|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα...
παιδια θελω να χρησιμοποιησω στο νεο ενυδρειο ξυλα κληματαριας...τα εχω "στεγνωσει" 2 χρονια τωρα και αναμεσα στις υπολοιπες επεξεργασιες θελω γνωμη για την αποφλοιωση....εχει δοκιμασει κανεις να αφαιρεσει τον φλοιο απο τα κληματοξυλα??
|
|||
|
|||
![]()
Πανο σου βρηκα κατι σχετικα, ριξε μια ματια :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15470 και http://www.malawicichlidhomepage.com...tank_wood.html |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω αλεξανδρε!!
![]() τα ποστ αυτα ειχαν πεσει στην αντιληψη μου εδω και καιρο....στο πρωτο δε μπορεσα να βγαλω καποιο συμπερασμα μιας και οι γνωμες διισταντω ενω το δευτερο το θεωρησα πολυ δαπανηρο και χρονοβορο.... εχω ξεκινησει τη διαδικασια μουλιασματος μετα απο "ξηρανση" 2 ετων και θα προχωρησω πειραματιζομενος...απλα με ενδιαφερει σε αυτη τη φαση καποια ευκολη μεθοδος αποφλοιωσης....
|
||||
|
||||
![]()
Όταν τις έκοψες ήταν ετήσιες ή μεγαλύτερες; Οι ετήσιες κληματόβεργες έχουν πολύ λεπτό φλοιό. Τι να βγάλεις από αυτές;
Πόσο λεπτές είναι; Είναι με πολλά κλαδάκια; Εγώ θα τις μούλιαζα καλά και θα τις έξυνα με μαχαίρι, όπως καθαρίζουμε τα καρότα. Για να πω την αλήθεια όμως θα έβγαζα ότι βγαίνει εύκολα με το χέρι και θα τις χρησημοποιούσα χωρίς πολύ ξεφλούδισμα γιατί πιστεύω ότι χάνουν την ομορφιά τους.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ειναι χοντρα κομματια λουσυ...ισως επρεπε να πω κορμοι και κλαδια κληματαριας και οχι κληματοβεργες....με τον φλοιο μου φαινονται κι εμενα πολυ ομορφοτερεα τα κομματια...αλλα θεωρησα καλο να τα αποφλοιωσω με το δεδομενο οτι στο φλοιο κινουνται οι χυμοι του φυτου και το εσωτερικο ειναι καθαρο ξυλο...(αυτο τουλαχιστον μας εμαθαν στο σχολειο)
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|