|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
χωρις να το ψαξω περισσοτερο..θα σου πω οτι το κοστος με τοσα σκευασματα..ανθρακες και αντιφωσφορα....κι ενα σωρο αλλα για αναπληρωση στοιχειων....θα ειναι πολλαπλασιο (με διψηφιο νουμερο τουλαχιστον) απο μια απλη αλλαγη νερου. ακομη και με ΑΟ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι κλειστά συστήματα με πολύ μικρή ροή νερού (4-8lt/h) όπου δεν υπάρχει πολύ οξυγόνο. Σε συνθήκες χαμηλού ογυγόνου, υπάρχουν βακτήρια (τα ρίχνεις εσύ στο φίλτρο) που διασπάνε τον nitrate.
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Πάνο για την συζήτηση...αλλά τέλος, τι ενοείς με το να λες "χωρίς να το ψάξω περισότερο...".
Παράθεση:
αλλά έλεγα χημικά,(κόμα δηλαδή συνεχίζω με κάτι άλλο) μηχανήματα.. Δεν κάνουν θάυματα αυτά τα denidrate αλλά σταθεροποιούν κάπως την κατάσταση με τους νιτρήτες,δεν έχω μακροχρόνια εμπειρία. Κάποιοι άλλοι σύγουρα έχουν και μπορούν να βοηθήσουν περισότερο. Πάντως το πιο καλό και ασφαλές από τις καταθέσεις όλων των "γλυκών"(νερού) είναι αυτό που καταθέτει ο Πάνος, αλάγιές νερού. Αλλά νομίζω ότι αν βρισκόταν ένας τρόπος αντί οι αλαγές νερού να γίνοντε κάθε εβδομάδα, να γινόταν κάθε 15μέρες δεν θα χαλούσε κανέναν. Και σύγουρα δεν υπονοώ ότι τις βαριέμαι, άν ήταν έτσι δεν θα έφτιαχνα τώρα το τέταρτο ενυδρείο μου μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ουτε ποια αλλα εκτος απο τα νιτρικα-φωσφορικα μπορει να ειναι επιζημια και σε ποιο βαθμο. δε νομιζω πως θα με απασχολησει ποτε εφοσον η αλλαγη νερου ειναι κατι τοσο απλο και οικονομικο (τουλαχιστον σε σχεση με το θαλασσινο νερο). Παράθεση:
![]() και φυσικα επιβεβαιωνω με μετρησεις οτι ολα πανε καλα.
|
||||
|
||||
![]()
O.K. Sorry.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για τον άνθρακα έπεσα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση σας, γι' αυτό και δεν ανοίγω νέο θέμα αλλά ποστάρω τις ερωτήσεις μου :
Έχω το Rekord 800 της JUWEL με χρυσόψαρα. Το φίλτρο μου είναι το Bioflow με σφουγγάρι άνθρακα. Προχθές που πήγα να αγοράσω νέο, στο κατάστημα μου πρότειναν να βάλω ένα διαφορετικό άνθρακα χύμα της Fluval, ο οποίος είναι μέσα σε διχτάκια. Είναι οκ αυτό? Απ' ότι βλέπω αρκετοί προτείνετε αφαίρεση του άνθρακα. Η αντικατάσταση του με άλλο βιολογικό υλικό ειναι ένα θέμα, οπότε θα παρακαλούσα κάποια πρόταση για το τί είδους υλικό μπορώ να βάλω πάνω απ' το μπλε και το πράσινο σφουγγάρι που υπάρχουν ήδη μέσα (το ενυδρείο λειτουργεί ένα 6μηνο περίπου). Να σημειώσω επίσης ότι έχω αργήσει να αλλάξω τον άνθρακα για δύο εβδομάδες περίπου. Επίσης, είναι κάποιες μέρες τώρα που παρατήρησα καφετίζουσα άλγη στα τοιχώματα. Έχει σχέση το ένα με το άλλο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
η καφε αλγη εμφανιζεται στα περισσοτερα νεοστημενα ενυδρεια..κανει τον κυκλο της και φευγει....
μπορεις στη θεση του ανθρακα να βαλεις siporax η substrat pro..ειναι πολυ καλα βιολογικα και τα 2.
|
|||
|
|||
![]()
Σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Ξέχασα να αναφέρω ότι το ενυδρείο είναι φυτεμένο. Απ' ότι καταλαβαίνω πάντως, θα πρέπει να βγάλω τον άνθρακα και το κενό που θα μείνει να εγκαταστήσω ίση περίπου ποσότητα siporax ή να βάλω όσο χωράει? Από πάνω προς τα κάτω, είναι ο υαλοβάμβακας, ο άνθρακας, το πράσινο σφουγγάρι και το μπλε (ή ανάποδα, τα μπερδεύω αυτά τα δύο τελευταία). |
|
||||
|
||||
![]()
Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όλο το χώρο που σου προσφέρει το φίλτρο σου, χωρίς όμως να πιέζεις καταστάσεις και χάσεις σε ροή. Εγώ έχω μάθει να έχω τα υλικά με τέτοια σειρά, ώστε το νερό να περνάει πρώτα από τον υαλοβάμβακα, μετά από το σφουγγάρι με τις πιο μεγάλες τρύπες, μετά όλο το βιολογικό υλικό και στο τέλος το σφουγγάρι με τις πιο ψιλές τρύπες και αν γίνεται πάλι υαλοβάμβακας. Έτσι τα χοντρά θα μαζεύονται στην αρχή στο χοντρό σφουγγάρι, το οποίο μπορείς να πλένεις με λιγότερο φόβο να χάσεις βιολογία (αφού θα έχεις μπόλικο βιολογικό) και τον υαλοβάμβακα θα τον αλλάζεις και παράλληλα δε θα στομώνουν εύκολα τα λεπτότρυπα σφουγγάρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι να βγαλεις τον ανθρακα γιατι θα δεσμευει και τα λιπασματα σου...και να βαλεις οσο χωραει βιολογικο υλικo...
τελος κανε μια αναζητηση και για το πρασινο σφουγγαρι γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι κανει απονιτροποιηση....σε ποιο βαθμο δε γνωριζω αλλα αξιζει να το ψαξεις μιας και εχεις φυτεμενο και θελεις μετρησιμα νιτρικα..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 31-05-10 στις 15:54 |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ και πάλι, θα το ψάξω.
------------------------- ------------------------- Έβγαλα τον άνθρακα και έβαλα siporax (όσο χωρούσε). Τάισα (λίγο) τα ψάρια. Μια παρατήρηση, τα βλέπω να αναπνέουν λίγο πιό γρήγορα. Να έχει άραγε κάποια σχέση η αλλαγή? Μήπως θα έπρεπε να αλλάξω και νερό ή μήπως να φταίει ότι πάνω στην όλη διαδικασία έφυγε λίγη "λάσπη" απ' τα σφουγγάρια στο νερό? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sovarotismhden : 01-06-10 στις 00:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αυξησε την αναταραξη της επιφανειας....η ανοδος τις θερμοκρασιας αυτες τις μερες...και ισως και η καταναλωση οξυγονου απο τα βακτηρια του φιλτρου κατα την αλλαγη να μειωσε λιγο την περιεκτικοτητα του νερου σε οξυγονο.
να παρατηρεις τα ψαρια σου.
|
|||
|
|||
![]()
Προφανώς έχεις δίκιο φίλε μου.
Χθες που έκανα μια μικρή αλλαγή νερού, παρατήρησα ότι η θερμοκρασία έχει ανέβει, δλδ ήταν περίπου στους 27 από 24-25 που την είχα (αυτό ενώ ο θερμοστάτης είναι στους 23-24 περίπου). Με την αλλαγή υπήρξε κάποια βελτίωση ενώ πριν δω το ποστ σου σκέφτηκα κι εγώ να γυρίσω λίγο το ακροστόμιο ώστε να προκαλείται μεγαλύτερη ανατάραξη. Ψάχνω τώρα να βρω τί μπορώ να κάνω με τη θερμοκρασία. |
|
||||
|
||||
![]()
Το γνωστό κόλπο που έχουμε κάνει όλοι,
Eliwell Controler και ανεμιστηράκια στο καπάκι για να σου κρατάει σταθερή θερμοκρασία! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36932 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ανθρακας | johnb | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 11-05-09 19:56 |
Ανθρακας | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-06-08 14:35 |
Ανθρακας | ton12 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 2 | 20-03-08 17:16 |
ανθρακας | naupaktos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 04-08-07 00:51 |
Ανθρακας | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 04-01-06 21:24 |