|
|||
|
|||
![]()
1) δεν εχω σκουπα βυθου και μεχρι σημερα δεν ηξερα καν οτι υπαρχει..! Πως λειτουργει.????
2)απο τοτε που αγορασα τα συγκεκριμενα ψαρια δεν μου εχει ψοφησει ουτε 1 αντιθετα πολλαπλασιαζονται..! 3)μην νομιζετε οτι ειμαι και κανα τζημανι με το αθλημα, απλα ειναι το χομπι μου και μου αρεσει να μαθαινω περισσοτερα, αλλα να μπορω να τα εφαρμοσω κιολας 4)το ενυδρειο το εχω για να βλεπω ψαρια, δεν προκειται να δωσω τα ψαρια για να βλεπω μονο γαριδες..!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Δε θα πω τιποτα γιατι παλι θα με πουν εριστικο, αποτομο, καυγατζη και δε συμαζευεται.
Απλα γυρισαν τα ματια μου αναποδα ειδικα οταν πιο κατω λες ¨: Παράθεση:
(οποτε αναιρεις μονος σου το παραπανω) Παράθεση:
Παράθεση:
Υπαρχουν και οι οπαδοι της θεωριας πως μονο ζημια στη βιολογια κανει, απο την αλλη υπαρχουν και οι σχολαστικοι που σε καθε αλλαγη βαζουν και σκουπα. Εγω εχω προτιμησει μια μεση λυση (σκουπα ναι, αλλα σπανια) Ολοι εν τω μεταξυ δειχνουν να εχουν δικιο υπο προυποθεσεις... Παντως οτι και να κανεις με το βυθο, θα το κανεις με πολυ μεγαλη προσοχη χωρις να ανασηκωνεται τιποτα. (και φυσικα δεν θα τον βγαζεις να τον πλενεις.... ελεος τ ακουσαμε κι αυτο...) Ο βυθος μετα απο λιγο καιρο λειτουργιας περιεχει θαμενα δηλητηρια που δεν πρεπει να βουν στην επιφανεια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και εγω ειμαι κατα των 10-20 λιτρων για ψαρια,ομως αν η ζημια (αγορα) εχει ηδη γινει,πρεπει να συμβιβαστουμε με το λιγοτερο "καταστροφικο".
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με αυτη τη λογικη αν αγοραζαμε ληγμενα τροφιμα θα επρεπε να τα φαμε για να μην πανε χαμενα? Επισεις διαφωνω με τη λογικη να σωθει απο το ποτηρακι, γιατι αν δεν τον αγοραζε καποιος ασχετος με μια γυαλα, πλαστικα φυτα και νερο βρυσης ισως τον αγοραζε ενας ανθρωπος που γνωριζει τι παιρνει και γιατι. Το προβλημα με το συγκεκριμενο ψαρακι ειναι η τιμη του. Προσωπικα θα χαιρομουν να ειχε 20-50 ευρω |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι και το πιο σωστο.Αν η τιμη του ηταν τετοια,απαγορευτικη δηλαδη για πολλους,το ψαρι αυτο θα ηταν κοσμημα και οχι τα αποθυμενα του καθενος να εχει ενα ψαρι,ετσι για να το λεει.Ομως φιλε μου,χωρις καμμια κακη προθεση και συμφωνοντας με τα λογια σου,εγω το τονιζω πως οι απαντησεις που εδωσα ειναι συμφωνα με την υπαρχουσα κατασταση.Ασχετως εαν αυτη ειναι σωστη ή λαθος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοιτα, αυτο που βλεπω εγω ως υπαρχουσα κατασταση ειναι ενα πολυ μικρο κουτακι που καποιος εμπορος το βαφτησε ενυδρειο και της το πουλησε, και καποια ψαρια τα οποια πρεπει να βγουν απο κει μεσα και να μπουν σε κανονικο ενυδρειο. Το τι θα γινει μετα η γυαλιτσα δεν το βλεπω τοσο σοβαρο, ας την κανει καραντινα η γαριδαδικο. Προσωπικα ως προβλημα βλεπω το τι θα γινει με τα ψαρια οχι με καποια κολλημενα κομματια γυαλι. Την αποψη μου λεω ... |
|
||||
|
||||
![]()
Με τοσο καθαρισμα που διαβαζω, πρεπει να .... φωναζετε γυναικα, δυο φορες την εβδομαδα.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εγω ζητησα την γνωμη σας για το αν συνυπαρχουν οι γαριδες με τα ψαρια που ηδη εχω. Απο εκει και περα το τι ενυδρειο εχω και ποσα ψαρια εχω μεσα ειναι δικη μου υποθεση και μονο. Καλες και οι συμβουλες σας και τις σεβομαι, αλλα σεβαστητε και εσεις το "γυαλινο κουτακι" μου οπως το αποκαλειτε, με το οποιο ειμαι μια χαρα ευχαριστημενη. Μπορει να μην εχω ενα ενυδρειο υπερπαραγωγη 5 στρεμματα και τοσο εξεληγμενες τακτικες, αλλα κανω το καλυτερο που μπορω για να φτιαξω ενα ομορφο οικοσυστημα για τα ψαρια μου και για μενα. Τωρα οσο αφορα τα ψαρια και το ενυδρειο ειναι στο δικο μου χερι να το φτιαξω οπως θελω και στο χερι του καθενος να κανει οτι θελει στο δικο ΤΟΥ τελειο ενυδρειο. Αν θελησω καποια συμβουλη θα ρωτησω οποτε την χρειαστω ΕΓΩ. Ευχαριστω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιταξε κατα καποιο τροπο εχεις δικιο.
Ομως, οσο δικαιωμα εχεις εσυ να ρωτας οτι θελεις, αλλο τοσο εχει δικαιωμα κι ο αλλος, να απανταει κ αυτος οτι θελει ![]() Απαντηση μονολεκτικη σε ενυδρειακο θεμα, δεν υπαρχει, οπως και ερωτηση. Δεν σε εβρισε κανεις. Το καλο των ψαριων σου σκεφτηκε. Για να μη χαλιοσαστε, διαβασε τα υπομνηματα (sticky θεματα) στην κατηγορια των αρχαριων και εδω ειμαστε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχην δεν θα σε κρινω επειδη μου θυμισες εμενα που ειχα πολλα ψαρια σε ενα 20λιτρο και οτι πολλοι αρχαριοι το κανουν αυτο οταν παιρνουν για πρωτη φορα ενυδρειο και κανουν λαθη απο τον ενθουσιασμο τους....Οσο αφορα τις γαριδες καλυτερα να μην βαλεις για να μην επιβαρυνεις το νερο κι να μεινεις με αυτα που εχεις αν και θα ηταν καλυτερο να κανεις αλλαγες στα ψαρια σ αλλα ειναι δικη σου επιλογη(οτι θες εσυ κανεις)...επισης το λαθος για μενα ειναι οτι καλυτερα να βαλεις χαλικι (δεν θα σου βγει ακριβο αν πας σε μαντρα και παρεις ψιλο χαλικι)και να φυτεψεις το φυτο με τις ριζες του...
Επισης υπαρχουν ψαρια που ζουν ανετα σε 20-30 λιτρα οποτε μην απαντατε αν δεν ειστε σιγουροι..και αυτο το λεω διοτι συνεχως βγαινουν αρθρα για νεα ειδη μικροψαρων 2,5cm και μικροτερα και αρχιζω να ξετρελενομαι με αυτα...ενα ειδος ειναι τα elassoma gilberti ![]() ![]() Ενα τελευταιο ειναι οτι μου αρεσει που καποιοι αρχαριοι εκτος να δινουν λαθος συμβουλες, δεν κοιτανε τα χαλια τους που εχουν στα ενυδρεια τους.. Φιλικα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω πως ηταν ξεκαθαρη.
Παράθεση:
Δεν πειραζει εχουμε δει και χειροτερα... στο youtube φυσικα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συμβουλες | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-10 02:16 |
diy 45-30-30 συμβουλες | mao | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 16-09-09 04:13 |
συμβουλεσ για κοι | thu vu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-03-08 16:49 |
συμβουλες | vanilla | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 08-05-07 13:57 |
συμβουλες??? | prodigy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 58 | 07-11-06 01:27 |