|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
πλαστικος σωληνας= μονωμενος σωληνας με ελαχιστες απωλειες
χαλκινος σωληνας= θερμοαγωγημος σωληνας η φιλοσοφια: απαγορευονται αλκαλικα υλικα στο ενυδρειο, αλλιως οτι λεφτα εχεις ριξει σε ψαρια το παιρνεις στα χερια υπο μορφη ψαριου. η λυση: στα σκαρια... χωρις να λεω πολλα...(αλλωστε βαρεθηκα να τα γραφω σε ολα τα post για ψυξη ενυδρειου...) |
|
||||
|
||||
![]()
Αλκαλικά υλικά οταν λες σε ενυδρειο, μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης?
Και οντως εχει καταντησει spam αυτο που κανεις. |
|
||||
|
||||
![]()
αλκαλικα υλικα αν θυμαμαι καλα απο την χημεια ειναι τα παραγοντα του χαλκου σε διασπαση. οποτε αν βαλουμε χαλκο μεσα στο ενυδρειακι μας εξου η διασπαση του χαλκου απο το νερο, αποτελεσμα: διαβρωση και νατα τα αλκαλικα υλικα. οποτε εχω βρει αλλους τροπους να το αντιμετωπισω αυτο. απλα υπομονη και θα το δειτε να δουλευει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα ο χαλκος δεν ανηκει στα αλκαλικα μεταλα, ουτε το αλκαλικό περιβαλλον ειναι απαραιτητα κακό. Συχνα χρησιμοποιουμε τη λεξη αλκαλικό περιβαλλον οταν εννουμε οτι ουσιαστικα το Ph ειναι πανω απο 7, κατι που ισχυει κατα κορον και στα ενυδρεια με τις αφρικανες , οσο και σε ολα τα θαλλασινα.
Επι τις ουσιας το προβλημα ειναι οτι ο χαλκος και τα παραγωγα του ειναι δηλητηρια για τους βιολογικους οργανισμους του ενυδρειου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε noe το εχω ξεχασει ηδη το ολο θεμα! Προχωρω με ανεμηστηρακια και αν δω οτι με καλυπτουν παραμενω εκει. Αν οχι τοτε θα δω τι θα κανω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Exθές έβαλα και εγώ ανεμιστηράκια στο ενυδρείο μου, 2 κομμάτια των 4 εκατοστών στα 12V. Μπήκαν χωρίς μετατροπές στην θέση για αυτόματη ταϊστρα που έχει το cayman 50 λίτρων και μάλιστα σφήνωσαν καλά χωρίς να χρειάζεται στήριξη. Από 29 βαθμούς κατέβηκα στους 26 μέσα σε 1 ώρα. Προς το παρών είμαι καλά, αλλά δεν ξέρω πως θα πάει όταν ανέβει κι'άλλο η θερμοκρασία... Αν έχω πρόβλημα θα βρω χώρο να βάλω μεγαλύτερα.
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις χτυπησει 29 απο τωρα? Ωχ
![]() Εγω ευτυχως δεν ειχα ποτε προβλημα με θερμοκρασια, ακομα και στους πιο θερμους καυσωνες το ενυδρειο πηγαινε μεχρι 29 ΧΩΡΙΣ ανεμηστηρακια |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι λίγο περίεργο. Έχω βέβαια 2 λάμπες από 14W (την μία την πρόσθεσα εγώ) που δυστηχώς στο cayman 50 απέχουν 2 με 3 εκατοστά από το νερό αλλά και με σβηστές, δεν έπεφτε ούτε ένα βαθμό η θερμοκρασία. Έκανα και ένα έλεγχο το θερμόμετρο και νομίζω δουλεύει.
|
|||
|
|||
![]()
Εννοεις οτι μενει συνεχεια ανοιχτο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Oχι βέβαια, απλά δεν φαίνεται να είναι οι λάμπες ο κύριος λόγος που ανεβαίνει η θερμοκρασία, αφού και το πρωί μετά από περίοδο 7 ωρών χωρίς φωτισμό, η θερμοκρασία είναι πάνω από 28 βαθμούς.
Αυτή την στιγμή και με φώτα ανοικτά εδώ και 4 ώρες έχω θερμοκρασία 26 βαθμούς με τα ανεμιστηράκια στα 9 V
|
||||
|
||||
![]()
Αν με σβηστά φώτα έχεις 28 τότε τσέκαρε λίγο τον θερμοστάτη σου... Και αν χρειαστεί κατέβασε τον 2 βαθμούς...
|
|
||||
|
||||
![]()
Τον έχω κατεβάσει από τότε που είδα 29 αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Τώρα τον έχω βάλει στους 24.
|
||||
|
||||
![]()
Χθες το απογευμα ''απεκτησα'' τρια ανεμηστηρακια για την ψυξη του ενυδρειου μου γιατι ο καιρος εχει ασχημες διαθεσεις
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά τα ανεμιστηράκια, αλλά δουλεύοντάς τα συνεχώς, συμπληρώνω 2 λίτρα ανά 24ωρο. ¶ρα σε ~45/2=22.5 ημέρες θα έχω συμπληρώσει ~100% του νερού μου, οπότε θα έχω διπλασιάσει άλατα και ότι άλλο αφήνει το εξατμιζόμενο νερό. Σε λίγο δηλαδή δεν θα έχω καν νερό... (δεν θα χωράει)
|
||||
|
||||
![]()
να κάνεις αναπληρώσεις με απιονισμένο νερό και δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χθες το απογευμα τοποθετησα τρια ανεμηστηρακια 80mm στο ενυδρειο.Απο 29 κελσιου επεσε στους 27 σε 10-12 ωρες .Βεβαια και η σταθμη του νερου επεσε λογω εξατμισης.Τα ανεμηστηρακια τα δουλευα στα 4.5 volt.Aυτο που ειδα ειναι οτι στην επιφανεια το νερου εχει εμφανιστει ενα λεπτο ημιδιαφανο φιλμ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
όταν συμπληρώνεις,συμπληρώνεις μόνο με απιονισμένο,αλλιώς αν βάλεις και βρύσης θα ανέβει η γενική σκληρότητα του νερού. αυτό που εξατμίζεται είναι το H2O μόνο....αυτά
|
|
||||
|
||||
![]()
Aυτο που ειδα ειναι οτι στην επιφανεια το νερου εχει εμφανιστει ενα λεπτο ημιδιαφανο φιλμ
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
και δεν εχει σχεση με τα ανεμιστηρακια που εβαλες
|
|
||||
|
||||
![]()
γενικα εχει και καποια σχεση με τις θερμοκρασιες θυμαμαι που ελεγε ο netblues οτι τετοια περιοδο εμφανιζεται ποιο εντονα και το ειχα και εγω τις πρωτες 3-4 μερες που εβαλα ανεμηστηρακια αλλα μετα απο αλλαγη νερου εφυγε
φυσικα σιγουρα ισχυει οτι επιρεαζεται και απο το υπερβολικο ταισμα και την ποιοτητα των τροφων
|
|||
|
|||
![]()
για να το λεει ο netblues κατι θα ξερει
![]() παντως το εχω δει το φιλμ αυτο στο παλιο ενυδρειο μου που δεν ειχα τοσο μεγαλη αναταραξη του νερου και ηταν εμφανες και πριν βαλω ανεμιστηρακια μαλιστα οταν ταιζα και εριχνα την τροφη το φιλμ εδειχνε να εσπαγε εκει που επεφτε η τροφη Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aποκλίεται δηλαδή να είναι συσσωρευμένη σκόνη που εισέρχεται στο ενυδρείο μέσω των ανεμηστήρων?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω παιδια, θα το παρακολουθησω τις επομενες μερες και θα δω πως θα παει...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
O netblues απλως εχει παρατηρησει οτι καθε χρονο το φαινομενο εμφανιζεται με την αυξηση της θερμοκρασιας, στα ενυδρεια του και στα ενυδρεια γνωστων και φιλων, αλλα οχι παντοτε.
Οποτε δεν ειναι σκονη.. |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω σκευτει πολλες φορες τι καπνο απο τσιγαρο τραβαει με τα ανεμηστηρακια το ενυδρειο μεσα και χτυπαει το νερο αλλα θα μου πεις δεν σκεφτεσαι τα πνευμονια σου το ενυδρειο σκεφτεσαι
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και σκεφτομαστε το ενυδρειο...
Για τα πνευμονια μας ειμαστε υπευθυνοι μονοι μας, τα ψαράκια όμως δεν φταινε τιποτα να γινονται παθητικοι καπνιστες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι ελα ντε πολυ σωστος
![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη νερου | kill_bill | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 02-02-08 19:40 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ψυξη | chris129 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 24-04-07 18:46 |
ΨΥΞΗ | steve_ier | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 43 | 03-06-04 19:34 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |