|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά πώς ξέρετε πόσο βάρος μπορούν να αντέξουν οι βίδες για τα ενυδρεία τοίχου. Δεν είναι και λίγα τα κιλά....
![]() Υ/Γ Μας έταξες φωτογραφίες... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ το ράφι το είχα ήδη, και όταν ζύγισα τα βιβλία που είχε πάνω ήταν πάνω απο 30 κιλά, και στηριζόταν με 2 βιδες..
τώρα έχει 6 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πρωτο μου ενυδρειο 50 λιτρων (θα ηταν 70 κιλα με τα τζαμια, διακοσμηση, εξολισμο βυθο κλπ), ηταν σε ραφι που καθοταν σε δυο γωνιες πανω σε ραγα στηριξης τοιχου με 6 βιδες και ουπατ φυσικα.
Εχουν και προδιαγραφες ποσα κιλα μπορει να σηκωσει καθε βιδα (σωστα τοποθετημενη στον τοιχο). Θυμαμαι μου ειχαν πει ενα τρομερο νουμερο μεχρι 250 κιλα, κατι τετοιο. Παντως πριν βαλω το ενυδρειο, καθησα πανω και δεν κουνηθηκε τιποτα. ![]() Καπως ετσι, μονο που ηταν ξυλινο το ραφι. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτομαι να βάλω πάνω από το κρεβάτι μου, στον τοίχο, ένα μακρόστενο σαν του φίλου.. 150*20π*20-25υ 60-75λίτρα
Μιας και θα είναι η κεφάλα μου από κάτω.. τι πρόσθετα μέτρα ασφαλείας μπορώ να πάρω? φαντάζομαι 4-5 στηρίγματα από κάτω σιδερένια.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Πανω απο το προσκεφαλο σου τι θα βλεπεις? Μονο το θορυβο θα ακους τσαμπα
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς απέναντι έχω το φυτεμένο μου οπότε είμαι καλυμμένος με αυτό..
αλλά η περικεφαλαία τα σπαέι ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δε θα βαζα τιποτα πάνω απο το κεφάλι μου. Περα απο τον κινδυνο που παντα υπάρχει μην ξεχνας και τους σεισμους! Στη καλυτερη θα κανεις μπάνιο, στη χειροτερη ομως...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πέρα από αυτό έχω αρχίσει και ψήνομαι αρκετά να κάνω κάτι παρόμοιο με του Kotsos, δηλαδή γύρω στα 20-25 λίτρα. Το φίλτρο βυθού πως μπορεί να φτιαχτεί? Έχει κανένας κάποιο άρθρο, κάποιο σχέδιο να το κοιτάξω? Φαντάζομαι δεν υπάρχουν πολλά φυτά που να μένουν στα 12-13εκ. ύψος αν υποθέσουμε ότι θα έχουμε και 2εκ. υπόστρωμα ε? (Το δίλλημα δηλαδή είναι φίλτρο βυθού ή 1-2 μικρά εσωτερικά για να υπάρξουν επιλογές περισσότερων φυτών τα οποία με τις ρίζες δε θα ενοχλούν το τυχόν φίλτρο βυθού? ) Γενικώς τι ιδέες ψαροσύνθεσης σας έρχονται για ένα τόσο μικρό ενυδρείο? Σε ένα μονομάχο θα του άρεσε το τόσο στενό περιβάλλον? (που δε νομίζω) Αν μπουν γαρίδες παίρνει όντως άνετα 2 επιπλέον ψαράκια κάτι αντίστοιχο με καρδινάλιο για να τρέχει πέρα δώθε στα 90εκ μήκος? (Είπα αντίστοιχο και όχι καρδινάλιο απλά για να καταλάβετε για τι στυλ μιλάμε και να δώσετε ιδέες) Γενικώς σε αυτό το θέμα οποιεσδήποτε απόψεις ευπρόσδεκτες. Υγ: Σε 20+ μέρες σκέφτομαι να το φτιάξω αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ιδέα, οπότε υπάρχει χρόνος για συζήτηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα ηθελα να ρωτησω τον kotsos με τι παχος τζαμι εφτιαξε το ενυδρειο..
|
|||
|
|||
![]()
Με 5αρι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανοιξε ενα αλλο θεμα να παρεις κι αλλες γνωμες
|
||||
|
||||
![]()
.....
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα τα πλαστικα που βρίσκονται κάτω απο το χαλίκι τι ειναι? Πολυ όμορφο το ενυδρειο! Μπραβο !
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλτρο βυθού είναι, και στο πλάι στο κουτάκι είναι ο κυκλοφορητής..
|
||||
|
||||
![]()
ααα... ειναι για να μαζεύονται η βρομιές πιο εύκολα ε? Ωραιο!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εε είναι άλλος ένας τύπος φίλτρου
![]() Το μειονέκτημα είναι οτι δεν μπαίνουν φυτά όμως..
|
||||
|
||||
![]()
Ειμαι της γνωμης οτι εχεις βαλει παρα πολυ χαλικι για ενυδρειο χωρις φυτα και με τοσο χαμηλο υψος.
Εκτος αν το εχεις για να σκεπαζει τις σχαρες. Παντως τρωει ολο το χωρο, που θα μπορουσε να ηταν νερο.
|
||||
|
||||
![]()
2 εκατοστά είναι το χαλίκι.. 1 δηλαδή και 1 οι σχάρες
![]() Μπορώ να βγάλω λίγο, αλλα γενικά είναι οριακα. Στο μεγαλύτερο μέρος, είναι ίσα ίσα μια στρώση πάνω στα πλακάκια..
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ωραίο!!.Εμ,υπάρχει και 60λιτρο ενυδρείο του ίδιου τύπου??
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ δεν θα το ρίσκαρα τόσα λίτρα στον αέρα
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 200 λίτρα | vag0s | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 30 | 19-08-10 17:11 |
Το ενυδρείο μου (40 λίτρα)!!! | NEMO GIRL CY | Greek Aquarist's Boards | 12 | 14-05-10 20:09 |
D.I.Y. Ενυδρείο 600-700 λίτρα | TaitO | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 16-12-06 20:43 |
Ενυδρείο 60 λίτρα!!! | Cristos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-04 04:50 |