|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα ,
σήμερα μου κάνανε δώρο ένα ενυδρείο 0,45 Χ 0,255 Χ 0,35 με θερμοστάτη φιλτρο . Διαβάζω όλα αυτά για τα μπόλι προσπαθώ να τα κατανοήσω και να κάνω μια σωστή αρχή . Για αρχή θα ήθελα να δώ τι ψάρια μπορώ να βάλω σ αυτό και πόσα ? Σε τόσο μικρό να βάλω φυσικά φυτά ? Αφού δω πρώτα την διακόσμηση θα βάλω και μια αγγελία για μπόλι. Ξεκινάω με τα σωστά βήματα ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλα ξεκινας βρες μπολι στρωσε καλα το ενυδρειο και μετα απο 2 3 ευδομαδες βαζεις το ψαρι
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες!!
![]() Το πιο σωστο ξεκινημα κανεις .... συνεχισε το διαβασμα και ολα θα γινουν σωστα και χωρις προβληματα!!
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου πατριωτη!!καλη αρχη στο υπέροχο χόμπι μας!
![]() ![]() ![]() Φιλικα. |
|
|||
|
|||
![]()
Στήν Δάφνη μένω κοντά στην Μπακνανά .
Όσο για τις διαστάσεις είναι ότι λέω και ποιό πάνω 0,45 χ 0,25 χ 0,35 cm λογικά είναι 40 lt . Ξέχασα να αναφέρω οτί μαζί με το ενυδρείο μου φέρανε και δυο μπουκαλάκια το ένα είναι το bio nitrivec της sera , απο οτι κατάλαβα και απο οτι έχω διαβάσει είναι βακτηρια για το στρώσιμο . Και ένα άλλο το aquatan . ΥΓ Μόνο ένα ψαράκι ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν έχω βάλει ακόμα κανένα ψαράκι .
Ποιό πάνω μου είπανε οτί στα 40 lt μπορώ να βάλω ένα ψάρι υπολόγιζα κατί περισσότερο αλλα ΟΚ βλέπουμε . |
|
||||
|
||||
![]()
Τα καθαρα σου λιτρα οταν βαλεις και την διακοσμηση (χαλικι ριζες πετρες) θα περιοριστουν στα 35 οποτε δεν ειναι ευκολο να φιλοξενησεις κατι αλλο εκτος απο μονομαχο η γαριδουλες,αποκτωντας ομως εμπειρια με τον καιρο ισως μπορεις να φιλοξενησεις κατι περισσοτερο αλλα δεν ειναι επι της παρουσης.
Οποτε βρες καποιον που να εχει στρωμενο ενυδρειο και αυτος θα στιψει το σφουγγαρι του φιλτρου του μεσα στο ενυδρειο σου μπολιαζοντας το με τα οφελιμα βακτηρια,αμεσως τοτε μπορεις να βαλεις μεσα το ψαρακι σου και οχι να περιμενεις 2-3 εβδομαδες διοτι αν περιμενεις τοσο τα βακτηρια θα εχουν πεθανει απο ασητια τα καημενα. Οποτε αφου διασφαλισεις μπολι απο καποιον που εχει στρωμενο ενυδρειο βρες εναν ομορφο μονομαχο και ενα apple snail η αλλιως 10 γαριδουλες ειτε αμανο ειτε τσερυ και παλι με αυτες μπορεις να βαλεις σαλιγκαρακι και βαλτα την ιδια μερα η την επομενη του μπολιασματος,βαλε πριν και μερικα ζωντανα ευκολα φυτα και καμια ριζουλα και εχεις κανει την ιδανικη αρχη... Καλο ειναι να αγορασεις και τεστακια NH3 NO2 NO3 ωστε να παρακολουθεις και το νερακι του ενυδρειου σου.Αλλαγες νερου εβδομαδιαια 30-40% με προσθηκη αντιχλωριου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλως ηρθες!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το διάβασμα συνεχίζεται και οι ερωτήσεις σιγά σιγά πληθαίνουνε .
Βαζω για αρχη φωτό του ενυδρείου το πως είναι σήμερα .
Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου . Σωστά αυτά που σκέφτομαι ? |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tass;378862]Το διάβασμα συνεχίζεται και οι ερωτήσεις σιγά σιγά πληθαίνουνε .
Βαζω για αρχη φωτό του ενυδρείου το πως είναι σήμερα .
Απο οσο μπορω να διακρινω το φιλτρακι σου εχει πολυ μικρο χωρο για σφουγγαρι οποτε αν μπορεις παρε ενα αλλο φιλτρακι με σχεδον το διπλασιο χωρο φιλτρανσης απο οσο εχει το δικο σου και η αντλια του να γυριζει γυρω στα 180-200 λιτρα την ωρα.Πιστευω ετσι θα εισαι μια χαρα. Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου . Σωστά αυτά που σκέφτομαι ? Μια χαρα...βουρ στον πατσα! Συνημμένο Αρχείο 25048 Συνημμένο Αρχείο 25049[/quote
|
|||
|
|||
![]()
Πήγα σήμερα και πήρα ενα τέστ για αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα .
Μου δώσανε ένα της AQUA . To πήρα και τωρα βλέπω οτι λέει ΝΟ2 ΝΟ3 ΚΗ PH GH/TH Αν κάτι δεν εχώ καταλάβει καλά δεν έχει για αμμωνία Είναι σε κάτι χαρτάκια . |
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνια συμβολιζεται με ΝΗ4/ΝΗ3.
ΝΟ3=Νιτρικα Νο2=Νιτρωδη Κh=Ανθρακικη σκληροτητα Gh=Ολικη σκληροτητα Ειμαστε και γειτονακια.Περνα αν θελεις να σου δωσω κερατοφυλλο.Ειναι ευκολο και αναπτυσσεται γρηγορα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι στικακια και δεν εχει αμμωνια...
Παρε και ενα για την αμμωνια αλλα σε υγρο τεστ.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ήλιος | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 17-12-08 14:19 |
Ακόμα ένας με άλγη | SpyNet | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 13-12-04 01:44 |
Οι Κλόουν αφανίζονται ένας- ένας | aquatrue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-06-04 20:41 |