|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως έπεσα κοντά!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποσα watt φωτισμο εχεις?
λιπασματα χρησιμοποιεις? |
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδριακι αυτο ειναι 35 λιτα ... και το εχω μονο για γεννηστρα και το πολυ να εχει μονιμα μεσα 1-2 guppy , απο εκει και περα εχω μεσα και μια anubia , το φυτακι αυτο το φυτεψα πανω σε μια μπαλιτσα για λιπασμα ... και απο φως εχει μια λαμπα 10watt.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα ,
Ποσα watt λαμπες προτινεται για το μεγαλο ενυδρειο μου ? Τωρα εχει 2 15αρες λευκες , απο φυτα εχει μεσα μονο ανυμπιες και τπτ αλλο και δεν προβλεπεται να μπει και κατι αλλο ... Να αυξησω watt η δεν υπαρχει λογος ? Απο αλγες ελαχιστες . Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις μονο ανουμπιες μην αυξησεις τον φωτισμο σου!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τελεια , αυτο ελεγα και εγω .. εξαλου πανε μια χαρα τα φυτακια και εχουν γινει τεραστια ... Για λαμπες να φανταστω οτι Τ5 εινα οτι καλυτερο ?
Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου λειτουργει ετσι και δεν υπαρχει προβλημα μην κανεις αλλαγες στο φωτισμο! Εχω δει ανουμπιες να πηγαινουν μια χαρα και χωρις καθολου φωτιστικο μονο με το (φυσικο) φως που υπηρχε στο δωματιο!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για τον μονο λογο που κανω την αλλαγη ειναι για να βαλω το dimmer που εχει δωσει σε σχεδιο ενα παιδι απο εδω μεσα , ετσι οστε να πετυχω ανατολη και δυση ηλιου , απο εκει και περα μια χαρα ειναι και ετσι ο φωτισμος . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεις ότι δεν σου πάει καλά το συγκεκριμένο φυτό Lilaeopsis Brasiliensis το οποίο είναι σχετικά δύσκολο…μιας και ο καιρός φτιάχνει ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καμια λυση στο τι 8ελει για να διχνει καλα , ενω το μονο που κανει ειναι να αναπτυσεται με ριζες και να πεταει νεα φυλαρακια , τα οποια οταν μεγαλωσουν ειναι σαν χαλασμενα ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήταν καλύτερο να το χώριζες σε μικρότερα μέρη και να το ξαναφυτέψεις με τσιμπίδα σε μικρές αποστάσεις των 2 cm (δλδ. να δώσεις στο φυτό χώρο να αναπτυχθει). Το συγκεκριμένο φυτό είναι δύσκολο διότι είναι απαιτητικό στον φωτισμό, υπόστρωμα, λίπανση και Co2 οπότε καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις….
![]()
|
||||
|
||||
![]()
με λάμπα 10 βάτ (άν βέβαια δεν αυξήσεις το φωτισμό), το βλέπω δύσκολο να αναπτυχθει ακόμη και χωρισμένο. Ισως ....θα δείξει στο μέλλον. Αν σου χαλάσει δοκίμασε τον εχινόδωρο τενέλους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε Χριστόφορε. λέγοντας να το "χωρίσει" δεν εννοούσα ότι θα βελτιωθεί ...ή θα αλλάξει κάτι ...του γράφω και τις άλλες παραμέτρους που χρειάζεται λόγο της δυσκολίας του φυτού.. (φωτισμός, λίπανση, υπόστρωμα και Co2) . ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναί έχεις απόλυτο δίκιο. Τα είδα. Και εγώ πάντως απάντησα με δεδομένο ότι ο φίλος δεν θα αλλάξει τις συνθήκες του...
|
|
|||
|
|||
![]()
Η πλακα ειναι οτι το φυτο εχει αναπτυχθει στα πλαγια αφανταστακαι ριζες με φυλλα εχουν φταχει σχεδον σε ολλο το ενυδρειο , απλα τα φυλλα του οταν γινονται μεγαλα αρχιζουν να δειχνουν σαν αρωστα , αλλα σχεδον κανενα δεν εχει χαλασει εντελως ...
Λεω να φτιαξω μια μικρη μποτηλια με co2 να δοκιμασω πως θα παει . |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα
Παιδια τον τελευταίο καιρό βλεπω οτι η πεντε anubies μου εχουν αρχισει και μερικα φύλλα τους να κιτρινίζουν λιγακι , απο εκει που ηταν εντελως πρασινα ... Φταιει η ζεστη ? φταιει που ποτε δεν εχω βαλει κανενα λιπασμα ακομα και για αυτα τα φυτα ? Τι προτείνεται να κανω ? Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
μια φωτο θα βοηθουσε....αν κιτρινιζει το ενδιαμεσο και τα νευρα μενουν πρασινα...μαλλον προκειται για ελλειψη σιδηρου.
|
|||
|
|||
![]()
Οριστε οι φωτογραφιες ... Δεν ξερω αν μπορουν να βοηθησουν .
|
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από αρκετά χρόνια για πρώτη φορά άνθισε ....
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο πολυ ωραιο το λουλυοδι της.Το μονο κακο ειναι οτι δεν κραταει πολυ
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητίρια για το άνθος!
Βγάλε μια φωτο ετσι λίγο πιο γενική, να φανεί το ύψος του ενυδρείου!
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ . Σήμερα είναι ακόμα καλύτερο το άνθος...
Δείτε και μερικές φωτογραφίες ακόμα με την anubia να έχει γίνει τεράστια. |
|
|||
|
|||
![]()
Όμορφο το άνθος, αλλά τα το ενυδρείο είναι εντελώς ακατάλληλο για τα 'καρχαριάκια' που έχεις βάλει μέσα.
Θέλουν τουλάχιστον ένα μικρό κοπαδάκι(5+) και ενυδρείο με μεγάλο μήκος καθώς γίνονται 30cm+ και είναι από τα ψάρια που δε σταματάνε το πέρα-δώθε. http://www.seriouslyfish.com/species...-melanopterus/ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι φυτο ειναι?? | tonisgr | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 07-03-09 12:20 |
τελικο υψος φυτων | jimfytakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 12-05-08 17:36 |
φυτο-χαλί??? | tzimakos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 26-07-06 13:26 |
Που εχει τετοιο φυτο ? | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Αναγνωρίσεις φυτών | 3 | 22-12-05 02:58 |
ΒΑΣΗ-επιπλο ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.....ΠΙΟ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ? | maria-paok | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 01-01-05 14:14 |