|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοώ την αλλαγή νερού.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ θα ανέβαζα την αλατότητα
Υποψιάζομαι ότι το ψάρι έχει πάθει σοκ από την τεράστια διαφορά καραντίνας με ενυδρείου Αλλά πραγματικά επειδή βάζω αλάτι στα guppies μου δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά Ούτε το έχω πάθει ούτε το έχω ξανακούσει |
|
||||
|
||||
![]()
αφαίρεσα το 60-70% γιατί δεν είδα απαντήσεις.
κολυμπάει αλλά σύστραβα |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΠΑ
ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 400 ΓΡΑΜ ΣΤΑ 100 ΛΙΤΡΑ 4 ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΙΧΕΣ 5 ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΜΙΛΟΣΕΤΗΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 20-30 % ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ------------------------- ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ??????????????
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 10-07-10 στις 18:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αφού τώρα το γεμίζω...
καλά έκανα; πότε κάνω εκείνη την αλλαγή 30%; |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ έτσι κατάλαβα για οσμωτικό σόκ ( και τον είχα συμβουλέψει μάλιστα όταν έβαλε πίσω το ψάρι στο μεγάλο, να υπολογίσει τί αλατότητα είχε στην καραντίνα (νομίζοντας ότι το είχε κάνει σωστά για τα λίτρα του) και αναλόγως να πράξει και στο άλλο, αφαιρώντας 10% σταδιακά ανά ημέρα. Που νά 'ξερα τί είχε κάνει εντωμεταξύ.....Το θέμα όμως τώρα είναι ότι το ψάρι μάλλον θέλει την αλλαγή του 40%....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μα τώρα έκανα αλλαγή 60% !
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
θα κανω θα κανω
μα τωρα τον σκοτωσα δηλαδη δεν το αντεχω αυτο εχει περασει 5 ασθενειες και τωρα τον σκοτωσα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μην πανικοβάλεσαι. Είχαμε πεί για 40% αλλαγή και υπολογίζοντας τα αλάτια μετά, γύρω στο 30% και έτρεξες και έκανες 60. Βιάζεσαι.....Τώρα άντε να υπολογίσουμε απ' την αρχή πόσο λίγο αλάτι πρέπει να ρίξεις για να έλθει εκεί που πρέπει. Ξαναπές μας (εγώ τουλάχιστον έχω χαζεψει) πριν κάνεις το 60% της αλλαγής, τί αλατότητα είχες.
|
|
||||
|
||||
![]()
5 γραμμάρια ανα λίτρο περίπου...
μα έκανα τόσο μεγάλη αλλαγή γιατί μου λέγατε 80% και να τρέξω... έτσι πανικοβλήθηκα και γέμισα τύψεις. κάθεται τώρα δίπλα στη λουντγίτζια με ανεβασμένο το ραχιαίο αλλά γυρτός... είμαι γεμάτος τύψεις! μου λέτε εδώ πόσο δραματικά λάθη έκανα... και φαντάζομαι πως είμαι ο μόνος στον κόσμο που έκανε κάτι τέτοιο!!! και είμαι και ο μόνος 12χρονος που έκανε κάτι τέτοιο!!! σνιφφφ... |
|
||||
|
||||
![]()
ΕΓΩ λεω να μη βαλει αλλο αλατι εριξε παρα πολυ απλα μη γεμησεισ ολο το ενυδρειο
------------------------- καλα εκανες και εβγαλες το 60 %του νερου απλα καθε μερα γεμιζετο λιγο παραπανω ετσι θα κατεβασεισ την αλατοτητα σιγα σιγα
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 10-07-10 στις 19:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνώ μα το αλάτι του το πήρε...
θα επιβιώσει; |
|
||||
|
||||
![]()
μη γεμησεις ολο το ενυδρειο
βαλε ξανα καθαρο νερο αυριο κατεβασε την αλατοτητα σιγα σιγα
|
||||
|
||||
![]()
Μη στεναχωριέσαι. Κανείς δε σε κατακρίνει. Μόνο λέμε ότι βιάζεσαι. Μακάρι να πάνε όλα καλά τελικά.
|
|
||||
|
||||
![]()
γεμισα μεχρι το 60% του ενυδρειου αλλα ακόμα δίπλα στην λουντγιτζια καθεται...
ο θεος μαζι του! αν και δεν τον βλεπω να επιβιωνει πσιτ: ευχαριστώ για τη βοήθεια ------------------------- ευχαριστω για τη συμπαρασταση κυριε χριστοφορε! ελπιζω να γινει καλα το ψαρι γιατί έχει περάσει χειρότερα όπως 3 ψάρια σε 20 λίτρα... είναι κρητικός αυτός, θα επιβιώσει!! (ελπίζω) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 10-07-10 στις 19:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κανεις δε μπορει να πει αν θα επιβιωσει η οχι!!!
![]() Πρωτα απο ολα ηρεμησε (ο πανικος δεν ειναι καλος συμβουλος) και πριν κανεις κατι ... ρωτα να εισαι σιγουρος!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
θα επιβιωσει θα επιβιωσει
τοσες προσευχες θα επιβιωσει εχει περασει τοσες ασθενειες δεν θα χαθει τωρα ελπιζω με επιασε πανικος γιατι γεμισα τυψεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Φροντιζε να εχεις οσο πιο πολυ μπορεις καθαρο νερο (οταν το ξεπερασει)!
Εχεις κανει μετρησεις στο νερο?? ![]() Το ικ κ.λ. εμφανιζονται οταν ειναι αδυναμο το ψαρι και σχεδον παντα οταν ειναι ακαταλληλες οι συνθηκες για τα ψαρια! Ποσο θερμοκρασια εχεις? Πως εστρωσες το φιλτρο σου? Αντιχλωριο χρησημοποιεις? Πως? Τι αλλα ψαρια εχεις? Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου? Ποσο? Τα φαρμακα κ.λ. να τα εφαρμοζεις σε καραντινα αν εχεις αλλα πιο σημαντικο ειναι να εχεις εντοπισει την αρρωστια και αν κανει το φαρμακο αυτο για την καθε περιπτωση! Η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη ... με τελειες συνθηκες θα ξεχασεις τις αρρωστιες και ολα θα ειναι μια χαρα! Κλειδι ειναι το καθαρο νερο!!!
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει ότι έγινε έγινε. Τώρα ξέρεις και ίσως να έχουμε προλάβει το χειρότερο....
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ήρθα εδώ αρχάριος...
Το φίλτρο το έχω στρώσει και έχει πολύ βιολογικό υλικό... Οι μετρήσεις είναι: ΝΗ3/ΝΗ4: 0ppm NO2: 0ppm NO3: 12.5ppm PH: 7.6 GH: 8 KH: 6 και θερμοκρασία στους 25... τώρα έχω ένα ψάρι στα 125 λίτρα με παρέα 26 φυτά. Πλήρης παρουσίαση: - Μέγεθος ενυδρείου (λίτρα) 125 μείον χαλίκι φυτά και εξοπλισμό 110 λίτρα - Λειτουργία ενυδρείου (από πότε λειτουργεί) Με ψάρια λειτουργεί από Κυριακή 27/6/2010 - Κάτοικοι ενυδρείου (είδος, αριθμός και μέγεθος ψαριών) 1 blackmoore ο Μαυρίκος, θα προστεθεί ένα ακόμα και σαλιγκάρια Planorbis Corneus (Ram's horn) - Εξοπλισμός (φίλτρο, φωτισμός κ.α.) Εξωτερικό φίλτρο Tetratec EX700 700λίτρα/ώρα, Αεραντλία Tetratec aps150 με βαλβίδα αντεπιστροφής, Σύστημα σκάλα CO2, φωτισμός από 14.00 ως τις 22.00 το βράδυ, ξύστρα άλγης, ενυδρειακό αλάτι ΑΡΙ, απόχη, σακούλα μεταφοράς Μέσα στο φίλτρο: Καλάθι 1: Σφουγγάρι και κεραμικό μακαρόνι Καλάθι 2: Βιολογικές μπάλες Καλάθι 3: Κεραμικό μακαρόνι και Σφουγγάρι Καλάθι 4: Σφουγγάρι, κεραμικό μακαρόνι και υαλοβάμβακας - Φυτά 27 φυτά: 11x Ceratophyllum Demersum 'Foxtail', 5x Cryptocorine Wendtii ''Mi Oya'', 5x Cabomba Caroliniana, 1X Anubias barteri var. nana και 1x Anubias nana δεμένες σε ρίζα Μαλαισίας, Taxiplyllum barbieri, 3x Egeria Densa και 1x Ludwigia Glandulosa - Συχνότητα αλλαγών νερού 1 φορά την εβδομάδα 30% - Με τι και σε ποιά ποσότητα ταϊζετε τα ψάρια σας Tetra Animin νιφάδες και Sera Goldy Color κόκκοι εναλλάξ και μία μέρα νηστείας και μερικές φορές βρασμένα λαχανικά - Θερμοκρασία 24.5 βαθμοί Κελσίου - Οξυγόνωση (ναι/όχι) Ναι - Επίπεδο αμμωνίας (ppm) 0 - Επίπεδο ph 7,6 - Επίπεδο Nitrite (ppm) 0 - Επίπεδο Nitrate (ppm) 12.5 - GH 8º dH - KH 6º dH |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ...
![]() Εχεις θερμοστατη? Η θερμοκρασια ανεβαινει λογω καλοκαιριου?? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και πιστεύω να συνέλθει γιατί είναι έτσι όλη την ώρα και αναπνέει πολύ αργά, 3 φορές το λεπτό πετάγεται και αναπνέει. έφτασε το 1 στην κλίμακα υγείας...
![]() Bίντεο: View My Video ------------------------- και τους 2 θερμοστάτες που είχα τους έχασα και το καλοκαίρι έχει αγγίξει και τους 30! αυτή η κατασκευή με τα ανεμιστηράκια είναι πολύ δύσκολη.... το διορθώνω με ένα ανεμιστήρα... όσο γίνεται... θα γίνει καλά ο Μαυρίκος; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 10-07-10 στις 20:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα ... δυστηχως!
![]() Ας κανουμε τη προσευχη μας!! (Ευχομαι να το ξεπερασει)
|
||||
|
||||
![]() ![]() Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε μου Κογκολέζο Μαυρίκο! |
|
|||
|
|||
![]()
Κρίμα
Εγώ θα σου πρότεινα να μην βάλεις ξανά χρυσόψαρα. Εγώ τα θεωρώ δύσκολα ψάρια. Ξεκίνα με γκαπάκια που συγχωρούν λάθη |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι όχι έχω αρχίσει με χρυσόψαρα και θα το συνεχίσω με χρυσόψαρα.
Τί είδος θα μου προτείνατε; ------------------------- Α και τα χρυσόψαρα είναι τα πιο ανθεκτικά ψάρια γλυκού νερού. Απλά εγώ δεν μπορώ εύκολα να τα διατηρήσω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 11-07-10 στις 09:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις δει ποτέ χρυσόψαρα στην λίμνη?
Το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό για 7-8 που κοπαδιάζουν στις λίμνες Ξέρεις τι μέγεθος φτάνει και πόσο ζει ? Πιστεύεις θα τα καταφέρεις? To χειμώνα θα του δώσεις τις χαμηλές θερμοκρασίες που θέλει ώστε να μπει σε νάρκη? Δεν ξέρω, εγώ πιστεύω ότι τα αδικούμε τα χρυσόψαρα όταν τα βάζουμε σε ενυδρεία. Και είχα 14 χρόνια τέτοια ψαράκια Δεν είναι τα πιο ανθεκτικά ψάρια γλυκού νερού |
|
||||
|
||||
![]()
ε ενταξει τωρα πηρα τα 125 λιτρα για να φιλοξενησω 2 χρυσοψαρα...
μ' αρεσουν τοσο πολυ... καλα δεν ειναι ομως 62.5 λιτρα το καθενα; ------------------------- πιστεύω θα τα καταφέρω γιατί θα κάνω πιο προσεκτικές κινήσεις. σε νάρκη; οχι δα και σε ναρκη κανεις απο τους συνχομπιστες μου δεν τα βαζει σε ναρκη απλα θα αφηνω να πηγαινουν με την εποχη οι θερμοκρασιες και αν πεσουν κατω απο το κανονικο, θερμοστατης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 11-07-10 στις 09:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κρημα το ψαρακι
1 αλλαξε ολο το νερο θα χασεις και τα φυτα με τοσο αλατι που εβαλες 2 βαλε μολυ πλατυ η γκαπακια να δεις και αναπαραγωγες χρυσοψαρα σε 100 ενυδρειο εμενα δε μου αρεσει καθολου γιατι θελουν λιτρα
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|