|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους σας.
εδώ και καιρό γυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα να βάλω κάποια στιγμή στο 400άρι που έχω δίσκους. Ξεκινώντας με τις απορίες ήθελα να ρωτήσω τα εξής : Οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 1,35Χ55Χ55. Μήπως το χαμηλό σχετικά ύψος είναι απαγορευτικό για δίσκους? Και κάτι άλλο. Με το νερό της Αθήνας είναι δυνατόν να διατηρήσει κανεις δίσκους (εκτροφής φυσικά) χωρίς τη χρήση ΑΟ. Το έχει κάνει ποτέ κανεις και εαν ναι πως ?? Σκέφτομαι μήπως γίνεται να προετοιμάζεται το νερό σε ένα ξεχωριστό βαρέλι με τύρφη ή κάτι άλλο και μετά να προστιθεται στο ενυδρείο. Ποιά είναι η γνώμη σας ? Ξέρω ότι θα μου πειτε ότι η ΑΟ είναι η καλύτερη μεθοδος και το πιστεύω , αλλά με χαλάει πολύ η σπατάλη νερού που απαιτείται (πιστέψτε με όχι για οικονομικούς λόγους). Αυτά για τώρα , ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι πρόβλημα τα 55cm ύψος.Για τις συνθήκες του νερού στην Αθήνα δεν ξέρω αν σε όλλες τις περιοχές είναι ίδιες όμως γνωστό εκτροφείο εκεί έχει με νερό βρύσης με gh 10 και ph 7.5 και απλά χρησημοποιεί τύρφη.
|
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο προβλαμα τυψεων αντιμετωπιζω και γω καθε βδομαδα (ηθικου περιεχομενου) οταν οσμωνω αντιστροφα το νερο και πεταω καποιο τμημα του .....
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη έχει γραφτεί πολλές φορές ότι νερό χωρίς ακραίες τιμές είναι κατάλληλότατο για ψάρια εκτροφής. Προσωπικά σε νερό βρύσης είχα και εκκόλαψη αυγών. Απλά θα πρέπει να προετοιμάζεις το νερό της βρύσης 1-2 μέρες πριν σε ότι αφορά στο χλώριο και στην θερμοκρασία. Τόσο απλά.
Το ύψος είναι μια χαρά... μην υπερβάλουμε. Οι δίσκοι ψάρια είναι, δεν είναι χελιδονόψαρα. Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις υπάρχουν ήδη γραμμένα στο φόρουμ οπότε... καλό διάβασμα! Και επειδή διακρίνω και μία φιλοπεριβαλλοντική διάθεση, να ένα λόγος ακόμα να αποφεύγεται η Α.Ο. Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
εε ναι ειναι λιγο αβολο να πεταμε νερο εξαιτιας του αγαπημενου μας χομπυ .....
|
||||
|
||||
![]()
Ειλικρινά χαίρομαι που ακούω αποψεις σύμφωνες με τη δική μου.
Σίγουρα θα διαβάσω ότι βρω μπροστά μου σχετικά με αυτό που θελω να κάνω. Το ph με τη χρήση co2 με phcontroller θα το ρυθμίσω πιστεύω. Το θέμα είναι πως μπορώ να μαλακώσω λίγο το νερό και κατα πόσο η τύρφη βοηθά σε αυτό. Σίγουρα πάντως η προετοιμασία του νερού θα γίνεται σε ξεχωριστό δοχείο ώστε να έχει τη θερμοκρασία και τις τιμές του νερού του κυρίως ενυδρείου. Σκέφτομαι ότι για μια αλλαγή της τάξης των 150 lt με χρήση AO πρέπει να πετάξω 450lt νερό τουλάχιστον. Δεν είναι και ασήμαντο. Γι αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γενικές Απορίες! | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-09-06 13:49 |
Mαυρα στιγματα σε δισκο | kosa11 | Δίσκοι | 31 | 15-12-05 19:12 |
βοηθεια χανω το δισκο μου...... | klaz | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 29 | 19-11-05 18:54 |
απορίες ρουτίνας | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 02-01-03 22:11 |