|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού το ΝΟ2 είναι μια χαρά σου είπα φίλε!Τώρα τι να κάνω?Καμιά αλλαγή νερού θα με σώσει?
|
|
||||
|
||||
![]()
...μια αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ.
Πως προετοιμάζεις το νερό? Με τι μετράς αλατότητα?
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς?Βάζω το αλάτι όσο πρέπει μέσα σε νερό το οποίο το διαλύω και μετά μετράω τη πυκνότητα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ξεχωριστό δοχείο να υποθέσω! ? Με τι μετράς πυκνότητα?
Και μετά από πόσες ώρες ?
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν για να καταλάβεις!Έχω κουβά τον οποίο το χρησιμοποιώ για αλλαγές νερού!Παίρνει 10 λίτρα!Εγώ βάζω το νερό και περιμένω η θερμοκρασία του να γίνει 25!Μόλις γίνει ρίχνω μέσα όσο αλάτι πρέπει και το διαλύω κανά μισάωρο!Με το που διαλυθεί μετράω πυκνότητα και αν είναι ΟΚ το ρίχνω στο ενυδρείο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε μισή ώρα το αλάτι δεν διαλύετε ΙΜΟ.
Στο ενυδρείο τι αλατότητα έχεις ?
|
||||
|
||||
![]()
Μην κοροιδέψεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι η αλατότητα αλλά υποθέτω οτι την μετράς με αναξιόπιστο όργανο (θέλει ρεφρακτόμετρο κανονικά).
Και ένας από τους παράγοντες της θολούρας μπορεί να είναι το αδιάλυτο αλάτι το οποίο κάνει κακό.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω σκοπό να το αγοράσω επειδή έχει τσουχτερή τιμή!Τώρα μετράω με ένα πεχάμετρο της SERA απλό!Δεν πιστεύω να είναι το αλάτι καθώς έχω κάνει μια αλλαγή πριν πόσο καιρό αλλά πάλι η θολούρα σταδιακά βγαίνει!Αλλά από τη στιγμή που βάζω όσο αλάτι λέει η εταιρία που χρησιμοποιώ δεν πιστεύω να γίνει στραβή!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ότι πεις....
αν μας δώσεις μετρήσεις με υγρά τεστ και για τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε μέχρι εδώ δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη.
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω να μου πείς τη γνώμη σου με όσα έχεις ακούσει μέχρι στιγμής!Εσύ τι θα έκανες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα αγόραζα τεστ υγρά από αξιόπιστη μάρκα (π.χ. ΑΡΙ ή Salifert) για όσα ρωτάσει ποιο πάνω ο accnt και ένα ρεφρακτόμετρο του οποιου η τιμή δεν είναι τόσο απαγορευτική.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν θέλεις να στήσεις ενυδρείο και ειδικά θαλασσινό ένα ρεφρακτόμετρο των 20-25 ευρώ ειναι από τα Must.
Όπως είπα και ποιο πάνω μια αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ, τι νερό βάζεις? Βρύση? ή από Α.Ο.? και αυτή τη φορά άσε περισσότερες ώρες το αλάτι να διαλυθεί με έναν κυκλοφοριτή μέσα.
|
||||
|
||||
![]()
Έχει τόσο φθηνά ρεφρακτόμετρα?Εμένα που μου έδειξαν ένα σε κατάστημα έκανε 90ΕΥΡΩ!Γιαυτό σου απάντησα έτσι άμα είναι έτσι τότε να το πάρω!Νερό από τη βρύση με αντιχλώριο!
|
|
||||
|
||||
![]()
ΙΜΟ , μην κανεις τιποτε .
Κοψε τις αλλαγες νερου , μην βαζεις κανενα προσθετο (μονο ανθρακα στο φιλτρο) και ασε το συστημα χωρις προσθηκες ή αλλαγες για μια βδομαδα. Μην βαλεις καν χερι μεσα. Λογικα θα καθαρισει
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν σας ανέβασα βιντεάκι μήπως και καταλάβεται καλύτερα!Παρατηρήστε καλά το βίντεο στην αρχή εκεί στη γωνία που φαίνεται καθαρά ότι ανεβαίνει κάτι σαν σύννεφο γιατί είναι δύσκολο επειδή κάνει ανάκληση και φαίνεται το σαλόνι από πίσω!Να πώ ότι προχθές έριξα φυτοπλακτόν για τα κοράλλια(3-4 είναι)και η θολούρα αυξήθηκε!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν και εκτός θέματος θα απαντήσω και ας μου την ξαναπείς…
![]() Λες ότι ρίχνεις φυτοπλαγκτόν. Για ποια κοράλλια? Στις φωτογραφίες δεν διακρίνω κάποιο. Αλλά έστω ότι είχες. Το ενυδρείο σου είναι πολύ «φρέσκο» για να ρίχνεις φυτοπλαγκτόν, το οποίο επιβαρύνει αρκετά το ήδη νέο σύστημά σου. Επίσης οι μετρήσεις οι οποίες κάνεις είναι ελλιπείς. Πρέπει να προμηθευτείς test Κh, Ca και Mg. Είναι πολύ σημαντικές μετρήσεις! ¶σε το σύστημά σου λίγο να «πάρει μια ανάσα». Μην του ρίχνεις τπτ άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω 3 μανιτάρια πάνω σε ένα βράχο και φυτοπλακτόν έριξα 1 φορά 1ML!Λοιπόν αφού είδατε το βίντεο τι λέτε να κάνω!Σε κανα 2ωρο θα αγοράσω ένα ρεφρακτόμετρο και θα σας πώ με ακρίβεια τη πυκνότητα!
|
|
||||
|
||||
![]()
.................................................. .......................
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις μέτρησα τη πυκνότητα με ρεφρακτόμετρο και είναι 1024!Οπότε μάλλον τα βακτηρίδια bloom είναι!Τι να κάνω?1 αλλαγή 30% και τέλος?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια και χάθηκα μέσα στα τόσα ποστ, έχεις διαβάσει τι είναι bacterial bloom ????
Έχεις βιολογικό φίλτρο? το οποίο τρέχει 1,5 μήνα? Επίσης δεν έχω βρει να αναφέρεις πουθενά για το πόσες ώρες ανάβεις τα φώτα!!?
|
||||
|
||||
![]()
Βιολογικό φίλτρο έχω εδώ και 1,5 μήνα!Τα φώτα τα ανάβω 8 ώρες και σιγά σιγά τα ανεβάζω!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μια αλλαγή νερού με προσοχή και σωστή διάλυση του νερού και άφησε το ενυδρείο να βρει την ισορροπία του.
Φρόντισε και να μην ταΐζεις υπερβολικά (αν το κάνεις).
|
||||
|
||||
![]()
Oxi ταιζω κανονικά!Δεν θα ταισω για 2 μέρες!Λες να πάθουν τίποτα τα ψάρια αν δεν φάνε για 2 μέρες?
------------------------- Καμια ιδέα κανείς? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zagorakis : 18-07-08 στις 19:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ξαναδιάβασε όλο το thread και βγάλε μόνος σου!
Με αυτά που μας είπες σου είπαμε ότι καλύτερο! Πληροφορίες δίνεις με το τσιγκέλι και ζητάς βοήθεια, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου τη δώσει μια και δεν είμαστε μάντεις! Τώρα αν κάποιος άλλος είναι...μπορεί να πει την γνώμη του...αλλά...δεν το νομίζω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα η θολούρα άρχισε να εμφάνιζεται προτού καν ρίξω οτιδήποτε!Το φυτοπλακτόν, το ΕΚΤΟΖΟΝ και τα χάπια της Τετρα μπήκαν αργότερα!Φυτοπλακτόν έριξα μια φορά και το ΕΚΤΟΖΟΝ 1 φόρα 3 κουταλιές!Αυτά όμως που είναι σαν σύννεφα μετά από 1-2 μέρες κολλάνε στο τζάμι ή πάνω στους βράχους σαν λασπούρα και με το πoυ τα καθαρίσω πάλι το ίδιο!
Ο εξοπλισμός του εντδρείου μου: 1.) 1 εσωτερικό φίλτρο της Juwel 600L/H(περιέχει:υαλοβάμβακας,ενεργός άνθρακας,σφουγγάρι και siporax) 2.)1 κυκλοφορητή CORALLIA (1500L/H) και 1κυκλοφορητή της EHEIM (1200L/H) 3.)Skimmer DELTEC MCE 300! 4.)1 λάμπα 24W 20.000kelvin 1 λάμπα 24W 15.000 kelvin |
|
||||
|
||||
![]()
1) Πόσες ώρες έχεις αναμένα τα φώτα?
2) ΑΜΜΩΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ? 3) ΝΟ2 ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από το video δεν μπορώ να καταλάβω τπτ.....
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολούρα | panos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-11-07 18:40 |
πράσινη θολούρα | giannis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-11-06 20:33 |
Βοήθεια - Θολούρα | Celda | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 20-12-05 23:15 |
Θολούρα στο μάτι??? | Cristos | Δίσκοι | 7 | 15-01-05 11:02 |