|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Οι Τiger δεν υβριδιζουν με τις red cherry, μπορεις να τις συνδυασεις αφοβα στις καταλληλες τιμες νερου. |
|
||||
|
||||
![]()
γεννησε εχθες η προχθες η red cherry η μονη που μου ειχε απομεινει. το θεμα ειναι πως δε βλεπω μωρα πουθενα. ειδα λιγα εχθες 2-3 και ενα σημερα το πρωι αλλα εκτοτε τιποτε. εχθες εντομεταξυ ειδα τις αλλες γαριδες που εχω στο ενυδρειο τις ghost shrimp να κολυμπανε γυρω γυρω σαν τρελες για πολυ ωρα. υπαρχει περιπτωση να φαγαν αυτες τα μωρα?
|
|||
|
|||
![]()
Οι ghost εχουν δαγκανες και ναι τρωνε μωρα γαριδακια. Απιθανο να τα εφαγαν ολα ομως, καποια θα ειναι κρυμμενα.
|
|
||||
|
||||
![]()
το θεμα ειναι πως δεν εχω μεσα φυτα η καπου να κρυφτουν (εννοω πυκνα ωστε να τις χασω) θα επρεπε να βλεπω μερικα...
|
||||
|
||||
![]()
υβριδιζουν μεταξυ τους οι Red cherry shrimp με τις Blue pearl shrimp
|
|
||||
|
||||
![]()
Υβριδίζουν.... ανoίκουν στο ίδιο genus. Οι Blue pearl είναι οι Snow ball.
|
||||
|
||||
![]()
Ολες ειναι neocaridina οποτε υβριδιζουν.
Αλλο blue pearl και αλλο snowball, μην τα μπερδευουμε. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
blue pearl = Neocaridina zhangjiajiensis var. blue snowball = Neocaridina zhangjiajiensis var. white
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβως αυτο λεω ειναι και οι δυο Neocaridina cf. zhangjiajiensis αλλα αλλο χρωμα
![]() Με προλαβες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
.... απλά για να μην μπερδεύονται τα παιδιά στους πίνακες υβριδισμού συνήθως θα βλέπουν τις snowball... και πιο σπάνια τις blue pearl... οπότε ισχύει για τις blue pearl ότι και για τις snowball...
αυτό εννοούσα :wink:
|
|||
|
|||
![]()
Μπορώ να βάλω μαζί amano και red cherry ή θα υπάρξει πρόβλημα;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
.... όμως μή περιμένεις γενικότερα αναπαραγωγές από τις amano! (υφάλμυρο)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γεια σου Πανο. Ετσι οπως το λες ειναι οτι επειδη θα βαλει τα δυο ειδη μαζι,δεν θα εχει επιτυχια στις αμανο, ενω η αμανο απο μονες τους ειναι δυσκολες γενικα στην αναπαραγωγη και καλυτερα να εχει συνθηκες που να ευνοουν τις red cherry.
|
||||
|
||||
![]()
οι red cherries υβρίζουν mε τις blue perl?σε κάποια sait λένε οτι υβρίζουν και σε κάποια άλλα όχι όπως αυτό http://www.planetinverts.com/Will%20...nterbreed.html
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναί υβριδίζουν και μάλιστα πολύ εύκολα
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα σε ολους!
εχοντας διαβασει τα υπομνηματα του raven και οχι μονο,θα ηθελα να μου πειτε τις προτασεις σας σχετικα με το εξης: εχω σε 25λιτρα γαριδες red cherry! σε περιπτωση που αποφασισω να βαλω και καποιο αλλο ειδος,ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο; ευχαριστω!
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έβαλα στα 30 λίτρα 7 RC και 3 rilli shrimps... Πρακτικά είναι ίδιες αλλά μου είπαν ότι όταν μεγαλώσουν οι Rilli θα έχουν πιο μακριά μουρίτσα... Και Amano μπορείς να βάλεις αλλά μην περιμένεις γέννες... Θέλουν υφάλμυρο... Τώρα αν πας για πιο δύσκολα είδη κυρίως από άποψη καθαρότητας του νερού και θερμοκρασιών έχει πολλά είδη απίστευτα αλλά οι τιμές είναι πιο τσουχτερές... Και για ένα είδος που μπορεί να ξεκληρηστεί επειδή δεν πρόλαβες τη θερμοκρασία και πήγε στους 27 βαθμούς αντί για 24-25 , εφτά ευρώ το κομμάτι δε θα έδινα... Αν είσαι διατεθιμένος να βάλεις controller θερμοκρασίας+ΑΟ+αυτόματη αναπλήρωση για να είσαι εντελώς ήσυχος τότε κάντο... Αν όχι....
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω!
red crystal;;;; αυτες που ειναι σαν ζαχαρωτα;;; ![]() αυτες δεν ειναι τρομερα ευαισθητες;; (βασικα γι'αυτες ξερω αυτο που λες παρακατω για ευαισθησια σε θερμοκρασια κλπ) αμανο ειχα τρια χρονια! τελειες,αλλα τις εδωσα! ηθελα μικροτερες και να γεννουν!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ισχύει αυτό. Μορφολογικά είναι ίδιες με την Red Cherry αφού είναι το ΙΔΙΟ είδος. Διαφέρουν μόνο στο συδιασμό του χρώματος που έχει η κάθε μια.
|
||||
|
||||
![]()
Όντως? Γιατί βλέπω ότι το μπροστά μέρος είναι αρκετά διαφορετικό... Πάντως για την ώρα η 2 είναι άχρωμες και η μία κοκκινοπή αλλά προς το καφεκόκκινο, οχι το Red cherry κόκκινο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα χρώματα στις κόκκινες Rili είναι έτσι
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός αφού θα υπάρξει υβριδισμός, είναι το ίδιο είδος με επιλεκτικές αναπαραγωγές
|
||||
|
||||
![]()
janickrules στην θέση σου θα έβγαζα τις τσέρυ και θα έβαζα tiger,
![]() αλλιώς μαζί με τσερυ δεν ξέρω τι αλλο μπορείς να βρείς ευκολα διαθέσιμο εδω...εγώ ειχα βάλλει και babaulti καποια στιγμή αλλα εχασαν το χρώμα τους γιατι δεν ξαναβρήκα να ανανεώσω τις αποικίες...!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 15-03-16 στις 11:53 |
|
||||
|
||||
![]()
σοβαρα;
οι τσερυ ειναι ερωτας ρε,δεν βγαινουν! ![]() οι red crystal ειναι δυσκολο ειδος ε; απο πρωσοπικες εμπειριες κανεις;
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε.πλατυ,γιατι.να.βγουν.οι.cherry?
Δεν.ταιριαζουν.μαζι.με.τις.tiger? |
|
||||
|
||||
![]()
ταιριάζουν απλα προσωπικά θα το προτιμούσα species τανκ....να συμβουλεύεστε και αυτο !!!!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29110 |
|
||||
|
||||
![]()
Οι crystal red (CRS) οσο ομορφες και τσαχπινες ειναι
![]() ![]() Aναλογα σε τι grade θα τις βρεις, και ο βαθμος δυσκολιας και η ευαισθησια. Πρεπει να "φτιαξεις" πρωτα το νερο στις καταλληλες παραμετρους, και βεβαια να μπορεις να το διατηρεις σε αυτες. Καλυτερα να βαλεις για αρχη καποιο αλλο ειδος πιο "βατο". Οπως οι caridina babaulti, που ισως τις βρεις σε πρασινο, και καφε, ισως και μπλε. Βεβαια με τις γαριδες τρως κολλημα, και το θεωρω βεβαιο οτι καποια στιγμη θα θελησεις να πας στην "Mercedes" ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Oι RILI δεν είναι δύσκολες, πρακτικά είναι (από ότι έμαθα χθες εδώ) Red Cherry... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 29-03-16 στις 00:39 |
|
|||
|
|||
![]()
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι Red Cherry είναι συμβατές με τις Blue Perl. Υβριδιζουν; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα μεταξύ τους; Μπορώ να τις βάλω μαζί στο ίδιο ενυδρείο;
Edit: Έχω διαβάσει και εδώ στο forum και σε ξένα ότι επειδή είναι το ίδιο είδος όντως υβριδιζουν, αλλού διάβασα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και για αυτό ρώτησα. Επίσης σε κάποιο chart σχετικά με την συμβατότητα που είδα δεν τις είχε καθόλου. Αν όντως τελικά υβριδιζουν ποιο είναι το αποτέλεσμα; Φαντάζομαι όχι μοβ γαρίδες ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με ψάρια | imichal | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 265 | 03-12-15 17:12 |
Θέματα: Οι γαρίδες μου δεν γεννούν | dinos99 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 83 | 26-02-13 12:57 |
Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες | lucy | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 72 | 26-10-12 08:01 |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με σαλιγκάρια | jimfytakis | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 31 | 09-09-11 14:47 |