως θα παει..
------------------------- Βρε παλικαρια πηγα να καθαρισω το τζαμι με το μαγνιτακι και με το που εφτανα στους 2 ποντους απο την αμμο θολωσε ολο το νερο. Παρατηρησα πως εχει πιασει ενα στρωμα που ειναι σαν σκονη πανω στην αμμο στον ιδιο χρωμα. Οταν επλυνα την αμμο την περασα γυρο στα 7-8 χερια και την εκανα ανα 5 κιλα. Τι λετε να ειναι? Θα στρωσει η αμμος ή με καθε ορθοπεταλια των ψαρακακιων θα πεφτει ομιχλη? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOUM : 04-11-12 στις 17:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιά άμμο έβαλες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ερμη λεπτοκοκη χαλαζιακη. Η σκονη ειναι εκει που κανει αλλαγη χρωματος πανω στην πετρα.
Λες να το περασω καμια σκουπα? |
|
||||
|
||||
![]()
Κανεις καμια ιδεα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά είναι οι λεπτότεροι κόκκοι που κάθονται στον βυθό τελευταίοι..δοκίμασε με σκούπα κ πες μας!!
|
|
||||
|
||||
![]()
17 μερα και ακομα περιμενουμε!!! Εκανα μετρηση για no3 αλλα ακομα κατι ψιχουλα! Για να δουμε..
|
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα με την άμμο λύθηκε;;
Εμ..αν εστρωνες με μπολι θα ειχες ήδη ψάρια μέσα... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εβαλα σκουπα γιατι μετα θα επρεπε να βαλω φρεσκο νερο κ θα ειχα λιγοτερη αμμωνια(δεν εχω αλλη να προσθεσω). Αν και ειναι πολυ υψηλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παλουκαρια πολυ υπομονη!! δεν το περιμενα!! εκλεισα μηνα και εχω φουλ αμωνια αλλα τζιφος απο νιτρωδη και νιτρικα...
![]() τι λετε εσεις? ειναι λογικο? |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικό δεν είναι να επιμένεις, να στρώσεις με αμμωνία
![]() Πάνε πάρε μπόλι για δεν βλέπω να προλαβαίνεις ούτε το διαγωνισμό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λες ε? δηλαδη υπαρχει περιπτωση να μην στρωθει με αυτη τη διαδικασια?
|
|
||||
|
||||
![]()
ε..κάποτε θα στρώσει
![]() Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη μέθοδο της αμμωνίας γιατί είμαι ανυπόμονος ![]() Ένα μήνα!!!! να βλέπω άδειο ενυδρείο? ουάου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αστα να πανε..μηπως καθιστερει που εχει 6 λιτρα σιποραξ? κ ειναι αρκετα τα λιτρα? τι αρκετα? 350 ειναι μονο... και λεω μηπως δεν βοηθαει η δυνατη κυκλοφορεια..?
|
|
||||
|
||||
![]()
μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι μπόλι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη πολλοι προσφερθικαν για μπολι, ακομα περιμενω πας και στρωθει με την αμμωνια!!! Τι να πω?
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαρά στην υπομονή σου...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|