|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Seachem Prime ΜΟΝΟ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν και δεν εχω χρησιμοποιησει το api,μπορεις να μου πεις τι εννοεις οταν λες δεν το βλεπω καλο;Εγω χρησιμοποιουσα sera aquatan και τωρα seachem prime.
|
||||
|
||||
![]()
ουτε οι αγριοι οι δισκοι μου το αντεχαν
ειδικά δε αν το ερχνα στο κυριως ενυδρείο και εβαζα 50-60 λιτρα βρυση η αντιδραση που μαλλον εκανε τα ψαρια να φαιρονται σαν τρελλα ![]() μονο σε βαρελι Της τετρα με διαφορα το καλυτερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Seachem Prime δαγκωτο.Το Aquasafe ουτε 2 εβδομαδες δεν μου κρατησε.Σε μεγαλο ενυδρειο με πολλες αλλαγες ειναι ασυμφορο.Οσα θα δωσετε για Aquasafe στο μηνα βαζετε ενα φιλτρακι στερεων και ανθρακα στη βρυση με 30-40 ευρω και τελειωνεται με τα αντιχλωρια
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αναλογια ειναι περιπου 20 σταγονες = 1ml Η μια σταγονα ειναι: 1ml : 20 = 0.05 ml Μπορει να τσεκαρει και ο καθενας το δικο του σταγονομετρο, γεμιζωντας το με 1 ml υγρου και να δεις ποσες σταγονες θα βγουν. Παραδειγμα: Για 20λιτρο γαριδοενυδρειο αλλαζω 4λιτρα, Η αναλογια αντιχλωριου prime ειναι 5ml ανα 200 λιτρα, δλδ 5/200 = 0.025 ml ανα λιτρο. Για 4 λιτρα η δοσολογια ειναι: 0.025 X 4 = 0.1 ml 0.1 ml δια 0.05 (σταγονα) = 2 σταγονες Ριχνω λοιπον στο 4λιτρο μπετονακι 2 σταγονες prime.
|
|||
|
|||
![]()
Στο prime των 50 ml λεει στις οδηγιες χρησης ως δοσολογια μια σταγονα/2λιτρα.Το καπακι εχει τρυπουλα για σταγονες.
Προσωπικα το χρησιμοποιω στα μικρα ενυδρεια(και το γεμιζω οποτε αδειασει απο το 500ml).Για τα μεγαλα ενυδρεια-μεγαλυτερες αλλαγες- με συριγγες. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
26-28 ευρω. Ειναι για φιλτραρισμα μινιμουμ 2500 γαλονιων. Δηλαδη με κοστος αλλαγης προφιλτρων 8+8 ευρω καθε 9464 λιτρα Αν εχει ηδη ΑΟ και θελει να να προφιλτραρει το νερο βρυσης που κανει μιξη με το νερο της της ΑΟ: βιδωνει ενα συνδεσμο Jaco με διπλή έξοδο (1 ευρω) πανω στο προφιλτρο ανθρακα, συν ενα βανακι (βρυσακι) 1/4'' (5 ευρω) και φτιαχνει μια διαφυγη προφιλτραρισμενου νερου (με σκληροτητες και πεχα* βρυσης) πριν την μεμβρανη, που δεν χρειαζεται αντιχλωριο κλπ ![]() Προφιλτρανση νερου βρυσης μπορει να γινει και με 2 φιλτρα ενεργου ανθρακα (ενα GAC και ενα CTO) χωρις το φιλτρο sediment που δεν ειναι απαραιτητο (ο ανθρακας block προσφερει επαρκη προστασια εως 10 micron που ειναι μια χαρα για ενυδρειακο νερο). *Σημειωση: ο ενεργος ανθρακας εχει την ταση να φερνει το πεχα του νερου προς το ουδετερο 7
|
||||
|
||||
![]()
Nutrafin AquaPlus.
Το χρησιμοποιω εδω και 1 χρονο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Καλη τιμη,απομακρυνει χλωριο και χρωραμινες και η συμπεριφορα του απεναντι στα ζωντανα,ακομα και σε γονο,ειναι εξαιρετικη.
|
||||
|
||||
![]()
Το prime το χρησιμοποιώ τώρα στο νταμάρι και παρατηρώ μια νευρικότητα ανάμεσα στα ψαράκια από εκεί που είναι ήρεμα.Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια που το φρέσκο νερό μπαίνει στο ενυδρείο.Και η νευρικότητα αυτή μεταφράζεται σε επιθετικότητα πολλές φορές.Η θερμοκρασία του νερού που μπαίνει κατά την αλλαγή είναι ίδια με αυτή του ενυδρείου.Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το αντιχλώριο?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και με το αντιχλώριο της API που είναι εύκολο να βρω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω χρεισιμοποιω το aquavital contitioner χωρις να εχω καποιο προβλημα θελει 10 ml στα 50 lit εχει 5 ευρο τα 100ml ειναι το ποιο οικονομικο που μπορω να βρω εδω στην Καβαλα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδεικτικα λεω πως με τριπλη ποσοτητα αντιχλωριου τετρα, εκανα καλα προχωρημενο fungus και ασχημα τραυματα σε καραντινα.
ΕΙμαι σιγουρος πως με τιποτα αλλο δεν θα τα καταδερνα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μην απαντησεις και βγουμε εκτος θεματος ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
+1000 και απο μενα πρεπει να εχουμε ενα μπουκαλι σαν φαρμακο ![]() αλλο θεμα αυτο ομως ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μόνο σε ένα μαγαζί το είδα εδώ,στα ανατολικά
![]() Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το prime που είναι (μάλλον) το πιο οικονομικό και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα απ' αυτά που αναφέρθηκαν ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Που να πάρει λατρέφω τη συσκευασία του alpha!!!!
![]() Και έχω κάπου ξεπεσμένο ένα μπουκάλι aquasafe...
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ να πω πως θεωρώ μάλλον απίθανο να φταίει το Prime για τη νευρικότητα-επιθετικότητα που παρατηρώ κατά τις αλλαγές.Είναι συμπεριφορά που παρατηρείται κατά τη διάκρεια που το φρέσκο νερό μπαίνει μέσα στη γυάλα και είναι πιθανότερο να οφείλεται σε οποιοδήποτε άλλο παράγοντα παρά στο αντιχλώριο.Απλά το ανέφερα μήπως και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί Prime το έχει παρατηρήσει.Τα γράφω αυτά για να μην εννοηθεί πως έχω κάποιο παράπονο από το προϊόν αυτό.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω χρησιμποιω το prime.Ειναι οικονομικοτατο απλα δεν ξερω αν κανει τοσο καλη δουλεια οσο λενε και δεν μου πολυ καθεται καλα η μυρωδια του.Και το τετρα που ειχα καποια στιγμη καλο φαινοτανε.Σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους και ως προς την συμπυκνωση τους και ως προς τις ιδιοτητες και δεσμευσεις τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
A: Prime has a very distinct odor that is similar to sulfur which is completely normal. Also, the presence of small black specks is normal. Μεταφραση: Ερωτηση: Νομιζω οτι το prime μου ειναι παλιο γιατι μυριζει ασχημα. Απαντηση: Το prime έχει μια πολύ χαρακτηριστική οσμή που μοιάζει με θείο, που είναι απολύτως φυσιολογική. Επίσης, η παρουσία μικρών μαύρων στιγμάτων είναι φυσιολογική. Απο εδω :http://www.seachem.com/support/FAQs/Prime.html
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντιχλωριο | ducatisti | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 11-01-10 21:47 |
άνθρακας vs αντιχλωριο | sotirios | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 12-09-09 11:15 |
αντιχλωριο | flipper | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 27-08-07 20:29 |
ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ για μονομαχους??? | mariah | Bettas | 19 | 14-05-07 17:18 |
αντιχλωριο | stefapat | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 21-12-06 02:17 |