|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε johnvolno1 το ΑΟ είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν θα σου πρότεινα να το σκεφτείς για την ώρα. Κοίτα να ολοκληρώσεις το στρώσιμο και να αρχίσεις να ασχολείσαι με τα ψαράκια και το στήσιμο του ενυδρείου σου, έχεις πολλά να μάθεις και να κάνεις ακόμα μέχρι να φτάσεις στο θέμα της ΑΟ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
thanks Μάριε....
τώρα κάτι αλλο.... έχω ενα εσωτερικό φίλτρο. ATMAN AT-221BF 9W HMAX:0.90M QMAX:650 L/H Και ρωτάω το εξης? μήπως είναι δυνατό για το 90λιτρο ενυδρείο μου? Αυτό ήταν μαζί με το ενυδρείο όταν το πήρα. και κάτι αλλο, από κάτω εχει ενα καλαθακι που ειναι για τα υλικα. χωρίζετε σε 2 μικρότερα καλαθακια!! στο πρώτο (αυτό που ειναι κάτω απο τον μηχανισμο) έχω ενα κίτρινο σφουγγαρι μέσα (το ειχε απο την μανα του). Στο κάτω (αυτό που ειναι προς το βυθο) το εβγαλα το σφουγγαρι και θα βάλω μέσα σε τούλι απο μπομπονιερα τα εξης: Tetratec Bio Filterballs BB 600/700/1200, Sera Siporax, Seachem de*nitrate Ειμαι καλά? κάνω κάτι λαθος? τα εχω σε σωστη σειρα? Προτεινετε κάτι αλλο? |
|
|||
|
|||
![]()
Βασικά δεν υπάρχει έννοια της υπερφιλτρανσης, όσο πιο δυντατά φίλτρα έχεις τόσο το καλύτερο. Αν αυτό που σε ανησυχεί είναι η ροή, τότε να ξέρεις ότι η ονομαστική ροή του κατασκευαστή είναι πάντα μικρότερη από την πραγματική σε συνδιασμό επίσης με τα υλικά που έχεις μέσα.
Όσο για τα υλικά του φίλτρου, θα σου πρότεινα να βάλεις στο δυχτάκι μόνο Siporax είναι από τα καλύτερα υλικά. Επίσης πρίν την έξοδο θα μπορούσες να βάλεις και μια χούφτα υαλοβάμβακα για το γυάλισμα του νερού, αλλά θα θέλει εβδομαδιαίο άλλαγμα. Δεν σου συνηστώ τη χρήση χημικού De-nitrator θα σου φάει χώρο για το βιολογικό υλικό και δεν είναι και απαραίτητο στο ενυδρείο σου. Για τη μείωση των νιτρικών οι τακτικές αλλαγές νερού θα είναι υπερ αρκετές. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχεις καιρό να αποφασίσεις και για τα ψάρια εντωμεταξύ. Τα nitrivec, βακτηρίδια και τέτοια είναι για να σου ελαφρύνουν το πορτοφόλι. Όσο για τον πετσοπά, αφού σου είπε έτσι θα ξέρεις ότι όσο λιγότερες "συμβουλές" του ακούς τόσο καλύτερο.... Τον άνθρακα θα τον χρειαστείς μόνο για να κατακρατήσει τυχόν τοξικά ή φάρμακα που θα ρίξεις εσύ σε τυχόν θεραπεία που θα κάνεις (που αν δε βιάζεσαι και είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου θα είναι κάτι πολύ σπάνιο). |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tην βοηθεια σας παρακαλω!!!!! | doukas07 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 22-07-09 11:02 |
Την βοηθεια σας παρακαλω | spiros1978 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 03-04-08 23:29 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |