|
|||
|
|||
![]()
1.Βύθισε το ολόκληρο το σωλήνα της αλλαγής στο ενυδρείο να γεμίσει νερό.
2.Με το δάκτυλο σου, κλείσε τη μια άκρη ώστε να μην φύγει το νερό. 4.Βγάλε την κλειστή άκρη του σωλήνα απ'το ενυδρείο και τοποθέτησε την στον κουβά της αλλαγής. 3.Βγάλε το δάκτυλο απ'το σωλήνα. ![]() Το 'δάκτυλο' μπορεί να αντικατασταθεί και με κάποιο 'βανάκι'! |
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ τα λέει όλα θα πετάξεις τα λεφτά σου για τέτοια δουλειά που το θες .
|
||||
|
||||
![]()
καλτσα οχι δαχτυλο αλλιως οντως μπορει να ειναι επικινδυνο.
Και με την αντλια που λες μαλλον ενταξει ειναι αν εχει σωστο μανομετρικο, αλλα και με το φιλτρο μια χαρα και ακομα πιο ανετα την κανεις τη δουλεια σου... αντλια δεν εχει κι αυτο? (και εχεις και ετοιμα ολα τα σωληνακια ηδη, και εχεις ροη αυτη που χρειαζεται, και και και... )
|
||||
|
||||
![]() Κλείνεις με το δάχτυλο σου στο σημείο που δείχνω με το κόκκινο βελάκι και τραβάς με την σύρριγγα να γεμίσει ο σωλήνας. Βγάζεις το δάχτυλο σου και αφήνεις την βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν αρκεί να μη μπαίνει ψάρι μέσα. Η αντλία είναι αρκετά δυνατή και ρουφάει νερό από την έισοδό της. Εκεί κόλλησαν και 2 apple που πήγαν για φαγητό και 4 ξιφοφόροι (όλο το χαρεμάκι που είχα) που πήγαν κοντά από περιέργεια. Τα έβγαλα όλα σε κομμάτια, αφού έκλεισα την αντλία. Δε θες να το δεις, πίστεψέ με.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τέλος πάντων κατάλαβα ότι η αντλία είναι πεταμένα λεφτά και πάλι είναι επικίνδυνο για τα ψάρια. Θα κάνω κάτι τέτοιο που είπε ο φίλος ο Blokatos.
|
|
||||
|
||||
![]()
πεταμενα λεφτα δεν ειναι ποτε μια αντλια, παντα ειναι χρησιμη να υπαρχει, απλα για τις αλλαγες θεωρω προσωπικα περιτη τη χρηση της απο τη στιγμη που εχουμε το φιλτρο και που ειναι πανευκολο να το χρησιμοποιησουμε ως αντλια και ειναι και ετοιμο με τα σωληνακια, τις καλτσες, τα φιλτρακια κτλ
|
||||
|
||||
![]()
Όταν λες να κάνω την αλλαγή με το φίλτρο πως ακριβώς εννοείς; Από εκεί που βγαίνει νερό από το φίλτρο να το βγάζω έξω και πως;
|
|
||||
|
||||
![]()
δυο τροποι, ο "χυμα" και ο "μονιμος".
Ο "χυμα" τροπος -δεν εκανα περιγραφη γιατι υπεθεσα οτι θα γινει αμεσα αντιληπτος- ειναι για να βγαλεις νερο, βγαζεις την εξαγωγη (το λαστιχο που στελνει νερο στο ενυδρειο) και το στελνεις σε κουβα, γλαστρες, αποχετευση η οπου σε βολευει. Για να βαλεις νερο, παιρνεις το σωληνα εισαγωγης του φιλτρου απο το ενυδρειο και το βαζεις στο βαρελακι προετοιμασιας (η κουβα η οτι χρησιμοποιεις τεσπα) και το νερο τρεχει προς το ενυδρειο με τη βοηθεια της αντλιας του φιλτρου. Αν για καποιο τροπο δε μπορεις να εφαρμοσεις το "χυμα" τροπο (ισως το ενυδρειο να ειναι πολυ κοντα σε τοιχο η δεν ειναι ευκολη η προσβαση, η εχεις spraybar με βεντουζες και δε θες να το βγαζεις συνεχεις... κτλ κτλ κτλ) υπαρχει ο μονιμος τροπος, επισεις ευκολος, οπου παιρνεις δυο ΠΛΑΣΤΙΚΑ υδραυλικα Τ (εχει και στα ειδη με αυτοματο ποτισμα κτλ παμφθηνα) και δυ βανακια, και προσαρμοζεις μονιμη εγκατασταση με σωληνακια αναμονης πριν τα βανακια του φιλτρου σου, οποτε αναλογα τι θες να κανεις ανοιγεις και κλεινεις τα αναλογα βανακια
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θέλω να προτείνω έναν παρόμοιο τρόπο. Υλικά που θα χρειαστούμε:
![]() ![]() ![]() ![]() Τώρα πώς δουλεύει.... ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
ΓΕΜΙΣΜΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗΣ
Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτηκα εγώ.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απλα θυμιζω οτι ο silve992 εχει fluval και οι σωληνες του συγκεκριμενου φιλτρου δεν ειναι σαν της eheim. Η μεθοδος του T-junction νομιζω οτι δεν ειναι εφικτη στο συγκεκριμενο φιλτρο, λογω του τυπου του σωληνα.
Silve992, κατα την αποψη μου παντα, το πιο σημαντικο για την ευκολια της αλλαγης ειναι το γεμισμα του ενυδρειου και οχι το αδειασμα. Σε αυτο απλα χρειαζεσαι μια αντλια με μεγαλο μανομετρικο, ωστε να φτανει το νερο στο ενυδρειο ευκολα. Αν ειναι και ρυθμιζομενη για να μπορεις να ρυθμιζεις πιθανη μεγαλη ροη, ειναι ιδανικα. Για το αδειασμα, οπως προαναφερθηκε, μπορεις να παρεις διαφανη σωληνα και να ρουφηξεις, βλεποντας που ειναι το νερο και αποφευγοντας να το καταπιεις! ![]() Σκουπα βυθου βαζεις καθολου? Για παραδειγμα εγω ή σκουπα βυθου βαζω και βγαζω το νερο, ή το βγαζω απλα με σωληνα ρουφωντας, βαζοντας μια καλτσα μπροστα για να μη ρουφηξει κανενα ψαρακι. Ειναι λιγα τα λιτρα της αλλαγης (καμια 20αρια υποθετω), οποτε με ενα μικρο δοχειο ή κουβα, μπορεις να ξεμπερδεψεις γρηγορα με το αδειασμα. Τωρα για μεγαλα ενυδρεια, πιστευω η μεθοδος του Τ-junction για να πηγαινει απευθεις στην αποχετευση, μαλλον ειναι μονοδρομος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βάζεις την spiral σωλήνα σε μια 12/16 e.t.c και στα άκρα το δένεις και με ένα δεματικο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον δεν ειναι ευκολη επρεπε να γραψω...εφικτα ειναι τα παντα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά, θα πάρω ένα μεγαλύτερο λάστιχο και τελείωσε η υπόθεση. Νazgul τα λίτρα που βγάζω είναι σχετικά λίγα, γύρω στα 15-20 αλλάζω κάθε εβδομάδα οπότε δεν είναι πρόβλημα που θα πάει όλο αυτό το νερό που θα βγει ή πως θα μπει. Το θέμα μου από την αρχή ήταν πως μπορώ να βγάζω το νερό χωρίς να ρουφάω και πως θα γίνει να μη μπει κάποιο ψάρι μέσα στο λάστιχο κατά τα βγάλσιμο του νερού, όπως την πάτησα την τελευταία φορά.
Φαντάζεστε να ρουφήξω με το λάστιχο και να μπει το ψάρι μέσα στο στόμα μου; ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω λιγα βγαζω, γι'αυτο λεω το ολο θεμα για εμενα ειναι το γεμισμα και οχι το αδειασμα. Εχω μια αντλια της wave που οποτε θελει σηκωνει το νερο και μου εχει σπασει τα νευρα. Θα το λυσω με μια eheim στα κοντα. Για το αδειασμα να βαζεις οπωσδηποτε κατι μπροστα, καλσον ή εστω filter wool. Μην το κανεις ετσι, γιατι τα ψαρακια ειναι περιεργα και πηγαινουν κοντα στο σωληνα.
|
||||
|
||||
![]()
Ενας τροπος καλος ειναι και με αυτο:
![]() http://eshop.carner.gr/index.php?rou...roduct_id=4217 Aρκει να προσαρμοσεις μια σιτα απο εισαγωγη φιλτρου, η ενα προφιλτρο σφουγγαριου που εχουν τα ενυδρειομαγαζα. Βουτας την ακρη του σωληνα μεσα στο νερο, πιεζεις την "φουσκα" 2-3 φορες για να κανεις αντληση, και θα δεις το νερο να τρεχει απο την αλλη πλευρα που θα εχεις σε χαμηλοτερο σημειο. Οταν θελεις να σταματησει η αντληση απλα σηκωνεις την σωληνα να βγει εξω απο το νερο.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού με κυκλοφορητή - αντλία | atsoum | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 17-11-11 17:05 |
Αλλαγές νερού με αντλία. | greenjanek | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 38 | 22-01-11 05:00 |
Τι αντλία για μεταφορά νερού από δοχείο σε ενυδρείο? | stdev | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 23-07-09 21:09 |
Αλλαγή νερού | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-05-07 12:01 |