|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ο κυβος ερριφθη
Η αναζητηση για σωληνες προχωραει (Α ρε Τασο τι τραβας...) Το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκω eggrate.Πηγα σε ηλεκτρολογικα,υδραυλικα,χρωματα-σιδηρικα και ολοι με κοιταγανε σαν εξωγηινο.Ξερετε που μπορω να βρω ή αν μπορει καποιος να βρει να φερει στο συλλογο το Σαββατο?Μιλαμε για διαστασεις 100εκΧ50 εκ Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]()
η σωστη ορθογραφια ειναι eggcrate (αυγο-καφασι), (οχι οτι θα βοηθησει να το βρεις)
|
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω μία ερώτηση μιας και βρίσκομαι σε παρόμοια φάση?
Το eggcrate δεν έχει καμία πιθανότητα να πιάσει βιολογία. Ο νεκρός βράχος απο την άλλη μέχρι το σημείο που πατάει στην άμμο μετά απο κάποιο καιρό θα ζωντανέψει. Έκτός απο το οικονομικό πραγματικά δεν καταλαβαίνω άλλο λόγο να μην στηρίζουμε το ζωντανό βράχο πάνω σε νεκρό. Δηλ στην χειρότερη να μην ζωντανέψει ο βράχος (να συμπεριφερθεί δηλ σαν eggcrate) σωστα? |
|
||||
|
||||
![]()
eggcrate θα βρεις σε καταστηματα με εξοπλισμο καταστηματων.. (καταστηματα εννοω, καφετεριες, εστιατορια κτλ)
Ελπιζω να βοηθησα..
|
|||
|
|||
![]()
Oνεκρός βράχος θα γίνεις ζωντανός, σε αρκετό καιρό και ανάλογα με την ποιότητα του ζωντανού. Όμως πάλι θα έχεις χάσει το σημείο που ακουμπά με την άμμο + την άμμο από κάτω.
Αν δεν μπορείς να βρεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μη τοξικό που να γίνει κάτι σαν βάση. π.χ πραγματικό καφάσι…(μικρό ….), αρκεί να μην φαίνεται πολύ μετά. Ακραία λύση. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει eggcrate (σωστά?) αλλά σωλήνες pvcενωμένες μεταξύ τους και από πάνω έβαλα τρυπημένα κομμάτια plexi. Τώρα αν δεν….. ε μην βάλεις. Πολλοί δεν έχουν. Απλά αν βάλεις εκμεταλλεύεσαι 100% την βιολογία του βράχου + άμμου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για να πάρεις μια ιδέα κατασκευής και τι αναζητάς, σου επισυνάπτω την πιο κάτω φωτο:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα Νικο
Χρησιμες οι φωτο της κατασκευης. ![]() Σημερα στο συλλογο θα εχουμε εργασιες κατασκευης της βασης με σωληνες pvc.Το μονο που μας λειπει ειναι το eggcrate.... Ανακοινωση Οποιος εχει και μπορει να φερει ενα κομματι 100Χ50 θα ειμαι υποχρεος(εννοειται οχι τζαμπε...) Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Την δευτέρα θα μου το φέρουν
![]() Πάντως σε μαγαζί με είδη καταστημάτων (ψυγεία-κουζίνες-μιξερ κτλ) έχει!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τηλ. fax 210 4131217 e-mail: spakouris@hol.gr
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα
Επειδη σημερα σκεφτομαι να βαλω νερακι ειναι απαραιτητο να δουλευει και το skimmer ή μπορω να το εχω μονο με τους κυκλοφορητες?.Θα πρεπει να ριχνω και τροφη για να διατηρησω την βιολογια του?.Αν ναι υπαρχει καποια συγκεκριμενη για το μεσογειακο? Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Μπηκε το νερο στο αυλακι....
![]() Χθες γεμισα το ενυδρειο με 180λ θαλασσινο νερο και εβαλα σε λειτουργεια τις 2 αντλιες 2Χ2500λ/ω.Λογο υπερβολικου θορυβου ![]() Απο τυχη κατα την συλλογη νερου βρεθηκε μια γαριδουλα 1εκ. και ενα μικρο ψαρακι 1εκ. Απο προθεση εβαλα 4-5 μικρα σαλιγκαρακια διαμετρου 0.5εκ-1εκ και 2 αχινους διαμετρου 1 και 2 εκΖωντανο βραχο και αμμο δεν εχω βαλει ακομα παρα μονο 2-3 πετρες ανευ βιολογιας.Οι πετρες ειναι πανω σε βαση απο σωληνες pvc. Γνωριζω οτι κακως εβαλα οργανισμους στο ενυδρειο αλλα πραγματικα δεν αντεξα....... ![]() Αυτα ειναι τα νεα. |
|
|||
|
|||
![]()
Τι αντλία είναι? Η νανο της tunze? Αν ναι, οι συγκεκριμένες αντιπετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και είναι και γνωστό. Οπότε μια ενημέρωση στο κατάστημα πρέπει να γίνει.
Τα σαλιγκάρια και οι αχινοί είναι υπερευαίσθητα ζωντανά (και ας μην τους φαίνεται). Οπότε καλύτερα να τα γυρίσεις πίσω.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστω Γιαννη |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι!
Το skimmer και τα χημικά υλικά βάλτα από τώρα σε λειτουργία.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω και παλι Γιαννη
Για αξιοπιστο και αθορυβο κυκλοφορητη υπαρχει καποια προταση? |
|
|||
|
|||
![]()
Kαι οι Korallia είναι καλές....
|
|||
|
|||
![]()
Χαίρομαι για την εξέλιξη.
Φρόντισες το νερό που συνέλεξες να είναι καθαρό?? Όσο και να πρόσεξες, το νερό από παραλίες, πάντα έχει κινδύνους. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε και ο Γιάννης, η άμεση λειτουργία του χημικού φίλτρου και του skimmer, επιβάλλεται. Όταν συλλέξεις βράχο, καλό είναι να προσέξεις καλά την επιλογή των κομματιών, αλλά και τον τρόπο μεταφοράς τους στο ενυδρείο, ώστε να έχεις τα καλύτερα βιολογικά αποτελέσματα και άμεσα. Θα σου πρότεινα, να μεταφέρεις το βράχο μαζί με νερό, μέσα σε κουβάδες ή καλύτερα σε ψυγείο-α camping. Ο χρόνος της μεταφοράς θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και να φροντίσεις να μην ανέβει η θερμοκρασία του νερού, όπως συμβαίνει συχνά μέσα στο αυτοκίνητο. Ένα άλλο που καλό θα ήταν να προσέξεις κατά την τοποθέτηση του βράχου στο ενυδρείο. Καλό είναι να μην αλλάξεις την προσήλια από την σκιερή πλευρά του. Αυτό πολλές φορές δεν μπορούμε να το τηρήσουμε για λόγους αισθητικής, αλλά όσο περισσότερα κομμάτια τοποθετήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο, τόσο καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα θα έχεις. Πρόσεξε την επιλογή των κομματιών. Πιθανά να μην μπορέσεις να βρεις σε μία μόνο εξόρμηση την ποσότητα που επιθυμείς ή όλη μαζί από το ίδιο μέρος. Μπορείς όμως να επαναλάβεις την αναζήτηση και συλλογή και άλλες φορές, μέχρι να βρεις ότι το καλύτερο. Καλή συνέχεια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χρησιμοποιώ τους marea και δεν έχω να αναφέρω μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα από τη λειτουργία τους. Είναι αθόρυβες και τώρα τις έχει βγάλει και με μαγνήτη. |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα
Οποτε μεταξυ tunze,karallia και marea με κριτηριο θορυβο και αξιοπιστια πια περνει την καλυτερη βαθμολογια ? Το Skimmer θα μπει το Σ/Κ. Οσο για την βουτια ειμαι κομπλε.Λεω να πεσω Κυριακη(πιθανονοτατα) Στολη,γαντια,μασκα,βατραχοπεδιλα,καλεμι,σφυρι και φυσικα υποβρυχια μηχανη. Αν υπαρχει ενδιαφερον για παρεα στη βουτια ας στειλει pm.Κερναμε και καφε. Νικο θα εχω υπ'οψιν τις πληροφοριες περισυλλογης. Τελικα η τρελα δεν παει μονο στα βουνα αλλα και στη θαλασσα....εχω ξεφυγει ![]() Μικρος |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα κι απο εμενα!!! μπραβο σου μικρε που το συνεχιζεις...
ξερεις μετα το καλοκαιρι μαλλον θα ειμαστε μαζι... θα ετοιμασω το δικο μου θαλασσινο και θα ειμαστε παρεα... αληθεια που θα πεφτεις βουτιες?? εχει ενδιαφερον βυθο?? αν οχι ελα εδω.... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μικρέ θα ερχόμουνα, αλλά η άτιμη η στολή δεν μπαίνει.... Τα παραπανίσια κιλά βλέπεις. Αν ήταν καλοκαίρι...
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα και παλι
Θαναση στις φωτογραφιες βλεπεις το "μαγαζι" που θα ψωνισω. Γιαννη σου εχω θεση.....κουβαλημα ΖΒ και ΖΑ χαχα ![]() Περα απο την πλακα θα χαρω καποια στιγμη να κερασω καφε. Πριν λιγο μπηκε σε λειτουργια και το skimmer. ![]() Βλεπω οτι βγαζει πολυ λευκο αφρο.Ειναι οκ? Μια ερωτηση ακομα.Τι ποσοτητες ανθρακα και αντιφωσφορο θα πρεπει να βαλω και ποτε καταλαβαινω οτι θελει αλλαγη? Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]()
¶στο να στρώσει το μηχανάκι....
Χμ.... από κει θα ψωνίσεις.... βαθιά όμως... Οι συσκευασίες άνθρακα και αντιφωσφόρου γράφουν πάνω. για αρχή τον άνθρακα άστον. Έπειτα δεν χρειάζεται συνέχεια.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σας
Σημερα μπηκε ο βραχος ![]() ![]() ![]() ![]() Μερικες φωτογραφιες για να μοιραστω τη χαρα μου.Τσαπα, καλεμι, σφυρια, ψυγεια,κουβαδες ηταν τα εργαλεια........ε ρε γελια οσοι με βλεπαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρέσει που λες φαίνετε να έχει ζωούλα επάνω του!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή....
Πολλές ακροάλγες βλέπω... Ελπίζω να μην σου ... λιώσουν (το είχα πάθει σε παλιά μου απόπειρα... Έχω την εντύπωση ότι ψάρεψες από αρκετά ρηχά.... ε?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε παραδεχομαι!Με επιασες για το βαθος!Απλα δεν ειχα βαριδια και για αυτο το λογο ψωνισα ρηχα. Πληροφοριακα εχω βαλει και αντιφωσφορο 150ml |
|
|||
|
|||
![]()
Αν και το φρέσκο θαλασσινό νερό δεν πρέπει να έχει φωσφορικά, άστο το αντιφώσφορο. Βάλε και άνθρακα.
Και τα πράσινα και τα «κίτρινα» από πάνω είναι μακροάλγες. Αν δεν έχεις δυνατό φωτισμό, θα την…. κάνουν… και με όλο και κάτι θα επιβαρυνθεί το ενυδρείο σου. Στη θέση σου (και επειδή δεν ξέρω αν ζήσουν) θα τις έβγαζα. Αυτό που κάθεται η γαρίδα (φονιάς…) τι είναι? Σαν νταμάρι το βλέπω και θέλει δρόμο…
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ενυδρειο-την αποψη σας για εξοπλισμο | Jimmy996s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 12 | 03-02-08 01:19 |
Ποιο φίλτρο για ενυδρείο 180 λίτρων? | cutter | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 28-05-06 18:11 |
λαμπες για jewel rio 180.??? | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 11-10-05 14:33 |
Συμβουλες για εξοπλισμο CO2 | SpyrosK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 30-06-05 08:22 |
Βοηθεια! Ψαχνω πηγες για εξοπλισμο. | vlu | Λοιπός εξοπλισμός | 26 | 01-03-03 17:21 |