|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]() |
#1 |
Συμβουλές και ιδέες για 60 lt φυτεμένο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα σε όλους , έχετε καμιά καλή ιδέα αλλά και συνάμα λογική με τι άλλα ψαράκια να συνδυάσω ένα σμήνος απο ροδόστομα σε 60 lt καθαρό φυτεμένο ενυδρείο?
Μια ιδέα είναι ένα σμήνος απο νεον αλλά επειδή είχα και παλιότερα δεν θα είναι κάτι διαφορετικό και ποιο ενδιαφέρον, αποκλείω αρλεκλινους και τιγράκια καθόσον υπάρχουν ήδη σε 80 lt. (παρουσίαση σύντομα και με φωτογραφίες!) ![]() |
|
Εμφανίσεις: 15242
|
|
|||
|
|||
![]()
Eίναι λίγο οριακά τα 60λίτρα για ροδόστομους και να τα συνδιάσεις κιόλας με άλλα ψαράκια.Καλύτερα μόνα τους κατά την γνώμη μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
πόσο σμήνος δηλαδή 5
![]() ![]() ![]() ![]() Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Αποτελείται απο 10 άτομα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για διάβασε εδώ. Μικρό το ενυδρείο για τα ροδόστομα κυρίως λόγω διαστάσεων. Θα ταίριαζαν με μικρά βυθόψαρα όπως μερικά cory.
Θα συμβούλευα και εγώ να μην βάλεις τίποτα άλλο γιατί θα φτάσεις σε οριακές καταστάσεις. Στα θετικά ότι θα είναι φυτεμένο και τα νιτρικά χαμηλά. Πως θα δώσεις στα ψαράκια σου τις συνθήκες νερού που θέλουν;;; Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Στα θετικά είναι οτι το ενυδρελιο είναι αρκετά φυτεμένο με χαμηλής και μέτριας απαίτησης φυτά και θα έχει καλή βιολογία το νερό...με συνεχείς μετρήσεις πιστέυω να το διατηρώ αξιοπρεπές για τους ροδόστομους.
Επειδή είναι ψαράκια που κινούνται στο χαμηλό επίπεδο του ενυδρείου ήθελα και κάποιο άλλο είδος για τα μεσαία στρώματα, ίσως να "πίεζα" λίγο τα δεδομένα μου και να έβαζα και 5-6 νεον.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραίο το ενυδρείο!
Το φωτιστικό τι λάμπα έχει?Από το water inn το πήρες? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχω σταματήσει να χορηγώ λιπάσματα πρός το παρόν με τη κανονική δοσολογία. ------------------------- Παράθεση:
----------------------------------------------------------------- "When the power of love overcomes the love for power then the world will know peace" http://www.etomis.gr Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη etomis : 15-10-08 στις 09:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε μια ματιά κι εδώ. Εμένα με βοήθησε πολύ. Πίστεψέμε είχε γεμίσει όλο το ενυδρείο μου με άλγη. Έβλεπες ένα σκούρο πράσινο νερό και τίποτα άλλο. Μην αγχώνεσαι http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ta/NewTank.htm
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο χρόνος και η περιποίηση είναι ο καλύτερος γιατρός ..νομίζω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
- Δεν ειναι πολλες οι ωρες που τις αναβεις, κακο ειναι οτι τις αναβεις σπαστα.
Τα φυτα τρελαινονται, αρχιζουν το πρωι να φωτοσυνθετουν και τα κοβεις. - Η παντελης ελλειψη λιπασματων δεν ειναι πανακεια. Αν δεν τρεφονται τα φυτα δεν αναπτυσονται, και στη θεση τους αναπτυσονται οι αλγες (γι'αυτο σου προτεινα το excel). Τα περισσια θρεπτικα παλι τα εκμεταλευονται οι αλγες. Πρεπει να βρεις το σημειο ισορροπιας. - CO2 αν δεν βαλεις πολυ δυσκολα φυτα και γρασιδια, καλα κανεις και δεν βαζεις. - Το καθε ειδος λαμπας εχει συγκεκριμενες ωρες ζωης, μετα φωτιζει μεν, αλλα λαθος και ευνοουνται και παλι οι αλγες. - Το πειραμα που σου λεω, ετυχε και πετυχε σε μενα το καλοκαιρι. Λογο τοποθετησης ανακλαστηρα ειχε αρχισει τριχοειδης, την ιδια περιοδο θα εφευγα διακοπες (μια εβδομαδα) Δεν θα εβαζα τροφη και λιπασματα και αρχισα μια "αποτοξινωση" φωτος, την εβδομαδα πριν φυγω. Κατεβαζα τις ωρες μια-μια ετσι ωστε οταν λειπω να ειναι 4 ωρες η φωτοπεριοδος (απο 8 ) Θα κερδιζα και απο θεμα εξατμισης λογω θερμοκρασιας λαμπων και θα "επεφτε" και η ορεξη των ψαριων. Αποτελεσμα : γυρισα μετα απο 1 εβδομαδα και ολα ηταν καλυτερα απο οτι οταν εφυγα και η αλγη ειχε εξαφανιστει. ![]()
Tags |
αλγη |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 60 λιτρα κοινωνικό-φυτεμένο | dizio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 19-09-08 14:45 |
Ιδέες για 50λιτρα | bubble | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 20-04-08 22:07 |
Συμβουλές για έναν αρχάριο και το ενυδρείο του...(πολύ κλασσικός τίτλος) | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 17-03-08 13:57 |
Ιδέες για φυτά; | chemical mac | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 0 | 15-10-07 18:09 |
Συμβουλές για το φυτεμένο ενυδρέιο μου | Alucard | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 24 | 31-10-04 00:02 |