|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι σου την είπε.....
|
|||
|
|||
![]()
Δεν την ειπα, μια υπενθυμιση με ολη την καλη διαθεση και καλη προθεση εκαμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπαμε θα κανεις μικρες καθημερινες αλλαγες (τεσσερεις - πεντε ημερες) για το αλατι.Μετα θα κανεις μια φορα την εβδομαδα το 30% του
νερου παντα με την προσθηκη αντιχλωριου.Εαν σου αρεσουν οι μπουρμπουληθρες αφησετες.
|
||||
|
||||
![]()
Ο Σωκράτης με ενημέρωσε ότι κατά λάθος σβήστηκε το τελευταίο μου μήνυμα όπως ρωτόυσα τα εξής: Η θεραπεία για το Ich τελείωσε την Τρίτη όπου και έκανα την πρώτη αλλαγή νερού. Κάθε πόσες μέρες θα κάνω αλλαγές και σε τι ποσότητες ? Η σκληρότητα του νερού που είναι ανεβασμένη οφείλεται στο αλάτι ? Οι μπουρμπουλίθρες που τόσο μου αρέσουν, επειρεάζουν τα ψαράκια μου ή όχι και άν μπορώ να τις αφήσω ? Το νερό μου σε τι θερμοκρασίες να το αφήσω ?
Βέβαια ο Σταύρος πρόλαβε και μου απάντησε στα παραπάνω αλλά αν θέλει και κανείς άλλος ...... πάντα ευπρόσδεκτος. !!!!! Υπάρχει περίπτωση να "ξαναγυρίσει" το Ich. Sorry για την ηλίθια ίσως ερώτηση αλλά σαν να είδα ένα άσπρο πραγματάκι στιν ουρά του ενός χρυσόψαρου............. ------------------------- Παράθεση:
Τι κάνω τώρα ? Ξανά αλάτι ? Βγάζω το CO2 ? ------------------------- ![]() Μπορεί να τον πήραξε το πολύ αλάτι για τόσες μέρες.????? Κάποιος τα φώτα του παρακαλώ................. ![]()
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Minakki : 18-09-08 στις 19:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για τις διαγραφές κάποιων μυνημάτων στο εδώ θέμα.
Αργησες μάλλον να επέμβεις και το ick προφανως δημιούργησε δευτερογενείς μολύνσεις οι οποίες ευθύνονται για το θανατο του χρυσόψαρου .Αν βλέπεις τα ιδια στίγματα θα πρέπει να επαναλάβεις την θεραπεία χωρίς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις οτιδήποτε από το ενυδρείο.Το Co2 ,αν θες μην το βάζεις προς το παρών ,για να έχεις λιγοτερα στο μυαλό σου.Το αλάτι (ΝαCl) δεν σχετίζεται με την σκληρότητα του νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Σωκράτη, ο ψαρούλης με τα στίγματα που από το απόγευμα δεν τον έβλεπα και πολύ καλά, δυστυχώς πρίν λίγο πάει.......... και ενώ δεν έχω ούτε αμμωνία ούτε ΝΟ2 ή ΝΟ3 τα βράγχια του σαν λίγο πολύ κόκκινα τα είδα.
¶σε που ήταν και ο αγαπημένος του γιού μου..... Οι άλλοι δύο μιά χαρά τους βλέπω. Λες να ξανακάνω τα ίδια βήματα καλού κακού.? Να μην κάνω την χαζή ερώτηση "να πάρω ΤΩΡΑ έναν άλλο ίδιο ψαρούλη" ????? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και φυσικά να κάνεις τα ιδια βήματα και φυσικά να μην τολμήσεις και προσθέσεις 3 χρυσόψαρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να μην εννείς δια παντός γιατί εδώ έχουμε οικογενειακά δράματα.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν γρήγορα και απαιτούν το ελάχιστο 30λτ έκαστο, αν τα θες και ευτυχισμένα. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα !!!!
'Εχω το 125άρι το φυτευμένο με τροπικά. Το 60άρι από σπόντα μου προέκυψε (ογιός μου ο μικρός έφερε ένα χρυσόψαρο από το σχολείο και το λυπήθηκα και έτσι πήρα το 60άρι. Ελα που όσο αφορά τα χρυσόψαρα δεν μου κάθεται η ιστορία. Την μιά 3 μέρες μετά που το έφερε, και αφού είχα αγοράσει το ενυδρείο, πέθανε. Μετά στρώσαμε ξανά με μπόλι, όλα μιά χαρά. φεύγω μιά βδομάδα ... δεν ξέρω τι στράβωσε κόντεψα να μην βρώ καν ψάρια στο ενυδρείο. Κανείς και τότε δεν κατάλαβε τι πήγε στραβά. Μπορεί η ζέστη. Απ΄την άλλη όμως τώρα στην θεραπεία που το πήγα στους 30 αντέξανε...... Και τώρα αυτό. Είναι τελικά τα χρυσόψαρα πολύ πιό ευαίσθητα από τα τροπικά ή κάτι κάνω στραβά...??????? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα χρυσόψαρα έχουν και αυτά τις δικές τους ανάγκες όπως και κάθε άλλο ψάρι.Θεωρουνται γενικά ψάρια
μεγάλης αντοχής αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Οι ασθένιες που προσβάλουν τα χρυσόψαρα ειναι τις περισσότερες φορές θανατηφόρες γιαυτο καλό είναι να γνωριζουμε πρώτον οτι η πηγή απο την οποία αγοράζουμε τα χρυσόψαρα διατηρεί σωστες συνθήκες και να εφαρμόζουμε καραντίνα για τουλάχιστον 20 ημέρες.Ετσι ελαχιστοποιούμετις πιθανότητες δυσάρεστων εξελίξεων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Κατα τα αλλα, το αμμωνια αλερτ δεν ειναι και τοσο σιγουρο. Μια ερωτηση, του χρονου τον ιουλιο πως σκεφτεσαι να κινηθεις σχετικα με διακοπες και με ζεστη?
|
||||
|
||||
![]()
Ειλικρινά δεν το ξέρω.!!!! Η ιστορία πάντως με ανεμιστηράκι ή air condition εν τη απουσία μου, σίγουρα δεν παίζει !!!
Καμμιά άλλη ιδέα ίσως........ Πάντως όλες τις φορές που επέστρεψα ήτε από Σαββατοκύριακο είτε διακοπές τα θερμόμετρα στα ενυδρεία δεν έδειχναν πάνω απο 28 βαθμούς.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα !!!! Επιτέλους όλα δίχνουν καλά στο ενυδρείο μου. Οι μετρήσεις μου άψογες, το νεράκι διαυγέστατο και τα χρυσόψαρα περκινητικά - ιδικά μόλις με δούν στην γωνία - ζητάνε φαγητό.
Η ερώτηση τώρα είναι : Τώρα που κρύωσε ο καιρός σε πιά κατώτατη θερμοκρασία μπορεί να είναι το νερό ? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια ,αν θες κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις
απαντήσεις σε όλα .Υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρεπει να αναζητήσουμε μόνοι μας γιατι δεν απαντωνται με απόλυτο τρόπο.Απαντήσεις σε πολλά θέματα στοιχεία (για να ευλογήσουμε και τα γενια μας) θα βρεις και στο 12&13τεύχος του περιοδικού "ΕΝΥΔΡΕΙΟ" του ΠΣΦΕ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21813 Στο ερωτημα σου ,αν μιλάμε για κοινά χρυσόψαρα θα έλεγα κοντά στους 14C.
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 26-09-08 στις 12:54 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι μπορεί να είναι? (άλατα? αλγη?) | bisonas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 03-10-08 00:53 |
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 29-07-07 13:03 |
Τι μπορεί να είναι; | KwstasV | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-05-07 17:16 |
Τι μπορεί να είναι; | SOCRATIS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-06-06 07:19 |
Πόσο μακριά μπορεί να είναι τα καλώδια? | andreasp | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 17-05-06 16:05 |