|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον τα Κλοουν δεν σου δημηουργουν προβλημα ΟΚ.
Δεν ξερω ομως τι θα γηνει οταν μεγαλοσουν παρα πολυ Τελος παντω επηδη η συμπεριφορα των ψαριων πολλες φορες διαφερει απο ενυδρειο σε ενυδρειο εγω αντιμετωπισα σοβαρο προβλημα με τα κλοουν . Ολη μερα κυνηγιοντουσαν και δεν υπολογιζαν τιποτα στο διαβα τους και πολλες φορες επεφταν πανω στους δισκους , ασε που δεν τους αφηναν να φαν απο τον πατο. Οσο αναφορα τα σαλιγκάρια αλλος ενας λογος να ρηξεις το ΡΗ , τα σαλιγκαρια δεν ζουν σε χαμηλο ΡΗ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Aυτό ότι τα σαλιγκάρια δεν ζουν σε χαμηλο ph άστο έχει γίνει μύθος . Εγώ και αρκετά άλλα παιδιά με ph στο 5 και έχω αρκετά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω απολυτα και πιστευω μετα απο χρηση διαφορων υγρων σε προηγουμενα μου ενυδρεια για την καταπολεμηση αυτων ηταν αποτυχια!Με το μονο που ειδα φως ηταν οι clown!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλα αφηστε να δουμε πως θα τα πανε οι δισκοι γιατι βλεπω τον εναν απο τους τρεις να μας αφηνει γεια.... χτες το βραδυ που γυρισα σπιτι ηταν στον πατο κ ζοριζοτανε. σημερα ειναι λιγο καλυτερα κοπαδιαζει με τους αλλους αλλα δεν ξερω πλεον .θα αρχισω τα ξεματιασματα....
![]() τωρα οσο για τους clown κ εμενα οι δικοι μου ειναι αρκετα γρηγοροι αλλα βγαινουν πιο πολυ το βραδυ και δεν φαινετε να ενοχλουν .την ημερα ειναι κατω απο τα ξυλα κ κρυβοντε.ποιο πολυ ενοχλουν τον εναν bariancistrus γιατι μοιραζονται την ιδια σπηλια.!!! υπαρχει χωρος να πανε κ αλλου αλλα αυτα θελουν εκει τι να τα κανω ας τα βρουνε!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυτός είναι άλλος ?
![]() Αν ναι ξεκίνα general Cure + furan 2 κάτι έχουν τα ψάρια και με αυτόν τον συνδιασμό πιάνουμε αρκετά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και γενικα για αρρωστιες που βλεπουμε κατα την προσωπικη μου γνωμη να γινεται μετα 1-2 μερες καταλληλη θεραπεια και να μην τα αφηνουμε μηπως και γινει καλα με αλλαγες και αυξηση θερμοκρασιας!!!Βεβαια για την αυξηση της θερμοκρασιας την κανω παντα με την αγωγη μαζι!!!Εχω περασει κι εγω δυσκολες στιγμες με τα γλυκα μου Δισκακια και εχω καει απο πρωτο χερι!!!!Και οσες φορες εχω κανει καραντινα αρρωστο Δισκο ειτε ζησει ειτε πεθανει παντα βγαζουν μετα 3 μερες καποιο προβλημα και οι αλλοι!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από 1.5 μήνα έχουμε κανένα νεότερο από το θέμα έστω και σαν "ιστορικό" ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κι ομως ζουν. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από 1.5 μήνα έχουμε κανένα νεότερο από το θέμα έστω και σαν "ιστορικό" ?
Αφηστετα δεν εγραψα τιποτα ,γιατι τι να γραψω !!!10 μερες μετα απο το θανατο του ενος και κανοντας μια υποτυποδη θεραπεια με exit και esha μονο αυτα ειχα και το κοντινοτερο πετ σοπ με τετοιου ειδους φαρμακα για μενα ειναι το water in . χρειαστηκε να παω στην αθηνα και να μεινω μια βδομαδα . ωραια ειπα θα παρω και φαρμακα να τα γλυτωσω. μετα απο τρεις μερες με περνει η μαμα μου τηλ και μου λεει την ολικη καταστροφη δεν εχει μεινει τιποτα!!! ολα νεκρα .... οταν γυρισα σπιτι διαπιστωσα οτι τα εχασα απο ασφυξια γιατι εφραξε ξαφνικα η σωληνα του εξωτερικου φιλτρου και δεν γινοταν καθολου ανακυκλωση .αφηστετα φρικη φρικη. τωρα ειμαι σε διλημα για το αν θα παρω δισκους ξανα ,... μου αρεσουν πολυ μα αυτο που εγινε μου στοιχησε παρα πολυ. η σωληνα εφραξε απο αλγη που ειχε γινει σαν βαμβακι και μαλλον απο την υψηλη θερμοκρασια αναπτυχτηκε πολυ γρηγορα ..... τωρα κανω ενα διαλειμα με το ενυδρειο να δουλευει με 2 κλοουν μερικα μπουενος και ολα μου τα γατοψαρα .. μονο αυτα γλιτωσαν. θα το καθαρισω πολυ καλα και θα το ετοιμασω για το σεπτεμβρη που υπολογιζω να βαλω νεους κατοικους .δεν εχω αποφασισει ακομα τι θα ειναι γιατι οι δισκοι ηταν το μερακι μου ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λυπαμαι Ελενη για οτι συνεβη. δυστυχως καμια φορα δε μπορουμε να προβλεψουμε καποια ακραια σεναρια. ευχομαι καλη τυχη απο εδω και περα!
|
|||
|
|||
![]()
...εγω να πω οτι αυτα τα ακραια σεναρια που αναφερει ο Πανος παραπανω θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει αν δεν στηριζες το ολο συστημα σου σε ενα και μονο φιλτρο...
....δυστυχως οι δισκοι* θελουν ογκο βιολογιας στη φιλτρανση πραγμα που εσυ δεν τους ειχες δωσει. ![]() Σε ενα ενυδρειο με 300 περιπου λιτρα σιγουρα θα χρειαστεις και δευτερο εξωτερικο,φροντισε για την προμηθεια του και μετα προχωρα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() . μην τα παρατάς ελένη,πάρε ακόμα ένα φίλτρο (οποτε μπορέσεις) και θα είσαι ok !
|
||||
|
||||
![]()
Μπα μαλλον θα κανω ενα διαλειμα με τα συμπαθεστατα αγγελοψαρα .
οι δισκοι ειναι και θα ειναι για μενα τα καλητερα για ενυδρειο αλλα ειναι πολλα τα εμποδια . δεν πειραζει θα φτιαχνετε εσεις γιανα ζηλευουμε (καμαρωνουμε) εμεις που δεν εχουμε. θελω τωρα κατι λιγοτερο απαιτητικο και αγχωτικο απο τα δισκακια ... ![]() εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι μονες απαιτησεις των δισκων ειναι πολλα λιτρα, καλη φιλτρανση, καθαρο νερο (απο οσμωση), ριζουλες!!
Α! και το πιο σημαντικο αγαπη ... ![]() Βεβαια και τα σκαλαρακια ειναι πανεμορφα .... ειδικα αν ειναι στα χρωματα των αγριων προγονων τους ... Ευχομαι συντομα με δισκακια και αν ακολουθησεις μερικα βηματα τοτε ..... θα ξεχασεις προβληματα, αρρωστιες κ.λ.
|
||||
|
||||
![]()
μπορειτε να το κλειδωσετε το θεμα .αν θελετε τελος οι δισκοι για μενα !!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αμαν ρε ελενη γιατι τοση απογοητευση
ολοι περασαμε δυσκολα με τους δισκους καποτε
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πεθαινει η Heliofungia | arhsb | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 10 | 16-02-09 22:46 |
φυτεμενο πεθαινει...HELP | manolis1976 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 26-01-09 22:21 |
πεθαινει...!!! | μελινακι | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 28-02-08 22:36 |
HELP !!! Η Ανεμωνη μου μαλλον πεθαινει... | thanpapa | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 5 | 01-04-07 00:16 |
Sos Γαριδα πεθαινει!!!! | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 25-06-06 11:26 |